Efter målrig runde: Odense Q sendt i Kvalifikationsligaen

0
1157
Christina Ravn i aktion for VSK Aarhus. Foto: Iver Tidemand

Der blev spillet fire målrige kampe i denne runde af Gjensidige Kvindeliga. Farum BK/FCN tabte til FC Thy-ThistedQ, mens VSK Aarhus vandt over Odense Q på Ceres Park. Fortuna Hjørring var taget en tur til Kolding, og de kunne rejse hjem med tre point i bagagen. Det andet tophold, Brøndby, sejrede, da de mødte BSF.  

Af Camilla Bergholm

Farum BK/FCN – FC Thy-ThistedQ 3-5 (2-2)

Inden weekendens kampe var der fortsat kamp om pladserne i top seks. Derfor var det vigtigt for FC Thy-ThistedQ at få tre point med hjem i lørdagens opgør, da de mødte Farum BK/FCN. På den måde kunne de sikre sig en plads i Slutspillet.

Men det var ikke en nem modstander, thyboerne stod overfor. De har nemlig vist sig at være farlige denne sæson, hvor det er blevet til 23 point og en tredjeplads. Holdet har dog vist svaghedstegn, og de har blandt andet tabt de to seneste kampe mod KoldingQ og Brøndby.

Det var også FC Thy-ThistedQ, der viste sig at være de farligste i lørdagens opgør. Første mål kom allerede efter fem minutter. Her fik udeholdet tilkæmpet sig bolden i eget målfelt, hvorefter et angreb blev stablet på benene. Malene Sørensen fik bolden i højre side af banen, hvorfra hun lagde en høj og præcis bold frem til Rikke Dybdahl, der kom løbende igennem et sovende Farum BK/FCN-forsvar og sparkede kuglen ind i mål. Igen var det deres imponerende omstillingsspil, der førte til et flot mål.

Farum BK/FCN steppede herefter op og pressede på for at udligne. Alligevel var det igen FC Thy-ThistedQ, der fik bolden ind. Sarah Dyrehauge gled igennem forsvaret efter 37 minutter og spillede en høj bold ind til en umarkeret Rikke Dybdahl, der for anden gang i kampen sendte bolden ind bag Kathrine Larsen.

Hjemmeholdet fortsatte deres pres, hvilket gav pote lige inden pausen. Her stod Camilla Kur klar foran thyboernes mål, og da et højt indlæg blev spillet ind i feltet, headede hun den i mål.

Det lykkedes også Farum BK/FCN at udligne i tillægstiden til første halvleg. Maja Østergaard reddede ellers bolden i første omgang, men da bolden kom hen til Florentina Olar, sparkede hun den sikkert ind.

Der var spillet fire minutter af anden halvleg, da Rikke Dybdahl og Malene Sørensen igen var på mærkerne. Thyboerne fik tilkæmpet sig bolden på midten af banen, hvorfra bolden blev spillet videre til Rikke Dybdahl. Hun tog et flot træk forbi forsvaret, og sendte efterfølgende bolden på tværs til Malene Sørensen, der sikkert sparkede bolden i kassen. 3-2 til thyboerne.

Herefter var det igen Farum BK/FCN, der kom frem til flere chancer, men skarpheden manglede. I stedet var det Sarah Dyrehauge, der bragte FC Thy-ThistedQ yderligere foran. Det gjorde hun med et skud uden for målfeltet, der blev rettet af og røg ind over Kathrine Larsen.

86 minutter inde i kampen fik Malene Sørensen bolden og driblede forbi forsvaret, hvorefter hun sendte kuglen ind i mål. Minuttet inden den ordinære spilletid var slut, fik hjemmeholdet frispark lige uden for feltet. Et frispark, Simone Andersen eksekverede og satte flot ind bag Maja Østergaard. Reducering.

Farum BK/FCN pressede igen på, men koncentrationen manglede denne lørdag. FC Thy-ThistedQ vandt kampen 5-3.

VSK Aarhus – Odense Q 4-0 (1-0)

Lørdagens kamp mellem VSK Aarhus og Odense Q blev afviklet som en del af et århusiansk samarbejde mellem AGF, ASA, Lyseng og VSK Aarhus. Et samarbejde, som vil sikre gode vilkår og rammer for byens bedste kvindehold. Derfor blev lørdagens kamp spilet på Ceres Park.

Det blev også en fest for hjemmeholdet, der med sejren sikrede sig tre point og en plads i Slutspillet. Der skulle heller ikke spilles lang tid, før VSK Aarhus første gang satte en streg under, at de hører til i Slutspillet. Her fik Sofie Obel fat i bolden i modstandernes målfelt, og sparkede den ind.

Herfra kom begge hold frem til flere chancer, men det lykkedes ikke nogen af holdene at score flere mål i første halvleg. Der skulle spilles 67 minutter, før der igen kom gang i måltavlen. Denne gang var det Maria Nielsen, der med et skud langt udefra lykkedes med at sende bolden forbi Odense Q-keeperen.

