Tre danskere med til at vinde amerikanske NAIA 2019 US Championship

0
2559
Emma Holmskov på banen for Keiser University Seahawks Women Soccer team.

Tre danskere har i 2019 været med til at sikre, at amerkanske Keiser University Seahawks Women Soccer Team i december vandt NAIA 2019 US Championship. Alle tre danskere har taget springet til USA, hvor de har kunnet kombinere studier og fodbold.

Af Camilla Bergholm

Vi har flere dygtige danske fodboldspillere placeret rundt omkring i verden. Dette er også tilfældet i USA, hvor tre danskere, Benedikte Schrøder, Emma Holmskov og Caroline Jensen, har været afgørende for, at Keiser University Seahawks Women Soccer Team vandt NAIA US Championship i 2019.

Keiser University er placeret i West Palm Beach i Florida, hvor de tre danskere er en del af skolens fodboldhold. Og de er ikke de eneste udenlandske spillere på holdet. Det består nemlig af flere internationale spillere fra blandt andet Sverige, Norge, Tyskland, Japan og Canada.

De danske spillere gjorde sig bemærket i løbet af turneringen, hvor blandt andre Benedikte Schrøder blev udnævnt til turneringens mest værdifulde spiller, og samtidig blev hun tildelt en plads på All-Tournament Team.

De tre danskere samlet. Fra venstre ses Benedikte Schrøder, i midten er Caroline Jensen og ude til højre finder vi Emma Holmskov.
Benedikte Schrøder i aktion.
Caroline Jensen ses her fokuseret i en kamp for sit amerkanske universitets fodboldhold.

College Soccer kombinerer studier og fodbold
I USA er der mulighed for at kombinere studier og fodbold, hvilket de tre piger alle har benyttet sig af. Benedikte Schrøder og Caroline Jensen har valgt at spille en enkelt sæson i USA, hvorefter de skal tilbage og studere i Danmark.

Emma Holmskov derimod er i gang med sit tredje år (hvilket vil sige, at hun er Junior), og hun har planer om at færdiggøre en bachelor på Keiser University, hvilket tager fire år.

Samtidig med deres studier har de tre danskere altså haft mulighed for at spille med i NAIA 2019 US Championship. Keiser University Seahawks blev i 2018 nummer to i turneringen, men i 2019 kunne de altså løfte trofæet.

Glade piger med trofæet i hånden.