Korsbåndskadet og ude i næsten et år: Nu er Laura Hermann tilbage på banen

0
2804

Ungdomslandsholdsspilleren Laura Hermann fik for næsten et år siden en korsbåndsskade i en U18 DM-kamp. Efter næsten et års genoptræning er hun nu tilbage på banen. “Det har været det sværeste år i mit liv,” fortæller hun til FODBOLD FOR PIGER

Af Astrid Simone Trolle

Den 31. marts 2019 trak Brøndbys Laura Hermann den blågule trøje over hovedet, for at kæmpe for en sejr mod Silkeborg i U18 DM-ligaen.

Men denne kamp endte med at blive et sandt mareridt for den 17-årige brøndbyspiller, der kommer fra Nykøbing Falster. Hun fik en korsbåndskade i kampen og gik derefter et langt år i møde med genoptræning – de første mange måneder uden bold.

Men nu er Laura tilbage. I sidste weekend blev hun skiftet ind i Brøndbys første forårskamp i U18 DM-turneringen.

Laura gør comeback mod norske NTG Kornsvinger.

”Det har været det sværeste år i mit liv. De sidste mange måneder har bølget meget op og ned. Det har været meget svært at acceptere, at man har været skadet. Samtidig går man glip af mange ting, som man ikke ønsker at gå glip af. Jeg tror, at det kan være svært at forstå, hvis man ikke har prøvet noget lignede. Det er virkelig hårdt,” fortæller Laura.

Selvom det har været hårdt, kan Laura godt se positive sider af skaden.

”Hvis jeg skal kigge tilbage på det med et positiv sind, så er jeg blevet en meget stærkere version af mig selv fysisk, men især mentalt.”

Operation på Bispebjerg Hospital

En måned efter uheldet i Silkeborg-kampen – i slutningen af april 2019 – blev Lauras knæ opereret på Bispebjerg Hospital. Derefter gik vejen tilbage til fodbold, først og fremmest i styrkelokalet. I samarbejde med en fysioterapeut på Bispebjerg og i Brøndby har hun klaret sig igennem de svære stunder, og hun ser styrketræningen som en positiv ting. Det gav hende nemlig mulighed for at opleve fremskridt, mens hendes medspillere og konkurrenter udviklede sig på banen.

Laura efter operationen på Bispebjerg Hospital.

”Det har nok været noget af det sværeste at følge mine medspillere og konkurrenters udvikling. Følelsen af at ville være den bedste, men samtidig sidde ude og føle at man ikke er med i kampen. Det har været utrolig svært. Det har været min kærlighed til fodbold som har drevet mig hele vejen tilbage. Men med tro, håb og disciplin kommer man langt”.

”Det har nok været noget af det sværeste at følge mine medspillere og konkurrenters udvikling

Lauras motivation og genoptræning førte til, at hun i januar 2020 for alvor kunne begynde at være med i holdtræningerne. Siden oktober har hun været med på banen, dog uden fysisk kontakt fra andre spillere. Selvom målet hele tiden har været at komme tilbage, har det ikke kun været nemt at være tilbage på banen. Tilliden til Lauras knæ er ikke den samme som før skaden.

”Det har været rigtig svært at genopbygge den tillid til sin krop. Jeg føler jo, at mit knæ svigtede mig dengang i marts. Så mig og benene skal lige lære at stole på hinanden igen.”

“mig og benene skal lige lære at stole på hinanden igen”

Laura i gang med genoptræningen.

7-9-13 – Lauras knæ har det godt. Der har dog været et par udfordringer med at finde den rette belastning, så hun undgår problemer andre steder i kroppen. Men ellers har fysikken aldrig været skarpere, synes hun. Det er kun formen, hvor der kan arbejdes lidt.

Det lange års udholdenhed gav pote, da Laura blev ind skiftet i en træningskamp mod norske NTG. Det blev til 10 minutter. I weekenden var Laura så at finde på holdkortet, da Brøndby mødte Vildbjerg i U18 DM.

En uge efter operationen.
32 uger efter operationen.

”Det var meget overvældende. Det er noget, som jeg har set frem til i over 11 måneder. Jeg kan ikke beskrive øjeblikket, hvor jeg løber på banen igen. Det var så specielt, at jeg aldrig vil glemme det. Jeg fik omkring 20 minutter og det gik fint. Så jeg er meget glad, og utrolig sulten efter flere minutter i benene.”

“Jeg kan ikke beskrive øjeblikket, hvor jeg løber på banen igen. Det var så specielt, at jeg aldrig vil glemme det”

Efter skaden har Laura stadig de samme drømme og mål.

”Man kan, hvad man vil. Jeg ville tilbage til elitefodbold. I første omgang vil jeg rigtig gerne have en masse succesoplevelser i træning og kamp med benene. Men selvfølgelig er det et kæmpe mål at komme til at leve af at spille fodbold, og så forhåbentlig at få lov at repræsentere Danmark igen,” siger Laura.