Ny VSK Aarhus-træner: krævende med fokus på en aggressiv spillestil

0
1416
Anders Nim stopper som cheftræner i AGF.

Anders Nim er ny cheftræner for VSK Aarhus’ kvindeligahold. Med sig i bagagen har han mange års trænererfaring fra herreverdenen. Nu står han klar i kvindefodboldens tegn med fokus på grundighed og et godt træningsmiljø, og samtidig gør han klar til Slutspillet med flere ændringer i holdets spillestil. 

Af Camilla Bergholm

Der er et nyt overhoved på plads i Smilets by. Anders Nim har nemlig overtaget trænersædet i VSK Aarhus fra Hans Paarup. Og den nye chef forklarer, at han som træner først og fremmest står for grundighed, og at han er krævende over for sine spillere.

Med flere års erfaring som træner i herreverdenen i bagagen, er det en kuffert fuld af erfaring, han bringer med sig til Aarhus. Og den kuffert er allerede blevet åbnet, hvor fokus skal være på at gøre sit bedste, men også talentudvikling er en vigtig del af hans mindset. Spillet på banen har han også nogle ændringer til.

”Jeg vil rigtig gerne se, at vi kan komme til at spille en lille smule hurtigere. Det betyder blandt andet, at vi vil gå op og lægge et højere pres på modstanderen, end man har gjort tidligere. Og så tror jeg, at sådan noget som et hårdere genpres også kommer til,” fortæller han.

“Mine forventninger til Slutspillet er, at vi bygger på. Jeg har forsøgt at researche mig frem til, hvordan pigerne har klaret sig i efteråret, hvor jeg har forsøgt at se mange af deres kampe. Der vil jeg gerne have, at vi i løbet af foråret får indarbejdet den spillestil, som jeg kommer med”

Anders Nim, cheftræner VSK Aarhus

Samtidig har han også en forestilling om, hvor VSK Aarhus skal hen med ham ved roret.

”Den vision, som klubben har haft, da de ansatte mig, det er først og fremmest, at de gerne vil skabe Danmarks bedste træningsmiljø. Så det er et godt sted at starte. Vi vil gerne være et sted, hvor man kommer for at dygtiggøre sig. Det bliver forhåbentlig et sted, hvor man vælger at tage hen, hvis man har ambitioner med sin fodbold, og så skal vi være et sted, man også kan bruge som springbræt til udlandet,” siger Anders Nim.

Nyt territorium
Trænerrollen er ikke ny for Anders Nim, der har flere års erfaring som træner i forskellige ungdomsafdelinger, som tæller blandt andet Esbjerg fB, FC Midtjylland og Randers FC. Men kvindefodbold har han indtil nu ikke stiftet bekendtskab med, og det er derfor et nyt territorium, han bevæger sig ind på. Potentialet for kvindefodbold er ifølge ham dog ikke til at tage fejl af.

”Der er sket en spændende udvikling i kvindefodbold. Niveauet er blevet højere, og der er kommet mere opmærksomhed på det. Jeg synes, at det kunne være spændende at være en del af,” forklarer VSK Aarhus-cheftræneren.

Anders Nim fortæller endvidere, at Aarhus er en god by at søge til, hvis man både vil fokusere på at få en uddannelse og spille fodbold, hvilket VSK Aarhus vil være med til at understøtte.

Budt velkommen med åbne arme
VSK Aarhus kan ikke prale af en stor økonomi, forklarer Anders Nim, derfor skal klubben slå sig op på andre ting. Såsom at det skal være et godt sted at komme, hvor man har det godt med hinanden – både spillere og trænere.

I den forbindelse pointerer han, at klubben har taget godt i mod ham, og det samme har spillerne. Opstartsfasen er nemlig begyndt for det århusianske hold, hvilket har været en god oplevelse for den nye træner.

”Det er nogle dygtige piger, som er i truppen. Og jeg synes, at de har taget rigtigt godt imod mig og de input og idéer, jeg er kommet med indtil videre. Så det har været en meget positiv oplevelse,” forklarer cheftræneren.

Om nogle måneder skal VSK Aarhus igen stå klar i Gjensidige Kvindeliga, når Slutspillet fløjtes i gang. Anders Nim har i den forbindelse nogle forventninger til holdet, men sigtemålet er ikke rettet mod nogen specifik målsætning, fortæller cheftræneren.

”Mine forventninger til Slutspillet er, at vi bygger på. Jeg har forsøgt at researche mig frem til, hvordan pigerne har klaret sig i efteråret, hvor jeg har forsøgt at se mange af deres kampe. Der vil jeg gerne have, at vi i løbet af foråret får indarbejdet den spillestil, som jeg kommer med. Og jeg vil gerne have, at vi kommer til at klare os endnu bedre mod de klubber, som vi konkurrerer imod. Så det er ikke sådan, at vi sigter imod, at det skal være bronzemedalje, en fjerdeplads eller noget. Vi skal gå ud i hver eneste kamp og forsøge at vinde den,” slutter han.

VSK Aarhus med Anders Nim ved roret tager imod Farum BK/FCN i den første kamp i Slutspillet den 28. marts.