U18DM optakt: Weekenden byder på topopgør og mulig revanche for Vildbjerg

0
1500
Foto fra Fortuna Hjørrings facebookside

Weekendens U18DM kampe byder både på topopgør mellem Fortuna Hjørring og Brøndby, mens tabellens sidsteplads B93 skal forsøge at jagte 3 point og en god start på deres forårspremiere.

 Af Charlotte Stentebjerg

I sidste weekend var der forårspremiere på U18DM-ligaen. Her kunne fire ud af ligaens 13 hold trille bolden i gang på det grønne græs. Denne weekend tager flere hold i U18DM hul på forårssæsonen, og her er der blandt andet lagt op til et brag af et topopgør.

 Lørdag

 

 KoldingQ – Team OdenseQ kl. 13.00

Rundens første kamp skydes i gang af KoldingQ og OdenseQ, der også mødte hinanden i den første runde af forårssæsonen. Her endte de to hold med at spille uafgjort, da kampen sluttede 2-2. OdenseQ ligger lige nu på en 6. plads. KoldingQ ligger lige nu nr. 4, og måtte se sig overhalet af FC Thy piger, der i sidste uge rykkede op på ligaens 3. plads. OdenseQ har blandt andet varmet op til forårspremieren med en træningskamp mod OdenseQ, Kvindeserie Vest, og her endte pigerne med en sejr på 4-1. Efter kampen sagde cheftræner Henrik Nielsen til holdets facebookside:

”Vi føler os trygge og glæder os vildt til kampen på lørdag mod Kolding. Vi fremstår skarpe og helt klar”

B93 – FC Nordsjælland kl. 14.00

B93 tager imod FC Nordsjælland, og her skal de sjællandske piger forsøge at bryde efterårssæsonens dårlige stime. Holdet ligger lige nu sidst i ligaen med tre point. Cheftræner Lennart Olsen siger til holdets facebookside:

“Holdet ser rigtig fint ud, og pigerne har fået spilleglæden tilbage efter et hårdt efterår. Stemningen er god, pigerne griner og har masser af energi”

Henover jul har holdet erhvervet sig flere nye spillere, og truppen er nu derfor oppe på 20 piger i alt. FC Nordsjælland ligger lige nu nr. 9.

 

Fortuna Hjørring – Brøndby kl. 14.00

Weekenden byder også på topopgør mellem ligaens nr. 1 og nr. 2, når Brøndby skal forsøge at tage point fra Fortuna Hjørring. Fortuna Hjørring indtager lige nu ligaens 1. plads med 31 point, mens Brøndby ligger lige under med 26. De to hold mødtes også i den første runde af efterårssæsonen, og her var det pigerne fra Vestegnen, der kunne sende de jyske piger på en lang tur hjem, da de vandt 2-1. Fortuna Hjørring har derfor god grund til at give alt hvad de har, når de lørdag har muligheden for at skabe mere luft ned til 2. pladsen, hvis de vinder revancheopgøret.

 

FC Thy – Piger Skyum – AaB kl. 15.00

Der er lagt op til nordjysk opgør, når FC Thy tager imod AaB. FC Thy startede allerede forårssæsonen i sidste uge, da de slog Varde med tenniscifre 6-0 og kæmpede sig op på ligaens 3. plads. I denne uge tager de imod ligaens nr. 12, AaB, og her er der vigtige point at hente for de nordjyske hold. FC Thy kan kæmpe sig op på 2. pladsen, mens AaB kan skabe overhale Silkeborg, hvis de løber afsted med en sejr.

 

Silkeborg IF Q – ViborgQ kl. 15.30

Lørdagens sidste kamp står mellem Silkeborg IF og Viborg. Her skal Silkeborg forsøge at skabe et større hul til bunden, når de tager imod ligaens nr. 10, Viborg. Silkeborg ligger selv nr. 11, og er tre point bag pigerne fra Viborg, så der er vigtige point på spil for begge hold. I efterårets opgør var det Viborg, der kunne løbe afsted med en 4-1 sejr. Nu har pigerne fra Silkeborg mulighed for revanche, når denne gang tager imod Viborg på hjemmebane.

 

Søndag

Vildbjerg – IF Lyseng kl. 15.30

Der er lagt op til jysk opgør, når Vildbjerg tager imod IF Lyseng til søndagens U18DM-kamp. Vildbjerg var i aktion i sidste uge, og tabte 0-1 til Brøndby. Efter kampen sagde træner Kenneth Petersen til klubben:

”Vi mangler noget bevægelse og rigtige løb oppe foran, som gør det svært for midtbanen at lægge målskabende afleveringer.Det skal vi arbejde mere på, for vi har mange dygtige spillere, som bare skal bruge deres kompetencer rigtigt.”

Det får de chancen for at gøre om i denne runde, når de skal forsøge at hente point fra Lysengs piger. I sidste runde i efteråret tabte Vildbjerg-pigerne 4-1 i Lyseng, og nu skal de kæmpe for at få revanche og 3 point til tabellen, hvor de lige nu ligger syv med 17 point.

Den nuværende stilling i U18DM: