U16-landsholdsspiller rykker fra Viborg Q til FC Nordsjælland

0
5104
Mathilde var tirsdag i Farum for at skrive under på aftalen med FC Nordsjælland, hvor hun blev budt velkommen af Christian Taylor, der er head of womens football i FCN. Foto: Steen Trolle

Mathilde Carøe Vistisen forlader Viborg Q til sommer og bliver en del af FC Nordsjællands akademi

Efter sommerferien starter et nyt fodboldliv for U16-landsholdsspilleren Mathilde Carøe Vistisen, som i dag spiller i Viborg Q. Mathilde var tirsdag en tur i Farum efter hjemkomsten fra U16-landsholdets tur til England, og her underskrev hun en aftale med FC Nordsjælland. Aftalen betyder, at Mathilde efter sommerferien flytter ind på FC Nordsjællands akademi og bliver en del af U18 DM-truppen i den ambitiøse hovedstadsklub. Samtidig starter Mathilde i 1. G på Team Danmark-linjen på et gymnasium i hovedstadsområdet.

“Jeg ville gerne prøve noget nyt og få nogle nye udfordringer. FC Nordsjælland er en stor klub med gode faciliteter og gode spillere, og derfor synes jeg det var en spændende mulighed,” siger den snart 16-årige, teknisk stærke offensivspiller.

Flytter ind på Right To Dream Park

Som akademispiller skal Mathilde bo i klubben, som råder over en række tidligere hotelværelser til de unge spillere på “Right To Dream Park”. Her står klubben for tre daglige måltider, inklusive madpakke til skolen, og en række sociale aktiviteter for akademispillerne, der foruden træning med holdet skal morgentræne tre gange om ugen. En FCN-ansat har rollen som “mor” for akademispillerne og sørger for, at alle trives på akademiet.

“Det bliver da lidt hårdt at skulle forlade venner og familie i Viborg, men jeg er klar til at flytte hjemmefra, og jeg tror det bliver rigtig godt, det her. Det er jo nogle vildt fede rammer, og jeg kan godt lide den måde, som FC Nordsjælland spiller på,” siger Mathilde.

Mathilde på sin kommende hjemmebane “Right To Dream Park” i Farum. Foto: Steen Trolle

Christian Taylor, der er Head of Womens Football i FC Nordsjælland, fortæller at Mathilde Carøe Vistisen er nøje udvalgt til klubben, der pt. har seks kvindelige akademispillere.

“Vi synes Mathilde er en superspændende spiller med et stort udviklingspotentiale, så det har været et stort ønske for os at få hende til klubben. Når vi er ude og kigge efter spillere, er vi meget præcise med, hvilken type vi går efter. Det gælder både i forhold til pladsen på banen, men også i forhold til deres personlighed. De skal passe godt ind i klubben,” siger Christian Taylor.

“Et spændende signal”

Han mener, at Mathildes skifte er et signal om udviklingen i dansk kvindefodbold:

“Vi er nået dertil, hvor en jysk spiller også kan vælge at rykke til Sjælland for at jagte sine fodbolddrømme. Det er da spændende,” siger Christian Taylor.

Mathilde Carøe Vistisen startede med at spille fodbold som seksårig i Foulum. Hun skiftede efter nogle år til Team Viborg og rykkede derfra til en mindre klub, inden hun vendte tilbage til det nuværende Viborg Q, hvor hun spiller U18 DM.

FC Nordsjællands mediekoordinator Malene Nybroe Juul tager billeder af klubbens kommende U18 DM-spiller.