Fodbolden var det eneste konstante i Anna Frida Grødems opvækst

0
2416
DBU har afblæst alt fodbold indtil 29. marts for at mindske smittefaren blandt fodboldpigerne. Foto: Jack Monach

For den 18-årige Odense Q-spiller, Anna Frida Grødem, bliver en drøm til virkelighed, når hun til sommer rejser til USA for at spille collegefodbold. Det har dog ikke altid været lige let for angriberen fra Odense, som har haft en meget turbulent barndom.  

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

Odense Q’s angriber Anna Frida Grødem har været plaget af en noget omskiftelig barndom, hvor hun blandt andet har oplevet en skilsmisse mellem hendes biologiske forældre, ophold hos fire forskellige plejefamilier og plejefarens dødsfald. På trods af hård modgang, har Anna kæmpet sig på diverse ungdomslandshold og førsteholdet hos Odense Q.

Fodboldbanen har været det eneste sted, hvor Anna Frida Grødem har følt sig hjemme, da fodbolden altid har fungeret som et fristed i den turbulente opvækst:

”Fodbolden har reddet mit liv. Hver gang, der var problemer derhjemme, tog jeg ud for at spille fodbold,” fortæller Anna Frida Grødem til DBU Indspark.

”Jeg har aldrig følt mig anderledes, så længe jeg spillede fodbold,” forsætter hun.

I løbet af Anna Frida Grødems barndom, har hun boet i plejefamilie på Langeland og Ærø, i Tåsinge, Bjerringbro og Odense. På trods af den omskiftlige tilværelse, er der en ting, som har været konstant, og hvor hun har kunne føle sig på lige fod med sine jævnaldrende:

”Fodbold har været det eneste konstante i min tilværelse. Jeg har altid haft fodbolden med mig,” forklarer den 18-årige angriber til DBU Indspark.

To gange om året yder DBU’s Ungdomsfond økonomisk støtte til ungdomshold og enkeltpersoner, der har brug for hjælp. I år har DBU valgt at uddele økonomisk støtte til 23 klubber og én person, nemlig Anna Frida Grødem. Denne støtte skal hjælpe hende af sted på et collegeophold i USA til sommer. På baggrund af Annas opvækst, havde hun aldrig troet, at denne drøm ville blive til virkelighed, da hendes plejefamilie ikke har råd til at sende hende afstand. Det er kun blevet til virkelighed, fordi hendes sagsbehandler fandt frem til, at det er muligt at få tilskud til opholdet gennem DBU’s Ungdomsfond.

Anna Frida Grødem er meget glad for at få muligheden, for at kombinere fodbold og studie i USA, og nu håber hun på at kunne inspirere andre med hendes historie:

”Det ville gøre mig så glad, hvis andre kunne få samme mulighed, som jeg har fået, fordi jeg fortæller min historie,” siger Anna Frida Grødem afslutningsvis til DBU Kommunikation.