Blandede følelser hos trænere efter annullering af 1. division

0
2236
Foto: Herlufsholm

DBU har besluttet at suspendere nedrykningen i 1. division, hvilket betyder, at turneringen ikke afvikles. Det vækker både ærgrelse og forståelse hos divisionens trænere.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

Den 26. maj blev det besluttet fra DBU’s side at annullere nedrykning for 1. division. Det betyder, at turneringen ikke afvikles, da der hverken er oprykning eller nedrykning at spille om. Der vil dog stadig være oprykning fra Kvindeserie Øst og Vest til 1. division samt nedrykning fra Kvalifikationsligaen, og derfor afholdes 1. division i næste sæson med flere hold end normalt.

Det vækker stor begejstring hos Herlufsholms cheftræner, Thomas Rune.

”Jeg hilser de ekstra hold yderst velkommen. Nu har jeg været træner i rækken i 2,5 år, og det er efterhånden enormt trivielt at møde de samme hold igen og igen. Der mangler virkelig fornyelse, og det kommer der heldigvis med to ekstra hold. Skulle der yderligere være ekstra nedrykkere fremover, så vil jeg også kun mene, at det gør rækken mere spændende, og det er tiltrængt. DBU har efter min mening en vigtig opgave i at gøre den her 1. division mere attraktiv og spændende, og det hjælper en del, at der kommer ekstra hold,” lyder det fra Thomas Rune.

DBU har allerede besluttet, at det blandt andet bliver Solrød FC, der til efteråret rykker op i 1. division. Det sker på baggrund af, at Solrød-kvinderne i efteråret endte på en førsteplads i Kvindeserie øst. Udover Solrød FC er også Fredensborg BI, der i efteråret endte på en andenplads i Kvindeserie Øst, rykket op.

“Jeg kan ikke helt se fidusen i, at Kvalifikationsligaen må spille, men det må man ikke i 1. division”

Niels Peter Jensby, Cheftræner i Næsby BK. 

Ærgerligt ikke at komme i kamp

Modsat 1. division har holdene i Gjensidige Kvindeliga samt Kvalifikationsligaen fået lov at snøre støvlerne, da der fløjtes til kampstart i den kommende weekend. Det ærgrer Niels Peter Jensby, som er cheftræner i Næsby BK, at det ikke også er tilfældet i 1. division.

”Først og fremmest er vi meget ærgerlige over, at vi ikke får lov at spille kampe om point i dette forår. Det er med blandende følelser, og jeg ved, at coronatiden vil dele vandene om, hvad der er vigtigt, hvem der skal spille osv. Det er forståeligt, at der er delte meninger, men jeg synes, at vi skulle have haft fundet nogle nedrykkere og have spillet fem kampe. Der bliver knald på efter sommerferien med alle de kampe,” lyder det fra Niels Peter Jensby.

Næsby BK havde i den grad satset på at komme i kamp igen, og spillerne har trænet benhårdt under corona-karantænen.

”Jeg er meget stolt af pigerne, de har holdt sig i gang og klaret diverse udfordringer hjemme, sammen og hver for sig. De har især klaret en løbe udfordring med bravur i ugen op til start, så vi havde været klar til kamp!” fortæller Niels Peter Jensby.

Han fortsætter:

”Jeg kan ikke helt se fidusen i, at Kvalifikationsligaen må spille, men det må man ikke i 1. division. Når det så er sagt, er vi brand ærgerlige over, at corona i den grad har vent op og ned på fodboldlivet og livet generelt”.

Et lidt andet synspunkt deler man i Herlufsholm, hvor det især har været en stor forløsning, at der endelig er blevet truffet en beslutning.

”Det er virkelig rart at få vished, og selvom vi er ærgerlige over ikke at komme i kamp, så havde en gennemførelse været noget underligt noget,” fortæller Herlufsholms cheftræner, Thomas Rune.

Vi vil være 100% klar til en ny sæson”

I Herlufsholm bliver der ikke tid til meget sommerferie, når holdet skal gøre sig klar til næste sæsons udgave af 1. division.

”Vi fortsætter træningen til og med uge 23, hvorefter spillerne går på én uges ”sommerferie”. Herefter starter vi igen i uge 25 og træner derfra frem mod opstart i primo august,” siger Thomas Rune.

Denne holdning deler man i Næsby BK.

”Vi kommer kun til at holde en kort pause, da vi vil være 100% klar til en ny sæson, derfor træner vi to gange om ugen til og med uge 26. Det giver lige nu ikke mening for os at træne mere end to gange om ugen, når vi ikke kommer i kamp om point,” fortæller Næsby BK’s cheftræner.

Lige nu betyder regeringens forsamlingsforbud, at man ikke må samles mere end 10 personer ad gangen, og det kan være en udfordring, når der skal trænes fodbold.

”Vi træner i grupper og får det bedste ud af situationen. Pigerne er seje, og alle træner max. Vi har lagt fokus på nogle punkter, som vi i trænerteamet har ment, at der kunne forbedres i forhold til den måde, vi gerne vil spille på, og det bliver bedre og bedre. Vi håber, vi snart må samles mere end 10, så vi kan træne normalt igen,” siger Niels Peter Jensby og understreger, at Næsby BK vil være topklar, når 1. division igen starter op:

”Vi vil lave en plan, så vi kan begynde at glæde os til en ny sæson om 10 lange uger. Vi kommer til at være megaklar,” lyder det afslutningsvist fra Niels Peter Jensby.