Odense Q-spillerne stod flere gange i kampen på hælene, og det gjorde de også efter 79 minutter. Her mistede fynboerne bolden på midten af banen, hvilket århusianerne udnyttede og satte en effektivt omstillingsspil i gang, der endte hos Jannie Thomsen. Hun skød bolden ind til 3-0.

I de sidste minutter af den ordinære spilletid kunne Odense Q-forsvaret ikke afværge et indlæg, som endte hos Sofie Jørgensen. Den chance spildte hun ikke, og hun scorede til kampens resultat, 4-0.

KoldingQ – Fortuna Hjørring 1-2 (0-1)

Fortuna Hjørring har haft en blandet sæson. Alligevel befinder de sig på førstepladsen i ligaen. Det skyldes, at holdet har fundet hinanden mere og mere i løbet af sæsonen, hvilket også er kommet til udtryk i deres gode spil de seneste kampe.

Det kom igen til udtryk søndag fra kampens start, hvor Hjørring-holdet var mest i boldbesiddelse. KoldingQ-forsvaret stod dog solidt, hvilket gjorde det svært for udeholdet at komme forbi.

Det lykkedes dog Fortuna Hjørring kort inden pausen at komme på måltavlen. Det sørgede Sanni Franssi for efter et flot opspil og gode løb fra flere Hjørring-spillere.

Der var spillet 56 minutter, da en fejlaflevering endte hos Agnete Nielsen. Sofie Lundgaard var hurtig, og hun var derfor allerede løbet i position, og hun modtog bolden. Herfra tog hun et par træk og sendte bolden ind bag KoldingQ-keeperen.

KoldingQ pressede på for at reducere. Det gav pote efter 73 minutter. Efter lidt rodet spil i Fortuna Hjørring-målfeltet, endte bolden hos Maria Olsen, der scorede til 2-1. Det var tydeligt, at koldinggenserne herefter ville have mere, og spændingen blev derfor også bragt tilbage i opgøret.

KoldingQ kunne dog ikke sende bolden yderligere ind bag Fortuna Hjørring-keeperen, og kampen endte derfor 2-1 til Fortuna Hjørring.

Brøndby – BSF 7-2 (3-1)

Syv er et tal, Brøndby må have føjet til deres lykketal denne sæson. Søndag mødte holdet  nemlig BSF, hvilket endte med en 7-2-sejr til Vestegnsholdet. Og det er ikke første gang, at Brøndby scorer syv mål. Det har de allerede gjort flere gange denne sæson.

BSF derimod måtte endnu engang se sig slået. Det har ikke været en god sæson for holdet, der dog viste nogle af deres positive sider i søndagens kamp mod Brøndby. Det blev nemlig allerede fra kampens begyndelse til et par chancer for BSF.

Alligevel var det Brøndby, der først fik bolden ind i mål. Det gjorde de efter otte minutter. Her spillede Freja Abildå en god bold til Nicoline Sørensen. Og det udnyttede hun og scorede til 1-0.

BSF fik efter 18 minutter frispark tæt på Brøndbys målfelt. Et frispark, som Sarah Jankovska eksekverede. Og det gjorde hun til perfektion. Et solidt skud sendte bolden over hovedet på Katrine Abel i målet. Udligning.

Der var spillet 27 minutter, da Nicoline Sørensen forsøgte sig med et skud på mål. Naja Bahrenscheer i målet stod dog i vejen, men Rebeka Winther stod klar til at samle op og skød bolden i kassen.

Kort inden pausen spillede Louise Winter en perfekt bold i dybden til Nicoline Sørensen, der udnyttede den gode aflevering og scorede.

I anden halvleg kom Brøndby igen ud til opgøret med næserne rettede mod BSF’s mål. Og det gav pote efter 51 minutter. Her driblede Rebeka Winther sig udenom forsvaret og spillede en flad bold ind til Josefine Hasbo, der ad to omgange skød bolden ind i mål.

Ni minutter senere reducerede BSF. Lærke Søndergaard driblede forbi Brøndby-forsvaret, der gav hende masser af plads. Hun spillede herefter en høj bold indover, hvor Laura Pedersen stod klar til at heade den ind.

Der skulle gå blot to minutter, før Rebeka Winther endnu engang skød bolden ind bag BSF-keeperen. Og 79 minutter inde i kampen var det igen Josefine Hasbo, der kom på måltavlen. Hun stod fuldstændig umarkeret i feltet, hvorfor hun modtog bolden og sparkede den ind i kassen. En spiller, der virkelig har gjort sig bemærket denne sæson.

Det sidste og niende mål i kampen blev sat ind af Nicoline Sørensen, der hamrede bolden ind. Dermed fuldendte hun sit hattrick.

Der blev ikke scoret flere mål i opgøret, og kampen endte derfor 7-2 til Brøndby.

Således endte denne rundes kampe. Grafik: DBU, kvindeliga.dk.
Stillingen efter weekendens kampe. Grafik: DBU, kvindeliga.dk.