U18 DM portrætserie: Emma på 16 er en del af det yngste hold i ligaen

0
2172
Emma Lind og holdkammerater til Dana Cup i 2018.

16-årige Emma Lind spiller U18 DM i AaB. I julen 2019 rykkede U16-spillerne op på Emmas hold før det var planlagt. Nu har hun og resten og AaB-holdet en af de yngste gennemsnitsaldre i U18DM.

Af Charlotte Stentebjerg

Det er et stort skridt for en ungdomsspiller at rykke op til et ældre ungdomshold. I AaB’s trup skete det tidligere end i andre klubber.

På U18DM-holdet var kun få spillere på holdet, til træning. Derfor var de nødsaget til at rykke U16-pigerne op. I efterårssæsonen snakkede FODBOLD FOR PIGER med AaB-assistenttræner Kristian Stavad, der forklarede, at det havde været en af deres udfordringer i løbet af efterårssæsonen. Her ligger de nordjyske piger nr. 12.

”Vi er godt klar over, at træerne ikke kommer til at vokse ind i himlen i foråret, bare fordi vi rykker de unger piger op, så vi skal arbejde på at få et sammenhold på holdet,” sagde Kristian Stavad i efteråret.

Emma Lind er midterforsvar i AaB. Her har hun spillet siden hun har 14. Foto: AaB

Emma Lind er i en alder, der normalt spiller U17. Alligevel er hun en af de ældste piger i AaB-truppen. Hun synes det er ekstremt lærerigt at spille mod piger, der er ældre end hende, og at hun håber, det kan skubbe hende til at få lov til at træne med seniorerne i foråret. Derudover håber Emma Lind også, at AaB-pigerne kan slutte sæsonen af på en 10. plads.

Træner med de andre gymnasier

Til dagligt går Emma i 1.g på Aalborg handelsgymnasium, hvor hun går i en idrætsklasse, der gør det muligt for hende at morgentræne. To dage om ugen træner hun i Gigantium sammen med nogle af sine klassekammerater og andre gymnasieelever i Aalborg. Her arrangerer Elitesport Aalborg morgentræning for idrætsklasser i gymnasier, der er tilknyttet Aalborg.

“I eliteklassen er der heldigvis forståelse for, at man ikke kan drikke eller tager det stille og roligt en aften.”

Selvom Emma er fuldt i gang med 1.g, er det ikke blevet sværere at balancere sporten og det sociale, når man går sammen med klassekammerater, der også har en sport at passe.

”Det har ikke været svært at starte i gymnasiet. Man kan stadig gå til fester i friweekender, eller lade være med at drikke så meget til festerne generelt. I eliteklassen er der heldigvis forståelse for, at man ikke kan drikke eller tager det stille og roligt en aften. De dyrker jo også en sport, der skal passes.”

 Drømmer om udlandet

Emma startede i AaB som 14-årig, hvor hun begyndte som midterforsvar. En position hun stadig spiller i dag. Fodboldkarrieren startede ellers på midtbanen i den lokale klub Vadum IF. Her startede hun som 7-årig efter at have set sin lillebror spille, og det vækkede passionen for fodbold i hende. I dag drømmer hun om udlandsophold.

”Jeg vil gerne til udlandet. Helst USA eller England. I sommerferien var jeg i England på sprogrejse, hvor jeg også spillede fodbold i West Ham – det var bare mega fedt.”