BSF sikker vinder af U18 Øst-rækken

0
1311
BSF fejrer, at de har vundet U18 Øst-rækken.

Otte sejre i otte kampe. Ballerup-Skovlundes U18-piger vandt søndag Østrækken i sikker stil med 24 point i otte kampe

BSFs U18-hold, der ikke fik fornyet sin licens til U18 DM-ligaen, kan nu kalde sig suveræne vindere af den sjællandske U18 Øst-række. Holdet er gået gennem efteråret uden at sætte point til, og søndag blev guldet sikret med en 4-2 sejr over de nærmeste forfølgere fra Roskilde Pigefodbold.

Det holdt dog hårdt i en vild kamp med ikke færre end tre udvisninger – den ene til en Roskilde-spiller for at redde en bold på stregen med hænderne og de to andre til Roskildes træner og assistent, der blev sendt uden for stadion i Ballerup efter flere diskussioner med dommeren.

Roskilde kom ellers bedst fra start og havde med en føring på 2-0 midt i 1. halvleg kurs mod sjællandsmesterskabet. Men BSF fik rystet den usikre start af sig og scorede to gange inden pausen, hvorefter sejren blev slået fast med to scoringer i 2. halvleg.

”Vi fik en rigtig svær start. Det var tydeligt, at det var en afgørende kamp, og det satte sit præg på nogle af spillerne. Men efter vores to første scoringer, kan man mærke på pigerne, at de løsner op og spiller mere frit. Og alt i alt er jeg rigtig stolt over deres præstation,” sagde BSFs træner Jens Berglid efter kampen.

Roskilde kom bedst fra start i dagens topkamp i Østrækken.

Kandidat til U18 DM

BSF sluttede sidst i U18 DM-ligaen med bare to point. Derfor har efteråret handlet om at genskabe fodboldglæden, fortæller BSF-træneren.

”Det har været et lidt svært efterår. Vi skulle genfinde spilleglæde efter en sæson med rigtig mange nederlag, og vi skulle finde ud af, hvilket niveau vi nu skulle spille på. Vi vidste jo ikke, hvad vi kunne forvente. Men efter de første par kampe fik vi justeret lidt på spilkonceptet. Vi fandt ud af, at vi ikke skulle vente på modstanderne, men spille hurtigere frem af banen, og alt i alt synes jeg pigerne har klaret efteråret rigtig fint,” siger Jens Berglid.

24 point i otte kampe og en målscore på +30 vidner om, at BSF har været klart stærkest i Øst-rækken. Men har de også niveauet til at spille U18 DM igen?

”Jeg synes det dufter lidt af DM-fodbold igen. Vi har gode forudsætninger, synes jeg, for vi har også et rigtig godt U16-hold. Så jeg synes vi er en klar kandidat. Men vi er også nødt til at forstærke os, hvis vi skal spille i U18 DM,” siger BSF-træner Jens Berglid.

I sidste sæson havde BSF store problemer med at score i DM-ligaen. Men i efterårets otte kampe i Østrækken er det blevet til 37 mål. Til gengæld var der løs krudt i kanonerne, da BSF-forældrene søndag ville fejre BSF-pigerne. Ingen af de indkøbte konfettirør virkede således, da holdet blev kaldt ud fra omklædningsrummet for at blive hyldet….