Bronzemedaljer og oprykningspladser tildelt – spændingen om mesterskabet intakt

0
1625
Brøndby vandt 4-1 over VSK Aarhus. Foto: Steen Trolle

FC Nordsjælland sikrede sig lørdag bronzen, da de tog tre point mod FC Thy-ThistedQ. Også de to evige tophold, Brøndby og Fortuna Hjørring, sejrede og sikrer dermed spændingen til det sidste. I Kvalifikationsligaen kan HB Køge og AaB se frem til hver en plads i Gjensidige Kvindeliga fra næste sæson.

Af Camilla Bergholm

Der var lagt op til en spændende duel om bronzemedaljerne i lørdagens kamp mellem FC Nordsjælland og FC Thy-ThistedQ. Det blev også et intenst opgør, hvor begge mandskaber kæmpede for at tage pointene. Begge hold kom frem til flere chancer, men det var hjemmeholdet, der udnyttede det bedst. Efter 20 minutters spil headede Amalie Vangsgaard bolden sikkert og flot i mål.

Thyboerne pressede efterfølgende på, og det blev også til skud på overliggeren, men det lykkedes ikke holdet at få kuglen over målstregen. Sidst i kampen begyndte trætheden at melde sig hos begge mandskaber, og det blev ikke til mere i kampen, der endte 1-0 til FC Nordsjælland, som dermed sikrede sig bronzen. FC Thy-ThistedQ-spiller, Line Kristensen, fortæller til kvindeliga.dk efter kampen, at de ikke var klar i lørdagens opgør.

I en anden kamp på Sjælland tog Brøndby imod VSK Aarhus i et opgør, hvor hjemmeholdet viste, hvorfor de er med helt i toppen af ligaen og stadig er med i mesterskabsduellen. Efter 11 minutter scorede Nanna Christiansen, og godt 20 minutter inde i kampen gjorde Frederikke Lindhardt det til 2-0.

Det lykkedes århusianerne at reducere efter 28 minutter, da Cecilie Johansen fik bolden ind bag Brøndby-keeperen. Efter 36 minutter øgede Brøndby dog føringen, da Mille Gejl scorede. I anden halvleg understregede Rebeka Winther, hvad Brøndby-mandskabet har at byde på, da hun sendte bolden ind til kampens resultat 4-1. Brøndby er derfor fortsat med i mesterskabsduellen.

Fortuna Hjørring holder fast i toppen efter sen scoring
KoldingQ tog lørdag imod Fortuna Hjørring. Her lykkedes Fortuna Hjørrings Mathilde Carstens med at score i kampens døende minutter, og holdet tog tre point med til Nordjylland. Dermed kan man se frem til en spændende kamp lørdag den 27. juni, når Fortuna Hjørring og Brøndby støder sammen, og hvor det bliver afgjort, hvem der tager mesterskabstitlen.

Også i Kvalifikationsligaen blev der afviklet flere afgørende opgør. Med en sejr over Odense Q sikrede AaB sig som minimum andenpladsen i ligaen og dermed en plads i Gjensidige Kvindeliga fra næste sæson.

HB Køge tog tre point mod B.93, og dermed skal det ambitiøse HB Køge-mandskab spille med i Danmarks bedste kvindeliga efter sommerpausen.