Grundspillets sidste point blev uddelt i tætte opgør

0
1170
Jubel fra FCN-spillerne. Foto: Steen Trolle

Der blev gået til den i sidste runde af Gjensidige Kvindeligas grundspil. Det blev derfor også til fire spændende og gode kampe, der både var fulde af mål og flot fodbold. FC Thy-ThistedQ fik en sejr over BSF, mens Brøndby udlignede i sidste øjeblik og sikrede holdet ét point. VSK Aarhus vandt over KoldingQ, mens Farum BK/FCN sejrede, da de mødte Odense Q.

Af Camilla Bergholm

BSF – FC Thy-ThistedQ 0-2 (0-1)

Det var allerede afgjort inden lørdagens kamp, at BSF skal spille Kvalifikationsliga for at komme tilbage i Danmarks bedste Kvindeliga. Der var derfor ikke det store at spille for, men en sejr kunne alligevel give hjemmeholdet point til selvtillidskontoen.

FC Thy-Thisted lå inden dagens kamp på fjerdepladsen i Gjensidige Kvindeliga, og VSK Aarhus pustede dem i nakken med samme antal point, men en dårligere målscore – dog kun med ét point til forskel. Det var derfor vigtigt for thyboerne at få de tre point og samtidig sikre sig nogle mål. Og det lykkedes holdet både at hente tre point og beholde fjerdepladsen.

Begge hold kom frem til flere chancer fra kampens start, men det var udeholdet, der bragte sig foran efter 23 minutter. Beate Marcussen fik bolden i højre side af banen, hvorefter hun satte farten op og driblede forbi flere BSF-spillere. Hun nåede målfeltet, hvor hun skød bolden fladt indover til Rikke Dybdahl, men forsvaret stod i vejen. I stedet røg bolden ud til Sarah Dyrehauge, der sparkede kuglen ind i mål.

Igen fortsatte begge hold med at komme frem til flere chancer. BSF viste flot genpres og vandt bolden flere gange, men holdet manglede den sidste skarphed, og derfor lykkedes det ikke mandskabet at score i første halvleg.

I anden halvleg kom FC Thy-ThistedQ ud med et højt pres, og satte sig på meget af spillet. Det gav pote efter 61 minutter, hvor thyboerne fik et hjørnespark, som blev sparket højt indover i målfeltet. Bagerst stod Matilde Kjeldgaard klar til at heade bolden i mål.

FC Thy-ThistedQ fortsatte med at presse på, men det blev ikke til flere mål i kampen, og opgøret endte dermed 2-0 til thyboerne.

Brøndby – Fortuna Hjørring 2-2 (0-1)

Der var lagt op til et spændende opgør, da de to tophold, Brøndby og Fortuna Hjørring, lørdag mødtes på Vestegnen. Og spænding er et dækkende ord for kampen, da det lykkedes Brøndby i sidste øjeblik at udligne. Men selvom hjemmeholdet udlignede, lykkedes det dem ikke at score det afgørende mål, og Fortuna Hjørring slutter på førstepladsen i grundspillet.

Begge hold kæmpede sig fra start af frem til flere chancer. Hjørring-holdet var dog skarpest og lykkedes efter 29 minutter med at få bolden ind bag Katrine Abel i Brøndby-målet.

Fortuna Hjørring lavede et kort hjørnespark, hvorefter de fik bolden ind i målfeltet. Her stod flere spillere klar til at skyde bolden mod mål, men forsvaret blev ved med at stå i vejen. Til sidst endte bolden hos Emma Snerle, der lykkedes med at bryde den blå-gule mur, og kuglen endte i mål.

Brøndby pressede på for at udligne, men der skulle gå lang tid af kampen, før nogen af holdene blev helt farlige igen. Efter 88 minutter overtog Fortuna Hjørring bolden efter en fejlaflevering af Emilie Henriksen. Caroline Møller fandt herefter Emma Snerle på midten, der spillede Rebekka Frederiksen fri, hvilket hun udnyttede og scorede til 2-0.

Men så blev det farligt for Hjørring-truppen. Bolden var knap nok blevet givet op, da Brøndby rykkede frem på banen, og Louise Winter blev spillet. Hun udnyttede den megen plads og sparkede en god bold mod mål, som dykkede og havnede i kassen.

Og i allersidste minut lykkedes det så hjemmeholdet at udligne. Der var spillet tre minutter af overtiden, da en høj bold havnede hos Josefine Hasbo, der scorede til kampens resultat, 2-2.

KoldingQ – VSK Aarhus 0-1 (0-1)

Der var lagt op til en god og fysisk kamp mellem KoldingQ og VSK Aarhus, da de stødte sammen lørdag. Tæt blev det også, men århusianerne trak det længste strå, og kunne tage turen tilbage til Aarhus med tre point i bagagen.

Selvom de tre point blev sikret, scorede holdet ikke mål nok til at kunne overtage fjerdepladsen over FC Thy-ThistedQ, og de sluttede dermed på femtepladsen i ligaen. KoldingQ kæmpede bragt og pressede på gennem hele opgøret. Kampen kunne derfor gå begge veje, men det var VSK Aarhus, der sikrede sig sejren.

Målet, der sikrede holdet tre point, blev sat ind efter 27 minutter. Og det var noget af et mål, der blev scoret. Oliva Holdt sendte et brag af et skud af sted mod mål, og der var intet at gøre for Lene Christensen i Kolding-målet. Et imponerende mål af VSK Aarhus-spilleren.

Selvom KoldingQ pressede på for at udligne, lukkede VSK Aarhus af for modstanderne, og udeholdet endte med at tage de tre point.

Farum BK/FCN – Odense Q 3-0 (1-0)

Farum BK/FCN har haft en god sæson, og de havde allerede inden lørdagens opgør sikret sig en tredjeplads i grundspillet og dermed også en billet til Slutspillet. Odense Q derimod har haft en svær sæson, hvor de både har fået gode resultater og spillet flot fodbold, men holdet er også til tider faldet helt sammen, hvor de ikke har kunnet finde hinanden. De skal nu spille Kvalifikationsliga om en plads i Gjensidige Kvindeliga.

Der var spillet 18 minutter af kampen, da det første mål blev sat ind. Her blev en høj bold sendt indover i fynboernes målfelt, hvor Florentina Olar headede bolden ind bag Sarah Jacobsen i målet. 1-0 til hjemmeholdet.

Farum BK/FCN kom herefter frem til flere chancer, men helt farlige blev de ikke i første halvleg. Også Odense Q pressede på, men de lykkedes heller ikke med at få bolden i kassen.

Der var spillet 58 minutter, da hjemmeholdet igen viste, hvad de er lavet af. En flad bold blev spillet ind til Amalie Vangsgaard, der var løbet i position i målfeltet, og hun sparkede bolden i mål til 2-0.

Seks minutter senere var nordsjællænderne igen klar. Denne gang var det Camilla Kur, der fik bolden, hvorefter hun kort mistede balancen, men genfandt den og sendte et hårdt skud mod mål. Og igen var der ikke noget at gøre. 3-0 til Farum BK/FCN.

Det blev også kampens sidste mål, og opgøret endte dermed 3-0 til Farum BK/FCN.

Således ser stillingen ud efter sidste runde af grundspillet. Foto: Screenshot fra kvindeliga.dk