Coronakrisen koster Peter Enevoldsen jobbet som sportschef, men han vil følge Fortuna helt til dørs

0
2615
Peter Enevoldsen da han blev præsenteret som assistenttræner for Carrie Kveton. Foto: Fortuna Hjørring

Fortuna Hjørring har været tvunget til at fyre sin sportschef Peter Enevoldsen. Han stopper 31. juli og håber, at han forinden kan være med til at fejre et mesterskab med spillerne, som han er ”dybt imponeret” over

Det er mindre end et år siden, at Peter Enevoldsen tiltrådte stillingen som sportschef i Fortuna Hjørring. Men nu er han fyret. På grund af coronakrisen er ungdomsturneringen Dana Cup 2020 blevet aflyst, og det har tvunget Dana Cup og Fortuna Hjørring ud i en større fyringsrunde, som blandt andet har kostet Peter Enevoldsen jobbet.

58-årige Peter Enevoldsen har dog ikke smidt håndklædet i ringen af den grund. Han forlader først Fortuna den 31. juli, og hvis det står til Peter Enevoldsen, så når han at fejre mindst én pokal med Fortuna Hjørring, inden der skal siges farvel.

“Jeg håber, at jeg kan få lov at gøre sæsonen færdig. Vi er jo stadig med i guldkampen og pokalturneringen, og jeg håber da, at i hvert fald kvindeligaen kommer i gang meget snart, så vi kan få den afsluttet, inden jeg stopper,” siger Peter Enevoldsen.

Kom til Fortuna i 2018

Da han kom til Fortuna, havde han kun beskæftiget sig med herrefodbold. Først som professionel fodboldspiller i bl.a. AaB og Borussia Mönchengladbach og siden 2002 som træner og sportschef i en række divisionsklubber, bl.a. Thisted, Randers og Sønderjyske.

Peter Enevoldsen blev hentet til Fortuna som assistenttræner for Carrie Kveton i 2018, og efter 15 måneder, der blev afbrudt kortvarigt, da han sidste sommer var cheftræner for superligaklubben Vendsyssel under nedrykningsspillet, blev Peter Enevoldsen gjort til sportschef pr. 1. august 2019. Det skete samtidig med, at hele otte spillere forlod ligaholdet, heriblandt flere landsholdsspillere og udenlandske profiler. Peter Enevoldsen har derfor måttet arbejde med et nærmest nyt hold og en ny strategi i jobbet som sportschef.

Fortuna Hjørring ligger to point foran Brøndby inden slutspillet. Fortuna er også med i pokalturneringen, hvor holdet skal møde FC Nordsjælland i semifinalen. Arkvifoto: Steen Trolle

“Unge spillere har gjort det sindssygt godt”

”Vi har spillet med det yngste hold nogensinde i Fortunas historie. Vi tog jo chancen og hentede en række spillere op fra U18 DM-holdet, og de har fået utroligt meget spilletid. Men de har klaret det sindssygt godt, og jeg tror, at det bliver almindeligt med disse meget unge hold i kvindeligaen fremover, for vi kan ikke længere holde på de store profiler eller trække udenlandske profiler til Danmark, som Fortuna har gjort tidligere. Det er et overstået kapitel, for pengene er meget større i lande som England og Frankrig,” siger Peter Enevoldsen.

Han håber dog, at Gjensidige Kvindeligaen vil få så meget luft under vingerne økonomisk efter coronakrisen, at klubberne får økonomi til halvtidskontrakter. For det fortjener spillerne, mener Peter Enevoldsen, der har været ”dybt imponeret” over den seriøsitet og professionalisme, han har oplevet i Fortuna Hjørring.

”Jeg ville meget gerne være fortsat i dette job i mange år, for det har været utroligt spændende. Jeg har været meget imponeret spillernes selvdisciplin og seriøsitet. De er jo ekstremt seriøse – de vil give deres højre arm for at kunne satse endnu mere på fodbolden. Derfor håber jeg virkelig, at coronakrisen kun får en kortvarig betydning,” siger Peter Enevoldsen.

“Jeg har været meget imponeret spillernes selvdisciplin og seriøsitet”

“Jeg er åben for alt”

Han ved endnu ikke, hvad han skal lave, når han er færdig i Fortuna.

”Jeg er åben for alt. Jeg ved jo godt, at mange fodboldklubber vil komme til at bløde efter coronakrisen. Men jeg håber, at jeg kan fortsætte indenfor fodbolden. Det er jo det, jeg har levet af som træner eller sportschef siden 2002. Men kan det ikke lade sig gøre, så må jeg finde på noget andet,” siger Peter Enevoldsen.