Tre jyske og ét sjællandsk hold klar til semifinalerne i Sydbank Kvindepokalen

0
1489
FC Thy-ThistedQ spillede sig i dag videre til finalen i Sydbank Kvindepokalen, da de vandt over KoldingQ Foto: Arkivfoto.

Lørdag blev der spillet fire kampe i Sydbank Kvindepokalen. Og det betyder også, at de fire semifinale-hold blev fundet. Fortuna Hjørring vandt over VSK Aarhus, mens KoldingQ sejrede, da de mødte Sundby BK fra 1. Division. FC Thy-ThistedQ fortsatte deres gode stime fra Gjensidige Kvindeliga og vandt over Odense Q, og det samme gjorde Farum BK/FCN, da de mødte Brøndby IF.

Af Camilla Bergholm

Fortuna Hjørring – VSK Aarhus 3-1 (2-0)

Det var et jævnbyrdigt opgør, der fandt sted lørdag, da Fortuna Hjørring tog imod VSK Aarhus. Alligevel var det hjemmeholdet, der var skarpest, og de kunne derfor tage tre point og en plads i semifinalen i Sydbank Kvindepokalen.

VSK Aarhus var dog også dominerende i store dele af kampen, og det lykkedes holdet at komme frem til flere chancer. Men chancerne blev ikke udnyttet, og det blev straffet i den anden ende, hvor et stærkt Fortuna Hjørring-mandskab stod klar.

Efter 15 minutter blev et hjørnespark sendt ind i århusianernes målfelt, hvor Caroline Møller Hansen var placeret, og hun scorede kampens første mål. Blot otte minutter senere kom Emma Snerle på måltavlen efter en flot dribletur gennem udeholdets forsvar.

VSK Aarhus pressede på, men holdet skulle helt hen til anden halvleg, før de også fik bolden i kassen. Det sørgede Jannie Thomsen for efter 48 minutter, da hun driblede forbi forsvaret og sendte bolden ud i siden af målet.

Emma Snerle kom igen på måltavlen, da der var spillet 50 minutter. Et hjørnespark blev spillet ud til talentet, der kom løbende mod feltet, hvorefter hun trykkede af, og bolden endte i mål.

VSK Aarhus kæmpede til det sidste, men de måtte se sig slået ud af pokalkampen.

Sundby BK – KoldingQ 0-4 (0-3)

Sundby BK tog lørdag imod KoldingQ i en kamp, hvor det blev spændende, om KoldingQ ville vise nogle af de svaghedstegn, der har plaget holdet i Gjensidige Kvindeliga. Heller ikke Sundby har haft den sæson, de havde håbet på, lød det på deres Facebook-side. Begge hold havde derfor en masse at spille for.

Klasseforskellen var dog til at tage og føle på. Det lykkedes nemlig KoldingQ at score fire mål og samtidig holde deres eget mål rent.

Første mål blev scoret efter 22 minutter, og allerede seks minutter senere brændte det igen på for hjemmeholdet, der endnu engang måtte se bolden gå i mål. Tredje scoring kom også inden for kort tid. Der var spillet 32 minutter, da Maria Olsen for anden gang fik bolden ind bag Sundby-keeperen.

Kampens sidste mål blev scoret i sidste del af kampen. Her fik Emma Hoppe sendt kuglen i kassen, hvormed opgøret endte 4-0 til KoldingQ, der dermed går videre til semifinalen.

Odense Q – FC Thy-ThistedQ 2-5 (1-4)

Odense Q har haft en hård og svær sæson i Gjensidige Kvindeliga, hvilket endte med en placering under nedrykningsstregen, og de skal dermed efter vinterpausen spille Kvalifikationsliga.

FC Thy-ThistedQ derimod har haft en flot og velspillet sæson, hvor de kan overvintre på fjerdepladsen i Danmarks bedste Kvindeliga. Fynboerne gik dermed ind til opgøret med en hungren for både en plads videre i kampen om Sydbank-pokalen og selvtillid til kontoen.

Det var også Odense Q, der fik den bedste start på kampen, da de efter 24 minutter bragte sig foran på et mål af Kamilla Jensen. Føringen holdt dog kun i seks minutter, hvor Sarah Dyrehauge udlignede.

Sarah Dyrehauge var den helt store spiller i lørdagens pokalopgør, og blot seks minutter senere bragte hun udeholdet foran. Herfra skulle der kun gå to minutter før, det igen var Sarah Dyrehauge, der udbyggede føringen. Dermed blev det også til et hattrick.

Men hun var ikke færdig. Hun scorede igen efter 44 minutter. Det lykkedes dog også hjemmeholdet at reducere. Det gjorde de efter 60 minutter, og det stod Kamilla Jensen for. Malene Sørensen ville dog også være med, og hun scorede efter 90 minutter til kampens resultat, 5-2.

Farum BK/FCN – Brøndby 2-1 (0-1)

Lørdagens sidste opgør i Sydbank Kvindepokalen var mellem topholdene i Gjensidige Kvindeliga, Farum BK/FCN og Brøndby. Der var derfor lagt op til et spændende opgør med to stærke mandskaber, der begge gerne ville vise deres styrke.

Det blev også en tæt kamp, hvor der blev kæmpet hårdt fra begge hold. Brøndby kom først på tavlen, hvilket skete efter 20 minutter, da Frederikke Lindhardt sparkede bolden ind bag Farum-keeperen.

Det lykkedes ikke hjemmeholdet at score i første halvleg. Men der var blot spillet tre minutter af anden halvleg, da der blev lavet selvmål af Brøndby og dermed udlignet. Ét minut senere kom Farum BK/FCN igen frem på banen, og her scorede Camilla Kur til 2-1.

Der blev ikke scoret flere mål i kampen, og opgøret endte dermed 2-1 til Farum BK/FCN.

De fire hold, der skal spille med i Sydbank Kvindepokalens semifinale, er dermed fundet. Det drejer sig om Fortuna Hjørring, KoldingQ, FC Thy-ThistedQ og Farum BK/FCN.