Frygter U18 DM aflysning: Forsamlingsforbud og manglende udmelding udfordrer klubber

0
2158
U18 DM pigerne må igen mødes med holdkammeraterne for at træne igen, hvis de deler sig op i grupper af 9. De ved dog endnu ikke, om de må genoptage U 18 DM-ligaen. Foto: Brøndby IF Pigetalent Facebook.

Mens træningsanlæggene så småt er begyndt at åbne, og Kvindeligaen genoptager turneringen, frygter U18 DM-trænere en aflysning af landets bedste ungdomsrække, der stadig venter på grønt lys til at starte op.

 Af Charlotte Stentebjerg

 Landets bedste ungdomsfodboldspillere går stadig og venter på, at de officielt kan genoptage U18 DM-ligaen.

Det er over 2 måneder siden, at fodboldspillere modtog nyheden om, at sporten skulle lukke ned for en stund. Træningsanlæggene er langsomt begyndt at lukke op for fodboldspillere, der nu kan træne i mindre grupper, mens Kvindeligaen starter op i slutningen af maj.

Men hvad med U18 DM?

Grundet manglende udmelding fra DBU og Kvindevisionsforeningen går de 13 klubber nu rundt i uvished om, hvorvidt de skal forvente at starte op igen eller gå på tidligere sommerferie end forventet.

DBU vil melde ud for alle turneringer

Formand for pige- og kvindefodbold i DBU og bestyrelsesmedlem af Kvindedivisionsforeningen Mette Bach Kjær kan endnu ikke give et klart svar på, hvordan sæsonen skal afsluttes, men siger, at de stadig er ved at træffe en endelig beslutning.

”Vi er stadig ved at samle sammen på det, ikke kun U18 DM, men på hvordan alle resterende turneringer skal færdigafvikles. Det bliver selvfølgelig meldt ud lige så snart, der er taget en beslutning.”

Der bliver løbende holdt bestyrelsesmøder i DBU om, hvordan alle resterende turneringer, der stadig er har en uklar afslutning og er under DBU skal færdiggøres efter corona-nedlukningen. Mette Bach Kjær håber på, at der allerede kan komme en udmelding mandag.

”Det er selvfølgelig i alles interesse at få meldt det ud, så jeg går ud fra, at vi gør det så hurtigt, vi kan,” siger hun.

Af hensyn til resten af bestyrelsen og fortroligheden på bestyrelsesmøderne, kan hun ikke sige noget om, hvilken retning beslutningen peger mod lige nu.

”Jeg tror desværre, at løbet er kørt, og vi begynder så småt også at forberede os på, at sæsonen ikke spilles færdig,”

– Lennart Olsen, Cheftræner b.93 u18 dm.

Savner klarere udmelding

Kvindedivisionsforeningen har tidligere meldt ud, at klubberne skulle gøre sig klar på at afvikle turneringer færdige i juni måned, hvor man ellers tidligere har afsluttet turneringer i maj. Men regeringens beslutning om kun at lukke den professionelle sport op igen, indebærer ikke U18 DM.

Brøndbys cheftræner for U18 DM Lasse Kristian Baage Petersen savner en klarere udmelding fra DBU om, hvorvidt de skal træne op til en færdigafvikling af turneringen eller om de i stedet skal lægge opmærksomheden på, at begynde at integrere de U16-spillere, der snart skal rykke op til U18DM-holdet, fremfor at gøre det ugerne efter sommerferien, som de plejer.

”Jeg ville ønske, vi fik en klar udmelding om, hvad der skal ske. Men hvis udmeldingen ikke er kommet endnu, fordi de virkelig kæmper for at få turneringen spillet færdig, så er jeg glad for, at det er sådan her nu.”

Brøndby-pigerne har startet træning op igen. Foto: Brøndbybyernes IF Pigetalent Facebook.

I B.93 er man ikke optimistisk for en færdigafvikling af årets turnering.

”Jeg tror desværre, at løbet er kørt, og vi begynder så småt også at forberede os på, at sæsonen ikke spilles færdig, men begynder i stedet at se frem mod en ny efter sommerferien,” siger cheftræner for U18 DM Lennart Olsen.

Spillerne skal lære at spille sammen igen

Onsdag kunne B.93 for første gang træne på anlæg sammen. Hidtil har de trænet derhjemme og ifølge Lennart Olsen ”løbet lidt flere ture i skoven”. Men nu tillader anlæg og nye retningslinjer fra myndighederne, at pigerne igen kan trille bold med hinanden.

”Det er klart, at vi lige skal vænne os til at spille med hinanden igen og komme op i den forventede form. Det er trods alt over to måneder, at pigerne har gået hjemme,” siger han.

 

Se hvad pigerne blandt andet har brugt nedlukningsperioden til her:

MIDT I EN CORONA-TID | Fodbolden ligger stille på grund af coronavirus. Mens vi venter på at komme i gang igen,…

Slået op af B.93 PigefodboldSøndag den 3. maj 2020

Og forsøget på at ramme den forventede form er også noget, man har fokus på hos Brøndby. Også her mener træner Lasse Kristian Baage Petersen, at det kan ses på pigerne, at de ikke har spillet sammen i lang tid.

”Vi har givet pigerne træningsprogrammer, der både udfordrer dem fysisk og teknisk. Men det er jo noget andet, når vi spiller sammen. På spilforståelsen og relationerne på banen, kan man godt se, at de har haft pause,” siger han.

 Det sociale er også i fokus

Selvom der er fokus på, at spillerne kommer tilbage i bedst mulig form hurtigt, er der også et socialt aspekt, som trænerne skal tage højde for. Pigerne har i løbet af nedlukningen kun set hinanden over zoom, mens holdtræningen i den seneste periode har været reduceret til solotræning.

I B.93 udarbejder man løbende ideer til at få lavet nogle arrangementer, der kan få pigerne til at mødes fysisk igen.

”Det vigtigste for mig er at få samlet så mange som muligt. Primært for den sociale del, de savner jo deres veninder, og det er unge mennesker, vi har med at gøre. Jeg tror, det har været en hård periode for dem,” siger Lennart Olsen.

Forsamlingsforbuddet på max. 10 personer, udfordrer dog dette ønske om at samle mange, men her mener Lennart Olsen, at det betyder rigtig meget at få sagt hej til hinanden og give hinanden et smil – også selvom det kun er 9-10 ad gangen.

Forsamlingsforbuddet er også noget af det, der giver udfordringer for Brøndby.

”Det er svært fordi pigerne kun må være grupper af 9 sammen. Men vi prøver helt klart at prøve at få en god stemning på banen og lavet noget socialt sammen. Men vores trup-harmoni er klart udfordret af, at vi kun må samles så få ad gangen, når man normalt er over 20 på et hold,” siger Lasse Kristian Baage Petersen

 

Der mangler fortsat at blive spillet 12 runder af U18 DM ligaen i sæsonen 2019/2020.