Stortalent fik debut på Solrød FC’s seniorhold

0
2137
Sofie L. Hansen under opvarmningen forud for søndagens træningskamp.

Den blot 15-årige Sofie L. Hansen vogtede målet, da klubbens Kvindeserie Øst-hold søndag spillede træningskamp. På U16-holdet er hun ellers ikke målmand.

Af Solrød FC

KLUBNYT Normalt er Sofie L. Hansen central midtbanespiller eller hængende angriber på U16-holdet i Solrød FC. Men søndag tog hun et stort skridt, da hun på hjemmebane fik debut på klubbens seniorhold. Og det var tilmed som målmand.

Solrød FC vandt træningskampen mod Nykøbing/Vordingborg med 5-1, og selv om Sofie L. Hansen ikke havde nogen travl dag, er det helt sikkert en debut, hun vil huske i mange år frem.

Sofie L. Hansen kom til at fryse under kampen mod Nykøbing/Vordingborg, idet hun i perioder ikke havde ret meget at lave.

Selv om U16-spilleren til dagligt spiller i marken, var det dog ikke helt overraskende, at det var som keeper, hun fik debut på Kvindeserie Øst-holdet. Sofie L. Hansen har tidligere spillet i Solrød FC og har desuden spillet i Køge, Roskilde Pigefodbold og Brøndby, og det har her især været som målmand, at hun har leveret store præstationer. I en periode deltog hun også i DBU’s talenttræning.

En klar forstærkning
Men da hun før efterårssæsonen i 2019 skiftede tilbage til Solrød FC, var det med et ønske om at spille længere fremme på banen, og her er det også gået rigtig godt.

– Sofie er en teknisk og taktisk stærk spiller, og så sparker hun som en hest, lyder det fra Peter Schultz, der er cheftræner for U16-pigerne i Solrød FC.

– Hun har været en klar forstærkning for vores hold, og med god fysik, et godt overblik og en fremragende spilforståelse er hun den naturlige dirigent på vores hold, siger Peter Schultz.

Med andre ord er Sofie L. Hansen lidt af et multitalent, og naturligt nok er der stor glæde i Solrød FC over, at hun har valgt at fortsætte karrieren der.

Kan rykke op i 1. division
Selv om Sofie L. Hansen blot er 15 år, kommer hun også fremover til at have tilknytning til seniorholdet, der lige nu er med i landets tredjebedste række, men med gode muligheder for allerede sidst på foråret at rykke op i 1. division. For at give pigerne i Solrød FC de mest optimale udviklingsmuligheder, skal de bedste og ældste spillere på de forskellige årgange nemlig nu fast til at supplere træningen på eget hold med træning på årgangen over. Og da Solrød FC p.t. ikke har nok piger til et U18-hold, er det altså seniorholdet, som Sofie L. Hansen skal lege med på.

Her ses Sofie L. Hansen (nummer tre fra højre i bageste række) sammen med U16-holdet.

– Jeg er glad for, at Sofie kan blive udfordret mere, og generelt er det vigtigt, at vi hele tiden sikre, at pigerne både til gavn for dem selv og klubben har så gode betingelser for at udvikle sig som muligt, fastslår Peter Schultz.

U16-holdet i Solrød FC fører i øjeblikket sin gruppe i Række 1-2 i DBU Sjællands vinterturnering, og til foråret spiller holdet i Række 1.

Ønsker man mere information kan man kontakte Peter Schultz (20231048) eller cheftræner for seniorholdet Rasmus Skovby (26795446).