Tid til fordybelse og en gåtur i det fri

0
1609
Nadia Søderberg i holdets spillerdragt. Foto: FC Thy-ThistedQ.

Selvom træningsbaner og dansk fodbold er lukket ned, gør FC Thy-ThistedQ-spiller, Nadia Søderberg, stadig en indsats for at holde sig klar til, når fodboldkampene i Gjensidige Kvindelige igen bliver fløjtet i gang. Samtidig holdes hjulene kørende, når der skal gøres klar til, at der igen kan komme gæster i Viborg Svømmehal, hvor den 21-årige spiller normalt arbejder som livredder. Men også nye projekter er blev sat i verden, hvilket blandt andet indebærer en gyngestol.

Af Camilla Bergholm

Torsdag den 12. marts tikkede en besked ind til Nadia Søderberg og resten af holdet fra FC Thy-ThistedQ’s træner, Torben Overgaard, på deres Facebook-gruppe. Meldingen lød på, at træningsanlægget, som huser kvindeligaholdet, var lukket ned, og dermed var træningen også sat på pause.

Meldingen var nødvendig for at bekæmpe denne udefrakommende og hidtil ukendte modstander i form af coronavirussen. Men det var også en melding, der var svær for 21-årige Nadia Søderberg at sluge.

”Det var træls, fordi vi havde forberedt os meget til turneringsstart og pokalkampene. Jeg føler, at vi var klar, og vi havde haft en mega god opstart og god træningslejr i Tyrkiet. Så det var da bare super træls, at det blev udskudt lidt, som så viste sig at være meget,” siger FC Thy-ThistedQ-spilleren fra sin gåtur i det fri.

“Vi har et fælles træningsprogram, men vi har også fået at vide, at det er nu, man har tiden til at fokusere på de ting, man gerne vil blive bedre til, og hvor man måske halter lidt efter”

Nadia Søderberg, spiller FC Thy-ThistedQ

Holdkammeraterne og fællesskabet er savnet, og det samme er følelsen af at komme ud og have noget at give sig til. Men heldigvis har den 21-årige spiller en lille del af holdet tæt på sig i den by, hun er bosat i, Viborg. En holdkammerat har nemlig også hjemme i domkirkebyen, hvor de to løber sammen og holder dermed træningen vedlige.

Med nutidens digitale muligheder er der uanset hvad ikke langt fra Viborg til Thisted. Blot et par tryk på en skærm, og resten af holdet er lige ved hånden og klar til at give opdateringer på træningen, og hvad man ellers går og laver. For Nadia Søderberg består træningen meget af at løbe, men derudover består den også af styrketræning, og der bliver også trillet med en bold engang imellem. Men tiden kan også bruges til at rette et fokus i sin træning.

”Vi har et fælles træningsprogram, men vi har også fået at vide, at det er nu, man har tiden til at fokusere på de ting, man gerne vil blive bedre til, og hvor man måske halter lidt efter,” fortæller hun.

Arbejdet kalder, og dejen er sat til hævning
Selvom træningen bliver vedligeholdt alene og sammen med holdkammeraten fra Viborg, er der fortsat et arbejde, der kalder for den 21-årige fodboldspiller. Hun arbejder som livredder i Viborg Svømmehal, og hun blev derfor i første omgang sendt hjem de første 10 dage med løn, men hun er nu tilbage og gør klar til, at Danmark åbner igen.

”Vi ordner en masse praktiske ting, som vi ellers ikke har tid til, når der er gæster. Vi har også et friluftsbad, hvor vi har gjort bassiner klar. Der er en masse praktiske opgaver, men det er rart, at jeg har noget at stå op til,” siger Nadia Søderberg.

“Jeg er gået i gang med at ordne en gyngestol, som jeg er ved at slibe ned. Jeg har faktisk også bagt en del”

Nadia Søderberg, spiller FC Thy-ThistedQ

Udover arbejdet på 30,5 timer om ugen byder coronaisolationen på en masse gåture med podcasts i ørerne og en bog, der også er blevet fundet frem. Som fodboldspiller bruges mange af ugens timer nemlig normalt på grønsværen med træningsuniformen som beklædningsgenstand.

I en tid, hvor der ikke bliver trænet og spillet lige så meget fodbold som normalt for  midtbanespilleren, er det derimod blevet til mere tid med familien og en sommerhustur med en veninde. Nu er fodboldstøvlerne gemt lidt væk, og i stedet er de mere praktiske og kreative evner blevet fundet frem.

”Jeg er gået i gang med at ordne en gyngestol, som jeg er ved at slibe ned. Jeg har faktisk også bagt en del,” siger hun med et lille grin og fortsætter med at fortælle, hvad hun har bagt: ”Jeg har bagt nogle anderledes ting, som jeg ikke lige laver i hverdagen,” slutter Nadia Søderberg og omsluttes af et vindstød, der samtidig påpeger, at den danske natur stadig er åben.