Nu skal landsholdet testes mod de største hold

0
2957
Foto: DBU

Landsholdet har udsigt til langt hårdere modstand ved Algarve Cup, end det har været tilfældet i EM-kvalifikationen. “Vi skal se om vores spil også kan bære mod bedre modstandere,” siger landstræner Lars Søndergaard til Politiken

Efter nærmest at have cruiset sig gennem EM-kvalifikationen, hvor det danske kvindelandshold har vundet storsejre på 8-0 og 14-0 over hhv. Malta og Georgien, så venter der anderledes hård modstand, når landsholdet onsdag eftermiddag tager hul på træningsturneringen Algarve Cup i Portugal.

Her er modstanderne Norge, Sverige og Tyskland, og Danmark vil bruge kampene til bl.a. at se, om holdets boldbesiddende spillestil kan begå sig mod stærkere modstandere end de hold, som landsholdet har blæst ud af EM-kvalifikationen med en samlet målscore på 29-0.

“Vi vil afprøve nogle forskellige facetter i vores spil. Dels offensivt, men også defensivt. Vi skal se, om vores spil også kan bære mod bedre modstandere. Vi vil gerne være mere dominerende på bolden og styre kampen. Her møder vi meget velorganiserede hold, de er individuelt stærke. Norge, Sverige og Tyskland har spillere, som spiller på absolut højeste niveau i Europa. Jeg tror, at vi er nogenlunde jævnbyrdige med de store hold, men vi har manglet at sætte prikken over i’et,” siger landstræner Lars Søndergaard til dagens udgave af Politiken.

“Jeg tror, at vi er nogenlunde jævnbyrdige med de store hold, men vi har manglet at sætte prikken over i’et”

Lars Søndergaard, landstræner, til Politiken.

Avisen har mødt Lars Søndergaard i Portugal og spørger bl.a. til brugen af unge spilere. Lars Søndergaard overtog et meget rutineret hold, men har i løbet af det seneste halvandet år kørt en række helt unge profiler ind på holdet.

“Der er naturligvis en usikkerhed i at bruge unge spillere, fordi man ikke ved, hvordan de præsterer på højeste niveau, men det har vist sig at give en utrolig god dynamik på holdet. De rutinerede skal lære fra sig, og de unge får noget erfaring på et tidligt stadie,” siger Lars Søndergaard til Politiken.

Se kampene live

Danmark-Norge spilles onsdag kl. 15.00. Danmarks kampe ved Algarve Cup kan ses live på Kvindelandsholdets facebookside her.

TRUPPEN TIL ALGARVE CUP

MÅLMAND
Kathrine Larsen, Djurgårdens IF
Katrine Louise Abel, Brøndby IF

FORSVAR
Luna Gevitz, En Avant Guingamp
Rikke Læntver Sevecke, FC Fleury 91
Simone Boye Sørensen, FC Bayern München
Sofie Svava, FC Rosengård
Stine Ballisager Pedersen, Vålerenga IF
Theresa Eslund, Brøndby IF

MIDTBANE
Janni Thomsen, VSK Aarhus
Josefine Hasbo, Brøndby IF
Nanna Christiansen, Brøndby IF
Nicoline Sørensen, Brøndby IF
Sanne Troelsgaard, FC Rosengård
Sara Thrige, Fortuna Hjørring

ANGREB
Amalie Grønbæk Thestrup, AS Roma
Caroline Møller, Fortuna Hjørring
Emma Snerle, Fortuna Hjørring
Frederikke Skjødt Thøgersen, ACF Fiorentina
Pernille Harder, VfL Wolfsburg
Rikke Marie Madsen, Vålerenga IF
Sara Holmgaard, Fortuna Hjørring
Stine Larsen, FC Fleury 91