Højt træningsniveau i Brøndby skal udvikle Naja Bahrenscheer

0
1505
Naja Bahrenscheer i aktion. Foto: Arkivfoto

Brøndby IF offentliggjorde tidligere på ugen, at Naja Bahrenscheer, der i flere år har vogtet målet i BSF, fra nytår skifter til Brøndby. Et skifte, den 23-årige fodboldspiller ser frem til, og hvor træningsmiljøet og konkurrencen skal være med til at gøre hende til en bedre keeper.

Af Camilla Bergholm

”Naja Bahrenscheer skifter til Brøndby IF”. Således lød det på Brøndbys Facebook-side den 18. november. Hovedpersonen selv skifter fra BSF, hvor holdet har haft en svær og hård sæson i Gjensidige Kvindeliga med manglende mål og point.

Målvogter, Naja Bahrenscheer, skifter derfor fra en placering i bunden af tabellen til at blive en del af topholdene i Slutspillet. Brøndby sluttede nemlig på en andenplads i Gjensidige Kvindeligas grundspil. Nu trækker hun i den grønne målvogtertrøje fra nytår, og det glæder den 23-årige keeper sig til.

”Det bliver specielt. Jeg har været vant til at være modstander i mange år, men jeg glæder mig til det,” siger Naja Bahrenscheer.

“Det er med til at rykke mig, og jeg kommer lidt ud af min comfortzone. Jeg kan få nogle nye input til, hvordan tingene skal gøres og nogle nye idéer. Så det følte jeg, at det var ved at være tid til”

Naja Bahrenscheer, Brøndby-spiller

Brøndby er det ene af de evige tophold sammen med Fortuna Hjørring. Og det er også én af grundene til, at det lige præcis blev Brøndby, Naja Bahrenscheer valgte som fodboldkarrierens næste skridt.

”Brøndby har igennem de seneste år været det dominerende og det bedste hold. Det er også følelsen, jeg har haft som modtander. Så jeg tror på, at jeg kan udvikle mig igennem et nyt træningsmiljø,” fortæller hun.

Det, at Vestegnsholdet er så dominerende, gør også, at Brøndby passer godt til hendes spillestil, fortæller den tidligere BSF-keeper.

”I og med at de er dominerende, så er de også meget på bolden, og jeg kan godt lide at være med i spillet og bruge mine fødder. Det bliver virkelig spændende.”

Naja Bahrenscheer præsenterer sin nye Brøndbytrøje sammen med klubbens kvindeformand Jan Borre.

Et specielt forhold til BSF
Naja Bahrenscheer skifter fra en svær sæson med BSF, hvor holdet endte på ligaens absolutte sidsteplads. Og det var heller ikke sjovt for hverken hende eller holdet, fortæller målvogteren, der også har et særligt forhold til klubben.

”Jeg har et specielt forhold til BSF, da jeg har været der, siden jeg var 14-15 år. Så det er ikke sjovt at være en del af, for det har været meget ned ad bakke. Efter sidste sæson mistede vi nogle profiler, og det har været svært at samle op på det,” siger hun. Men selvom hun kommer fra en klub, der står hendes hjerte nært, så er hun også klar til at prøve noget nyt.

”Det er med til at rykke mig, og jeg kommer lidt ud af min comfortzone. Jeg kan få nogle nye input til, hvordan tingene skal gøres og nogle nye idéer. Så det følte jeg, at det var ved at være tid til,” fortæller den 23-årige fodboldspiller.

“Jeg håber på et højere træningsniveau, og at det kan være med til at gøre mig bedre, og konkurrencen om spilletid gør også, at man til hver træning gør sit bedste og ikke tager for let på det”

Naja Bahrenscheer, Brøndby-spiller

Hun bliver en del af et hold, hvor hun skal konkurrere med både Katrine Abel, der også et målvogter for landsholdet, og Mira Pastoft. Konkurrencen bliver derfor hård, og der skal bygges en masse ting op. Men det er Naja Bahrenscheer også klar på.

”Jeg ved godt, at konkurrencen er hård. Min ambition er at kunne bidrage med mest muligt, men hvad det ender med, må tiden vise. Jeg ved selv fra BSF, at det ikke er nemt at komme som ny målmand til en klub, hvor der en målmand, der har gjort det rigtig godt i flere sæsoner. Jeg vil sige, at jeg er ambitiøs, men forventer ikke det store fra starten af,” fortæller hun.

Og selvom konkurrencen er hård, og at det kan være svært at komme ind på et nyt hold, så bliver hun også en del af en trup, der spiller med i toppen af dansk fodbold. Og det ser hun frem til, pointerer hun.

”Det bliver sjovt at prøve at være en del af den anden ende af tabellen. Jeg synes kun, at det er fedt, at blandt andet Nordsjælland kan byde op til dans. Nu er det ikke givet på forhånd, at man vinder hver kamp. Så jeg ser det kun som noget positivt, og jeg tror, at hold udvikler sig mere af det.”

Naja i en duel med Brøndbys Nicoline Sørensen. Nu skal hun spille sammen med hende og resten af Brøndby-mandskabet. Foto: Steen Trolle

Træningsniveau og udfordringer skal gøre hende bedre
Nu venter Slutspillet efter vinterpausen, og det bliver blandt erfarne og dygtige spillere i Brøndby, der flere gange er blevet udnævnt til månedens hold i Gjensidige Kvindeliga, og flere er også en del af diverse landshold. Og det ser Naja Bahrenscheer frem til.

”Det er spillere, jeg forhåbentlig kan lære noget af. Nu kender jeg mange af dem i forvejen både tidligere BSF-spillere og fra ungdomslandshold osv. Så det glæder jeg mig til. Og jeg tror også på, at jeg har niveauet til at kunne indgå på lige fod med dem,” siger hun om sine nye holdkammerater.

Da Brøndby den 18. november skrev på deres Facebook-side, at den nu tidligere BSF-målvogter bliver en del af Brøndby fra nytår, udtalte hovedpersonen sig også selv. Her fortalte hun, at de nye udfordringer og træningsmiljøet kan være med til at rykke hende i den rigtige retning. Men hvad er det for en retning?

”Jeg har været inde over landsholdet tidligere, og det vil jeg gerne være en del af på længere sigt. Først og fremmest kræver det spilletid, så det kommer ikke bare dumpende, fordi man skifter til Brøndby. Jeg håber på et højere træningsniveau, og at det kan være med til at gøre mig bedre, og konkurrencen om spilletid gør også, at man til hver træning gør sit bedste og ikke tager for let på det,” slutter Naja Bahrenscheer.