Den dag DBU fravalgte FairPlay principperne

0
1498

Den dag DBU fravalgte FairPlay principperne

Der bliver talt meget men ingen siger noget, så derfor kommer dette indlæg nu.

Der skal og må være bare en som forholder sig til DBU’s beslutning om, IKKE at kåre en mester og uddele medaljer, og samtidig tilsidesætte FairPlay reglerne for U18DM pigerne

Det kan jo godt give mening for de rækker hvor opstarten til sæsonen lige var igangsat, eller måske ikke var startet op endnu, inden Covid-19. At annullere rækkerne var måske den rigtige beslutning og det har jeg hverken viden eller indsigt til at kunne forholde mig til.

Problemet er at de 2 ting, annullering af turneringen og, at annullere placeringerne og uddele medaljer har jo intet med hinanden at gøre.

For eliterækken (U18DM), ja der var der spillet en hel halvsæson og der var taget hul på forårssæsonen.

Det hele handler om FairPlay.

DBU skriver således på deres website: “FairPlay, overordnet handler det om respekt.”

– Respekten for de kampe og de resultater der allerede er spillet og opnået.

 

Det DBU siger til pigerne med deres beslutning er dybest set: Den indsats I piger har leveret i 2019/2020 sæsonen betyder ikke noget for DBU.

DBU’s beslutning betyder herudover at pigernes resultaterne, placeringerne og endeligt medaljerne ikke betyder noget, for DBU.

Det er piger som træner rigtigt meget. Det er piger som har tilvalgt rækken, træningen og U18DM på bekostning af fritid, familiekomsammen osv..

DBU vælger med andre ord at fravælge deres eget princip om FairPlay. Det handler overordnet om respekt, men bare ikke for U18DM rækken.

Det betyder tydeligvis ikke noget for personen bag skrivebordet og hos DBU, at der ikke uddeles medaljer.

Det bliver efterhånden sværere og sværere at få øje på DBU og hvilke principper de har, når det gælder pigerne, og samtidig, hvad de vil med pigerne.

Men en holdning til proaktivt at belønne, tilvælge, tilgodese pigerne, den dag må vi stadig vente på…..

Tilbage er der kun at se tilbage på Den dag DBU fravalgte FairPlay principperne

 

Jens Steenhold – Pigeformand TSIF Fodbold

Dette indlæg og denne artikel er mine personlige meninger og holdninger og flugter ikke nødvendigvis med klubbens meninger og holdninger.