Naja Bahrenscheers alternative målmandstræning i coronaisolation

0
2115
Naja Bahrenscheer i aktion. Foto: Arkivfoto

Holdkammeraterne er savnet, når træningen skal vedligeholdes i denne isoleringsperiode for Brøndby-keeper, Naja Bahrenscheer. Men den 23-årige keeper har givet kreativiteten frit spil, og tiden står nu blandt andet på tennisbolde og en røremaskine, der både bliver brugt i træningen og til et bageprojekt.

Af Camilla Bergholm

Træningsbaner og træningsanlæg er blevet lukket ned overalt i det danske land. Dette betyder også et fravær af én af de vigtigste rekvisitter for enhver målmand: målet. Dette har Naja Bahrenscheer, der er keeper i Brøndby, mærket helt tæt på. Den indrammede kasse er en mangelvare for tiden, og det samme er holdkammeraterne, der plejer at skyde bolde ind mod hendes mål til træning.

Men det kom ikke som et chok for Brøndby-spillerne, da Danmark lukkede ned. Dagen før, Mette Frederiksens ord på et pressemøde fik danskerne til at holde sammen hver for sig, gik snakken blandt spillerne om, at det var et spørgsmål om tid. Men alligevel rystede det Brøndby-målmanden, der pludselig stod over for en ny hverdag. Hun tager det dog med oprejst pande og tænker nu ud af målboksen.

”Jeg er jo målmand, så helt specifikt så mangler jeg nogen, der kan skyde nogle bolde på mig. Det er svært at træne, præcist som man ellers ville have gjort. Jeg har forsøgt at have fokus på nogle andre ting. Det kan være mere reaktionstræning, det behøver nødvendigvis ikke at være bolde på en bane, det kan også være tennisbolde eller andre former for bolde. Og så har jeg været oppe i mine forældres have og forsøgt at udnytte det,” siger den 23-årige spiller.

“Jeg har forsøgt at have fokus på nogle andre ting. Det kan være mere reaktionstræning, det behøver nødvendigvis ikke at være bolde på en bane, det kan også være tennisbolde eller andre former for bolde”

Naja Bahrenscheer, keeper i Brøndby

Kæresten er blevet ny holdkammerat i denne periode, hvor spillerne stadig har fået et træningsprogram, de skal følge. Derfor bliver løbeskoene snøret, og røremaskinen bliver fundet frem. Ja, du læste rigtigt. Træningen bliver akkompagneret af en røremaskine.

”Vi har fået et træningsprogram fra klubben, hvor der er nogle forskellige løb, og så er der også noget til, hvis man har mulighed for at gå på en bane. Og så også nogle styrketræningsprogrammer, som også kan laves hjemme, men det er med at være opfindsom og finde nogle tunge ting, fordi vi har ikke nogle håndvægte, så det blev lige en røremaskine her den ene dag,” siger Naja Bahrenscheer.

Selvom den vante græsgang er byttet ud med nye træningslokaliteter, har holdkammeraterne i Brøndby stadig kontakt med hinanden. Blandt andet byder den kommende uge på hyggesnak om, hvad de andre spillere på holdet får tiden til at gå med.

Ovenfor kan der hentes lidt inspiration til træning med tennisbolde. Der kan findes flere videoer på YouTube.

Tid til familien og surdejen
Naja Bahrenscheer forsøger stadig at få nogle bolde i handskerne og vedligeholde træningen så godt som muligt. Men det er svært i en anderledes periode, hvor mulighederne for at kaste sig efter bolde ikke er den samme som på træningsbanerne i Brøndby. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

”Lige pludselig har jeg haft tid til en masse andet. Så jeg har forsøgt at nyde det og være sammen med familien. Jeg læser til civilingeniør, og mit studie kører stadig, det hele er bare online. Vi har renoveret lidt i vores lejlighed og bruger lidt tiden på det,” siger hun og fortsætter grinende med at fortælle, at hun også er hoppet på en af coronakrisens helt store diller.

”Jeg har også lavet en surdej. Det tror jeg ikke, at jeg er den eneste, der har gjort.”

Hun har derfor udnyttet tiden til at lave nogle andre ting udover fodbolden, fortæller hun. Det er nemlig vigtigt for hende at få brugt tid på alt det andet, der også fylder i hverdagen. Og i en tid, hvor man ikke kan vide, hvornår alting kommer tilbage til normalen, så er det bare med at holde sig klar fysisk og så afvente, hvornår Danmark åbner op igen. Men hertil har hun også et råd til, hvad man kan bruge tiden på.

”Jeg har forsøgt at udnytte tiden til at catche lidt op på skolen og få klaret relationer i den nærmeste familie, for vi ser jo ikke andre,” slutter hun.