Bo Sundahl bliver ny cheftræner i Odense Q

0
1625
Bo Sundahl skal fremover stå i spidsen for Odense Q's 1. hold. Foto: Odense Q

Bo Sundahl er ny cheftræner for Odense Q’s førstehold. Han overtager cheftrænerhvervet fra Steen Hansen, der træder ind i nyoprettet managerstilling

Bo Sundahl, der senest har været U18 DM-træner i Team Odense Q, skal fremover stå i spidsen for Odense Qs 1. hold, som i foråret skal spille kvalifikationsliga. Bo Sundahl afløser Steen Hansen, der træder ind i nyoprettet managerstilling i Odense Q.

”Vi har forøget indsatsen på elitedelen, så vi nu har fået et større trænerteam i forhold til efteråret, hvor vi har prøvet at leve op til et elitesetup, men hvor der har manglet lidt. Nu prøver vi at råde bod på det ved at tage Bo med op, så vi får et større og bredere trænerteam,” siger Odense Q-formand Rene Hansen i en pressemeddelelse.

Bo Sundahl er en kendt skikkelse i Odense Q. Han er medstifter af Team Odense Q – talentsamarbejdet mellem Odense Q, Marienlyst og TPI. Han har fra start været en vigtig sparringpartner for seniorafdelingen, og ud over U18-holdet har han også stået i spidsen for Team Odense Q’s U16-hold.

”Bo kender mange af spillerne fra ungdommen, og derfor kender han også deres kvaliteter. Og så har han jo haft med det her at gøre, lige siden vi startede herude. Jeg tænker også, at det kan bidrage til rigtig meget med de andre trænere, vi har omkring det,” siger Rene Hansen.

Bo Sundahl og Sascha Munk Larsen. Foto: Odense Q

Højt energiniveau og en positiv tilgang

Bo Sundahl har også været med til at fastsætte ligaholdets spillemæssige kurs sammen med de to forhenværende cheftrænere, Morten Christiansen og Steen Hansen:

”Allerede for halvandet år siden, hvor vi snakkede med Morten og Steen første gang, lavede vi de første elementer til at koble spillestilene sammen. Så den måde, Odense Q har spillet på det seneste halvandet år, ligger meget langt hen ad vejen i forlængelse af det, vi gerne vil arbejde med i ungdommen,” siger Bo Sundahl i en pressemeddelelse.

Han lægger derfor ikke op til radikale ændringer i spillestil og træning. Fokus vil fortsatte ligge på en positiv tilgang og et højt energiniveau hos spillere og trænere.

”Jeg vil gerne have energi i træningen, og jeg vil gerne have den positive vinkel. Så forhåbentligt får de at mærke, der er en masse energi fra træneren. Det ved jeg, at der også har været fra de eksisterende trænere, så på den front håber jeg, at jeg kan holde det samme niveau,” fortæller Bo Sundahl.

Steen Hansen overgår til en ny funktion som manager i Odense Q. Foto: Odense Q

Steen Hansen i ny rolle

Ligaholdets nu forhenværende cheftræner, Steen Hansen, fortsætter i en nyoprettet stilling som manager for klubbens sportslige sektor, hvor han skal sikre en løbende sparring med cheftræneren omkring taktik og træningsmetoder.

Fra starten af det nye år tager Steen Hansen hul på den 1½ år lange UEFA PRO-træneruddannelse, og som et led i det forløb vil han jævnligt stå for hele, spillestilsfokuserede træningspas med Odense Q’s ligahold.

”På et overordnet plan skal jeg indgå i en struktureret sparring med Bo omkring truppen, taktikken og spillestilen. Det gælder bl.a. om at udfordre ham på metoder og øvelser i forhold til vores spillestil, og jeg vil jævnligt stå for træningspas med specifikke temaer, der matcher den. På den måde kan vi løbende gøre brug af hinandens kompetencer, og vi kan få skabt nogle sportslige rammer, som kan bringe os tættere på de mere etablerede ligahold,” siger Steen Hansen.