Uventet succes: Solrød FC-kvinder har udsigt til vinde landets tredjebedste række

0
1363

Solrød FC ligger nummer et i Kvindeserie Øst inden efterårets sidste turneringskamp, som spilles på hjemmebane på lørdag

Af Solrød FC

KLUBNYT

Inden denne sæson lå det ikke i luften, at det kvindelige seniorhold fra Solrød FC skulle ende som vinder af landets tredjebedste række. Men chancen for, at det sker, er nu ret stor. For inden årets sidste spillerunde er holdet på førstepladsen med et point ned til Fredensborg BI.

– Vores målsætning var at slutte efteråret i top fem. Så jeg er overrasket over så godt, det er gået, siger Rasmus Skovby, der er træner for holdet, som ikke har tabt en kamp siden foråret 2018.

Når Solrød FC-spillerne løber på banen på lørdag, har de faktisk ikke tabt i hele 496 dage, og vinder de Kvindeserie Øst, bliver det tilmed tredje sæson i træk, at de vinder deres række.

Men modstanderen i lørdagens hjemmekamp, FC Damsø, er et hold, der sagtens kan drille det succesfulde Solrød FC-hold.

– Det er den klub, hvor jeg tidligere var træner, og det er bestemt ikke noget dårligt hold. Det er et hold, vi godt kan tabe til. Det består af ældre, rutinerede spillere, og da vi senest mødte dem, i en træningskamp, tabte vi 1-3, fortæller Rasmus Skovby, som håber, at mange kommer og hepper på hans mandskab.

Stærke nok til den næstbedste række

Som turneringen er skruet sammen, er det først til foråret, at det bliver afgjort, hvem der rykker op i landets næstbedste række. Men Rasmus Skovby føler allerede nu, at hans spillere har bevist, at de er stærke nok til at rykke op – for tredje gang i træk. Men ambitionerne rækker til mere end det.

– Men ser tit hold rykke op i den række for så at ende næsten uden point. Vi skal rykke op for at kunne være med, og det kan vi også, fastslår Solrød FC-træneren.

Henover vinteren skal Solrød FC-kvinderne blandt andet været med ved DM i futsal, der er en form for indendørsfodbold, og det er ikke selvtillid, som Rasmus Skovby og hans spillere mangler, inden den turnering begynder:

– Vi har godt af at presse os selv, så vi går efter at blive danske mestre.

Lørdagens kamp mod FC Damsø spilles på kunstbane 2 klokken 13.30.

Er man interesseret i at få mere information om Solrød FC og de forskellige hold, kan man kontakte Rasmus Skovby på 2679 5446 eller sportschef Dennis Bauer på 2189 1379.