Fortuna Hjørring generobrer guldet

0
1737
Fortuna under kamp mod FC Nørdsjælland i 2020. Foto: Steen Trolle

De sidste kampe i slutspillet blev afviklet denne lørdag. Dette bød på en spændende og altafgørende guldduel, hvor Fortuna Hjørring tog imod Brøndby. Vestegnsholdet skulle have en sejr for at tage guldet, men kampen endte uafgjort, og Hjørring-mandskabet kunne derfor fejre, at de har generobret guldet fra Brøndby. I de to andre kampe tog VSK Aarhus og KoldingQ sejrene.

Af Camilla Bergholm

På Nord Energi Arena stødte Fortuna Hjørring og Brøndby sammen i den afgørende guldduel. De to hold har de seneste mange år delt guldet mellem sig, hvilket også var tilfældet denne sæson, hvor Hjørring-truppen tog guldet tilbage til det nordjyske efter, at Brøndby vandt sidste år.

Fortuna Hjørring viste fra første minut, hvor farlige de kan være. Dette kom til udtryk, da Sanni Franssi fik mulighed for at bringe hjemmeholdet foran, men den sidste skarphed manglede. Nordjyderne fastholdte presset, hvilket gav pote efter et kvarter, hvor hjemmeholdet fik tildelt et straffe, som Caroline Møller eksekverede sikkert i mål.

Brøndby skulle vinde kampen for at overtage førstepladsen, og det virkede til, at det for alvor først gik op for dem efter åbningsmålet. I hvert fald blev der skruet op for intensiteten. Vestegnsholdet kom frem til flere chancer, og efter 41 minutter headede Nanna Christiansen Brøndby-mandskabet med ind i opgøret igen, da hun udlignede.

Anden halvleg bar præg af, at tempoet røg lidt ud af kampen, og spillet blev rodet, men begge mandskaber pressede på for at kunne stå på podiet efter kampfløjt med guldmedaljerne om halsen. Opgøret endte 1-1, og Fortuna Hjørring har dermed generobret guldet fra Brøndby.

Cheftræner for Fortuna Hjørring, Niclas Hougaard, fortæller efter kampen, at han dedikerer sejren til truppen:

”De har brugt coronaperioden fantastisk, og vi står som fortjent danmarksmestre,” siger han til nordjyske.dk.

VSK Aarhus og KoldingQ snuppede slutspillets sidste point
FC Nordsjælland havde allerede inden lørdagens opgør mod VSK Aarhus sikret sig bronzemedaljerne i slutspillet. Dette forhindrede dog ikke århusianerne i at drille dem, da de tog vejen til Sjælland for at møde nordsjællænderne i slutspillets sidste opgør.

Allerede efter seks minutter scorede VSK Aarhus, men hjemmeholdet svarede igen fem minutter senere. VSK Aarhus blev dog ikke slået ud af udligningen – tværtimod. Et fint opspil endte efterfølgende hos Janni Thomsen, der scorede. Efter 27 minutter var udeholdet igen farlige, hvilket de udnyttede, og Mathilde Madsen scorede til 3-1.

Endnu et godt opspil og sammenspil resulterede ét minut senere i en scoring til 4-1, da Mathilde Søjberg løb i position foran nordsjællændernes mål og leverede den sikkert ind bag hjemmeholdets keeper. FC Nordsjælland svarede igen i anden halvleg, hvor Amalie Vangsgaard reducerede efter 60 minutters spil.

Det var en målrig kamp denne lørdag eftermiddag i Farum, og det blev også til endnu en scoring i de sidste minutter af kampen, da bolden blevet sendt ind bag århusianernes målmand til kampens resultat 4-3.

FC Thy-ThistedQ tog imod KoldingQ i slutspillets tredje kamp denne lørdag eftermiddag. Her var det udeholdet, der kunne rejse hjem med tre point. Efter 29 minutter viste KoldingQ første gang tænder, da Laura Faurskov scorede til 1-0.

Koldingenserne fortsatte med at være på bolden efterfølgende, og det lykkedes også udeholdet at sende bolden i kassen to minutter senere, da Mathilde Hansen scorede til kampens resultat 2-0.

Selvom Gjensidige Kvindeliga Slutspil nu er afgjort, skal man ikke fortvivle, hvis man ikke har fået nok fodbold. Onsdag den 1. juli tager Fortuna Hjørring nemlig imod FC Nordsjælland, og FC Thy-ThistedQ tager en tur længere ned i det jyske, når de møder KoldingQ i semifinalerne i Sydbank Kvindepokalen.

Kampen mellem Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland fløjtes i gang klokken 18:00, mens opgøret mellem KoldingQ og FC Thy-ThistedQ sættes i gang klokken 19:00.