Marts, masser af fodbold og mesterskabsjagt

0
1210
Arkivfoto: Steen Trolle

Den kommende måned byder på fodbold i lange baner. Fløjten lyder nemlig igen, når bolden ruller i Sydbank Kvindepokalen, men også i Slutspillet og Kvalifikationsligaen stiller holdene klar på grønsværen.

Af Camilla Bergholm

Kalenderen viser marts. En måned, hvor vi sætter uret frem efter en lang vinter. Men samtidig er det også en måned, hvor fodboldstøvlerne gøres klar til kamp igen efter en længere fodboldpause. Marts byder nemlig både på kampe i Sydbank Kvindepokalen, Gjensidige Kvindeliga Slutspil og Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation. Og lad os da tage et kig på de kampe, der bliver fløjtet i gang den næste måneds tid.

De første kampe, der skal spilles, er i Sydbank Kvindepokalen. Her tager KoldingQ imod FC Thy-ThistedQ den 14. marts klokken 15:00 i et brag af en pokalsemifinale. Returopgøret spilles den 21. marts klokken 15:00 på Sparekassen Thy Arena.

Koldingenserne kommer ind til kampen efter virkelig at have skruet op for ambitionerne og en forstærkning i skikkelse af Cecilie Fløe, der er skiftet fra Odense Q. Men de står over for en svær modstander, der har vist store kvaliteter og skarphed i efterårets grundspil.

Den 15. marts klokken 14:00 går spillerne på banen i det andet pokalopgør mellem Farum BK/FCN og Fortuna Hjørring. En spændende duel mellem to af grundspillets tophold.

Farum BK/FCN overgår samtidig denne dag officielt fra Farum BK til FC Nordsjælland. Det betyder også, at holdet spiller i den velkendte røde trøje med tigeren på brystet. Returopgøret fløjtes i gang den 21. marts klokken 15:00 i Hjørring.

Slutspillet og Kvalifikationsligaen banker på

Der venter os også en spændende start på Slutspillet, når KoldingQ den 28. marts klokken 12.00 tager imod Fortuna Hjørring. Begge med nye trænere i sædet. Samme dag klokken 13:00 tager VSK Aarhus med ny træner i spidsen imod FC Nordsjælland.

Endelig møder det evige tophold, Brøndby, holdet, der bliver ved med at overraske, FC Thy-ThistedQ. Dette foregår også den 28. marts klokken 14:00.

Ikke nok med at bolden igen ruller i Gjensidige Kvindeliga Slutspil, det gør den også i Kvalifikationsligaen. Det sker den 28. marts klokken 13:30, hvor Vildbjerg tager imod et BSF-hold, der havde et svært efterår. AaB står klar mod B.93 samme dag klokken 15:00, hvilket bliver en interessant kamp mellem to dygtige klubber.

Det bliver også spændende at se, hvad HB Køge har at byde på, når de den 29. marts klokken 15:00 tager imod Odense Q. Netop HB Køge fremlagde i januar en femårsplan, hvor armbevægelserne er store, og kvindefodbold får samme sportslige prioriteter som herrefodbolden.

Alt i alt bliver det en spændende måned, hvor vi kan glæde os til nogle fede kampe. Derudover kan vi også se frem til Algarve Cup, hvor det danske Kvindelandshold står klar til at repræsentere Danmark i Portugal. Første kamp spilles på onsdag mod Norge.