F16 flyver højt på vinger efter succes med sydfynsk samarbejde

0
3644
F16's U14-hold efter sejr. Foto: F16

Den sydfynske fodboldklub F16 oplever succes med sammensmeltning af naboklubberne Kirkeby IF og Stenstrup IF.

Af Charlotte Stentebjerg

Sydfynske F16 har ambitioner om at være en lige så hurtig og ambitiøs fodboldklub som flymodellen, den deler navn med. Klubben blev lanceret i foråret 2016, og siden take-off er det kun gået fremad.

Klubben blev skabt af en fusion mellem naboklubberne Kirkeby IF og Stenstrup IF. Her var formålet at tiltrække flere unge fra området, og få dem til at hoppe i fodboldstøvlerne. I 2020 forventer man at komme op på 50-60 spillere, og klubben har hevet flere pokaler med hjem, mens det ældste pigehold U15 spiller Jysk-Fynsk.

Havde problemer med at stille hold

Der var kamp om de unge, da de to sydfynske klubber Kirkeby IF og Svenstrup IF lancerede samarbejdet for fire år siden.

På daværende tidspunkt var klubberne i konkurrence med andre fritidstilbud til børn og unge, mens flere børn trak elektronikken frem efter skoletid i stedet for fodboldstøvlerne.

Både Kirkeby IF og Stenstrup IF oplevede derfor hver og især problemer med at stille hold til både træning og kamp.

Efter møder mellem repræsentanter fra begge klubber fik de aftalt at starte et U10- og et U11-hold op, der i første omgang skulle køre indtil sommerferien 2016. Opbakningen fra forældre og trænere var stor, og de 25 nye F16 U10- og U11-pigehold fik selskab af to hovedtrænere, tre hjælpetrænere og én målmandstræner.

Klubbens U12-hold. Foto: F16

Det sociale er vejen til succes

Klubben skriver til FODBOLD FOR PIGER, at det sociale såvel som fodboldtræningen er i høj fokus i klubben. De unge piger fik hurtigt slået fast, hvad det ville sige at være en god F16’er, og det nye trænerteam havde fra start en værdi om, at viljen i lige så høj grad som talentet kan føre til succes.

”Det er vigtigt for os, at der er plads til alle piger på alle niveauer, og at man fodboldfagligt kan udvikle sig på eget niveau,” skriver klubben til FODBOLD FOR PIGER.

Klubben pointerer yderligere, at træningen både har fællesskab i fokus, men at de også niveauopdeler pigerne, så man kan udvikle sig på sit eget niveau.

”Kunsten består i at opdyrke et fællesskab, hvor det ikke er finere at være på ét niveau end et andet,” skriver de.

F16’s fire år har også skabt oplevelser for både forældre og spillere. Klubben har både været til Energi Fyn Cup på TRE-FOR Park i Odense, Øens hold cup i Broby, mens de har været til stævner med moderklubberne, der både har fået dem i Lalandia og på campingtur.

Klubben har evalueret på samarbejdet løbende. Her har de sendt spørgeskemaer ud, hvor pigerne selv har givet udtryk for, at de har både har fået flere legekammerater, og nyder at spille i et større klubsamarbejde.

F16 betegner derfor samarbejdet som en succes, og samarbejdet fortsætter derfor i efteråret, hvor man satser på at tiltrække flere spillere.

F16 har flere ungdomshold, og har udvidet siden de i 2016 lancerede et U10 og et U11-hold. Her ses deres U13-hold. Foto: F16