FC Nordsjælland skriver kontrakt med tre unge stortalenter

0
3674
Sofie Tranholm (tv.), Kathrine Møller og Anna Walter er nu på kontrakt i FC Nordsjælland / Farum BK. Foto: Steen Trolle

Farum BK / FC Nordsjælland har skrevet to-årige kontrakter med tre af klubbens unge talenter: Sofie Tranholm (17 år), Kathrine Møller Kühl (16) og Anna Walter (15)

Tre af landets store fodboldtalenter kan gå på juleferie med en spritny kontrakt med deres fodboldklub, Farum BK / FC Nordsjælland (FCN).

Det er ungdomslandsholdsspillerne Sofie Tranholm og Kathrine Møller Kühl, der har fået  2-årige kontrakter med kvindeligaholdet i FCN, samt den 15-årige U18 DM-spiller Anna Walter, der fortsat skal spille U18 DM, men nu på en 2-årig kontrakt.

Sofie Tranholm og Kathrine Møller Kühl er hhv. 17 og 16 år, men de har allerede spillet adskillige kampe på kvindeligaholdet, og begge spillere er startet inde i de seneste kampe i Gjensidige Kvindeliga, hvor Farum BK / FC Nordsjælland lige nu er nummer tre.

De er begge superglade for de nye udfordringer i landets bedste kvinderække:

”Det er megafedt at få nye udfordringer i kvindeligaen. Man kan godt mærke at niveauet er det højere og modstanderne er det bedre. Der bliver stillet større krav til en, så det er megafedt,” fortæller Kathrine Møller Kühl, offensiv midtbane og U17-landsholdsspiller, da FODBOLD FOR PIGER møder de tre nyslåede kontraktspillere på Right To Dream Park i Farum.

“Det er megafedt at få nye udfordringer i kvindeligaen”

Kathrine Møller, FC Nordsjælland

”Du skal være fokuseret i hele kampen”

Sofie Tranholm, der er en af landets største forsvarstalenter, fremhæver tempoet og fysikken i både kampe og til træning på ligaholdet:

”Når vi træner, er der fuldt fokus på de ting, vi skal koncentrere os om. Der er ikke så meget udenomssnak. Alle fokuserer 100 procent på opgaven. Selvfølgelig var det også seriøst på U18 DM, men man kan godt mærke, at der er endnu mere intensitet på kvindeligaholdet,” siger hun.

Hvordan er det at spille mod landets bedste fodboldhold, Fortuna Hjørring, Brøndby osv.?

”Der er jo en grund til, at kvindeligaen er Danmarks bedste række. Man skal være fokuseret i hele kampen, man kan ikke sløse noget af tiden, og man skal være forberedt på modstanderne. Du kan ikke bare gå ud og antage et eller andet om din modstander, for de har også analyseret på dig,” siger Sofie Tranholm og fortsætter:

”I U18 DM havde jeg mere tid på bolden og havde fordel af min fysik, men her er jeg i underskud i kampene, fordi jeg er en af de yngste og modstanderne er fysisk stærkere og mere erfarne. Derfor skal jeg hele tiden være oppe på dupperne”.

”Når vi træner, er der fuldt fokus på de ting, vi skal koncentrere os om”

Sofie Tranholm, FC Nordsjælland

Drømmer om udlandet

Sofie Tranholm går i 2. G på Falkonergårdens Gymnasium, hvor hun går på den 4-årige Team Danmark-linje. Kathrine Møller Kühl går i 1. G på Frederiksborg Gymnasium i Hillerød, mens Anna Walter går i 9. klasse på Københavns Skole og Idrætsakademi. Med de nye kontrakter er deres fodboldfremtid bestemt de næste to år. Men derefter håber alle tre med tiden at kunne bruge FC Nordsjælland som springbræt til et fodboldeventyr i udlandet.

”Jeg synes, det kunne være fedt på et tidspunkt at komme ud og opleve en klub i udlandet. Og så drømmer jeg en dag om at komme til at spille på A-landsholdet,” siger Kathrine Møller, der spillede i Hillerød, inden hun skiftede til FC Nordsjælland / Farum BKs U18 DM-hold, om sine fodboldambitioner.

”Lige nu trives jeg her, så det er det, der tæller. Men på et tidspunkt vil jeg da gerne ud og opleve en fodboldkultur i et andet land,” siger Sofie Tranholm, der skiftede fra Ølstykke FC til Hillerød, inden hun kom til FC Nordsjælland.

Anna Walter, der kom til FC Nordsjælland fra FC Damsø, har også en drøm om et fodboldeventyr i udlandet:

”Jeg har altid haft en drøm om A-landsholdet, og jeg er fan af Liverpool og Barcelona, så jeg har altid gerne villet spille for en af de to klubber. Nu drømmer jeg bare om en dag at komme ud og spille for en større klub i udlandet. Men det her er en fed start,” siger Anna Walter.

“Jeg drømmer om en dag at komme ud og spille for en større klub i udlandet”

Anna Walter, FC Nordsjælland