Tre point til de to evige tophold og første sejr til BSF

0
1056
Brøndby vandt 4-1 over VSK Aarhus. Foto: Steen Trolle

Sammenlignet med andre runder i Gjensidige Kvindeliga var vi i denne weekend vidne til en målfattig en af slagsen. Men der blev alligevel spillet flere spændende kampe. Her fik BSF deres første sejr, da de tog imod Odense Q, mens Brøndby tog tre point i Farum. Også Fortuna Hjørring sejrede, da de mødte VSK Aarhus. FC Thy-ThistedQ og KoldingQ spillede uafgjort.  

Af Camilla Bergholm 

Farum BK/FCN – Brøndby 0-1 (0-1)

I forrige runde blev det til nederlag for de to tophold, Farum BK/FCN og Brøndby. Denne weekend skulle de to hold så mødes, hvor det skulle vise sig, hvilket af de to hold der var stærkest internt. Det blev også til en underholdende kamp på trods af, at det blot blev til ét enkelt mål.

Begge hold kom frem til flere chancer fra kampens startfløjt, men helt farligt blev det alligevel ikke. Det blev det først, da der var spillet 39 minutter. Farum BK/FCN mistede bolden på egen banehalvdel, og det skal man passe på med, når man spiller mod Brøndby. De står nemlig klar til at udnytte alle små fejl, og det gjorde de også denne gang.

Kuglen blev spillet frem til Louise Winter, der skød et hårdt og præcist skud ind mod Farum BK/FCN-keeperen et godt stykke ude fra feltet. Og der var ikke noget at gøre for Kathrine Larsen i målet. 1-0 til Brøndby efter et flot mål.

Begge hold fortsatte med at presse på. Brøndby for at holde føringen, men også for at udbygge den, mens Farum BK/FCN kæmpede for at udligne. Det lykkedes dog ikke nordsjællænderne at få bolden i mål i dagens opgør, og Brøndby vandt derfor 1-0.

BSF – Odense Q 3-2 (2-1)

Så lykkedes det. BSF indkasserede lørdag deres første sejr i denne sæson af Gjensidige Kvindeliga. Og selvom de fortsat befinder sig på tabellens absolutte sidsteplads, må det give noget til holdet, der har sultet efter point og selvtillid til kontoen.

Odense Q havde brug for point i lørdagens opgør for at øge mulighederne for at komme med i Slutspillet. Det lykkedes ikke, og dermed må de tage sig til takke med en syvendeplads i ligaen. Det ser derfor ikke godt ud for hverken BSF eller Odense Q.

Allerede efter ti minutter kom BSF på måltavlen. Et hjørnespark blev sendt ind over samtlige spillere, men BSF-spillerne stod klar til at samle op bagerst i feltet, og bolden blev sparket i mål.

Odense Q pressede på for at udligne, og det lykkedes også ti minutter senere. BSF-forsvaret stod på hælene, og fynboerne kunne derfor brage igennem Ballerup-defensiven. Julia Hansen udnyttede samtidig også, at BSF-keeper, Naja Bahrenscheer, var kommet langt ud af sit mål og skød bolden over hende og ind i mål.

BSF havde fundet fighterinstinktet frem, og derfor lykkedes det også holdet endnu en gang at bringe sig foran i kampen. Det gjorde de efter 39 minutter. BSF satte gang i et kontraangreb, hvor hjemmeholdet dog var klart i undertal, da de nærmede sig fynboernes målfelt. Alligevel lykkedes det Laura Pedersen at sende bolden videre til Cecilie Larsen, der scorede.

58 minutter inde i kampen var Cecilie Larsen endnu engang klar foran Odense Q’s målfelt. Bolden blev skudt mod mål, men Odense Q-forsvaret stod i vejen. I stedet røg bolden ud til Cecilie Larsen, der igen sendte bolden i mål.

Fire minutter senere reducerede Odense Q. Det skete efter en dårlig clearing af BSF-forsvaret. I stedet havnede bolden hos Julia Hansen, der scorede sit andet mål i opgøret.

Det blev ikke til flere mål, og kampen endte derfor 3-2 til BSF.

FC Thy-ThistedQ – KoldingQ 1-1 (0-0)

Både FC Thy-ThistedQ og KoldingQ havde inden lørdagens opgør 14 point, og de lå begge fint med i tabellen. Der var derfor lagt op til et spændende opgør, hvor KoldingQ havde muligheden for at overtage fjerdepladsen fra thyboerne. Det lykkedes de dog ikke med.

Det var et stærkt FC Thy-ThistedQ-mandskab, der kom ud til lørdagens opgør. De kom fra kampens start af frem til flere chancer. Alligevel var de ikke skarpe nok, og de fik derfor ikke scoret i første halvleg.

Første mål faldt efter 52 minutter. Her udnyttede FC Thy-ThistedQ en dårlig aflevering fra modstanderne og satte fart på i modsatte retning. Et flot omstillingsspil endte hos Beate Marcussen, der skød en perfekt bold over KoldingQ-keeperen.

Det lykkedes dog koldinggenserne at udligne. Det gjorde de efter 65 minutter, hvor en lang bold blev headet videre til Molli Plasmann. Herfra driblede hun forbi forsvaret og skød bolden ind bag Maja Østergaard i målet. Udligning.

Herefter kom KoldingQ også mere med ind i kampen, og de kom frem til flere chancer. Det lykkedes dog hverken KoldingQ eller FC Thy-ThistedQ at passere keeperne yderligere, og opgøret endte dermed 1-1.

Fortuna Hjørring – VSK Aarhus 1-0 (0-0)

Der blev generelt ikke scoret mange mål i denne runde sammenlignet med andre runder i Gjensidige Kvindeliga. Ét mål blev det dog til i opgøret mellem Fortuna Hjørring og VSK Aarhus. Århusianerne har brug for point for at sikre sig, at de ikke ryger ned under nedrykningsstregen. De måtte dog igen tage til takke med en sjetteplads og blot to point til Odense Q under stregen.

Fortuna Hjørring spillede også om vigtige point, hvis de ville have en chance for at trække fra i toppen af tabellen. Og selvom Brøndby følger trop på grund af en sejr mod Farum BK/FCN, beholder Fortuna Hjørring førstepladsen efter at have taget tre point i dagens opgør.

Begge hold kom godt ud til kampen, og det førte også til flere chancer for begge mandskaber. Skarpheden manglede dog, og derfor blev der ikke scoret i første halvleg. I anden halvleg gik VSK Aarhus lidt ned i gear, hvilket hjemmeholdet udnyttede.

Efter 65 minutter fik Fortuna Hjørring en frispilning, men Katrine Svane fik stoppet opspillet. I stedet endte bolden hos Emma Snerle, der udnyttede, at Katrine Svane var kommet langt ud af sit mål og skød derfor en høj bold ind i mål. 1-0 til Fortuna Hjørring.

VSK Aarhus pressede på, men de manglede det sidste for at udligne. Hjørring-holdet kom også frem til et par chancer, men det lykkedes heller ikke for dem at sende bolden yderligere i mål. Kampen endte derfor 1-0 til Fortuna Hjørring.

Denne rundes resultater. Grafik: DBU, Kvindeliga.dk
Stillingen ser nu således ud. Grafik: DBU, kvindeliga.dk