Aabybro Efterskoles fodboldlinje har netop været på linjetur – og turen i år gik til Spanien, hvor der blandt andet var Champions League opgør mellem FC Barcelona og Dortmund på programmet.

Udsigt fra Lloret de Mar

”Messi, Messi, Messi”, lyder det på lægterne, da den Argentinske boldkunstner netop har scoret til 2-0 i topopgøret i Champions League. Flere af fodboldlinjens elever må knibe sig selv i armen – godt 90.000 tilskuere løfter stemingen til kogepunktet og verdens bedste fodboldspiller anno 2019 er i hopla denne aften. En oplevelse for livet, fortæller flere af dem efterfølgende.

Der bliver hygget på bænken

Champions League kampen var afslutningen på den årlige linjetur som alle idrætslinjerne på Aabybro Efterskole kommer på. Få dage forinden har håndboldlinjen været inde og se FC Barcelona – Flensburg imens skolens fitness- og golflinje er på Playitas – Fuerteventura. Dans og spring er samtidig rejst til Istanbul og skilinjen befinder sig i de Østrigske alper.

Fodboldlinjen på stranden

For fodboldlinjen er det helt fantastisk at forlade det triste fodboldvejr i Danmark og her har Lloret De Mar været det perfekte rejsemål. Turens formål er en blanding af fodboldfagligt indhold herunder træning på kunstgræsbaner og på stranden samt kampe mod lokale spanske hold – kombineret med kulturelle oplevelser i Barcelona og lokaleområdet. Turens vigtigste formål er dog det sociale, hvor fællesskabet på tværs af fodboldlinjens mange hold er helt centralt. ”Det sker altid noget, når eleverne kommer et sted hen, hvor rammerne er anderledes – det får rystet lidt op i fællesskabet og vi ser nye sider af mange af eleverne,” fortæller lærer på fodboldlinjen Jeppe Bentsen.

Vandretur langs kysten

På turen er fodboldspillerne indkvarteret på hotel Guitart Central, der ligger centralt i forhold til træningsfacilitet, byens centrum og stranden. Den første dag bød på træning samt en længere vandretur langs kysten, hvor den spanske natur virkelig folder sig ud, og eleverne bliver samtidig udfordret i det lettere kupperede terræn. Heldigvis er der tid til pauser – og ikke mindst mulighed for gode billeder.

Træningskamp mod lokalt spansk hold

En anden dag gik turen til Barcelona, hvor alle spillerne var på selfie-løb i forskellige grupper, hvor de skulle forbi de klassiske sightseeing steder i byen som fx Sagrada Familia og Columbus statuen. Herefter var der også tid til shopping inden turen gik retur til Lloret de Mar, hvor pigerne om aftenen skulle spille kamp mod et af de lokale spanske hold.

Pigerne på løbetur

De resterende dage blev tiden brugt på træning, strandfodbold og aktiviteter i lokalområdet. De som havde mod på en særlig udfordring tog løbeturen til den lokale bakketop i ca. 400 meters højde – en 3,5 km tur med høje stigningsprocenter, som man ikke lige finder i Danmark – nå, ja så skal man også lige retur igen bagefter.

 

 

Stigningsprocenten var en udfordring

Turens højdepunkt var den førnævnte Champions League kamp mellem FC Barcelona og Dortmund onsdag aften. Her ankom eleverne små to timer før kampstart til et sitrende Camp Nou. Stemingen uden for stadion var fantastisk. Da selve kampen blev fløjtet op sad alle spillerne forventningsfulde – og de blev ikke skuffede. En fantastisk fodboldoplevelse med 4 gode mål og ikke mindst et fantastisk spillende Barcelonahold.

Således tog alle hjem med en fantastisk fodboldoplevelse i bagagen.

 

Besøg Aabybro Efterskole i starten af det nye år 2020 på efterskolernes aften onsdag d. 8. januar kl. 17.00 eller til åbent hus søndag d. 12. januar kl. 15.00.

Her vil du få mulighed for at høre nærmere om fodboldlinjen. Der er stadig 4 ledige pigepladser i skoleåret 20/21 og ca. 13 ledige pladser til skoleåret 21/22.