Sophie Gravesen får kontrakt med FC THY-Thisted Q

0
1866
Sophie Gravesen flankeret af Per Nørgaard, formand for FC THY-Thisted Q, og Bent Andersen, formand for FC THY Piger.

U17-landsholdsspiller Sophie Gravesen skriver kontrakt med Gjensidige Kvindeligas nummer fire. Hun er den første ungdomsspiller i klubben, der får kontrakt med ligaholdet

Sophie Gravesen blev FC THY Pigers første landsholdsspiller, da hun i 2018 blev udtaget til U16-landsholdet, og nu har Sophie sat endnu en milepæl for FC Thy. Hun er nemlig den første kvindelige ungdomsspiller i klubben, der skriver kontrakt med FC THY-Thisted Q, som sluttede efteråret som nummer fire i Gjensidige Kvindeliga.

Sophie Gravesen har forlængst haft debut på ligaholdet, og nu har hun fået en kontrakt på 2,5 år.

“Vi har først og fremmest skrevet kontrakt med Sophie, fordi hun er en dygtig angriber, som scorer mange mål. Men vi vil også gerne belønne en ung lokal spiller, som vi tror på kan udvikle sig til noget stort. Med kontrakten til Sophie har vi som klub været med til at sikre ro omkring hendes ungdomsuddannelse i Thisted,” siger formand for FC THY – Thisted Q, Per Nørgaard.

“Vi vil også gerne belønne en ung lokal spiller, som vi tror på kan udvikle sig til noget stort”

Per Nørgaard, formand for FC THY – Thisted Q

Formand for FC THY Piger, Bent Andersen, er stolt:

“Det er en meget stor dag for FC THY Piger. Sophie er indbegrebet af en rigtig FC THY Pige. Jeg mødte første gang Sophie til en træning med U9 pigerne i Nors Boldklub. Allerede der var der noget ekstra ordinært over hendes præstation. Sophie har scoret mål på samlebånd både for klubben og på U16 og U17 landsholdene. FC THY Piger vil gerne ønske Sophie held og lykke på hendes nye rejse,” siger han.

Sophie skriver under på kontrakten, som løber 2,5 år.

Skal forsætte spille U18 DM

Trods kontrakten er det planen, at Sophie Gravesen skal fortsætte på FC Thy Pigers U18 DM-hold så længe som muligt. FC THY – Thisted Q skriver i en pressemeddelelse, at det er tanken, at Sophie skal træne med ligatruppen 1-2 gange i ugen i foråret 2020. Derefter skal det øges til 2-3 gange om ugen.

Sophie Gravesen glæder sig til “en masse fede oplevelser med FC THY – Thisted Q”:

“Jeg forventer selvfølgelig, at jeg udvikler mig spillemæssigt grundet flere træninger med mere udfordring og højere intensitet. Derfor vil kravene til mig til træning, såvel som i kamp øges – det bliver en fed udfordring. Og så håber jeg, at jeg er i stand til at tilkæmpe mig en plads på det nye U19 landshold efter sommerferien,” siger den nyslåede kontraktspiller.