Optakt til topopgør: Maria Uhre Nielsen ser frem til et brag af en finale

0
1422
Sidste weekend vandt HB Køge over B. 93 og sikrede sig oprykning. Foto: B. 93

På trods af, at der stadig er en runde af Kvalifikationsligaen igen, sikrede HB Køge Pigefodbold sig i sidste weekend en oprykningsplads til Gjensidige Kvindeliga fra næste sæson. De får selskab af AaB, som også sikrede sig oprykning. På søndag møder de to hold hinanden i kvalligaens sidste runde til et brag af et topopgør. FODBOLD FOR PIGER har snakket med HB Køges anfører, Maria Uhre Nielsen om hendes forventninger til kampen.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

Fire kampe. Fire sejre. Og med én kamp tilbage kan HB Køge Pigefodbold ende med blive Kvalifikationsligaens helt store vinder. Holdet er allerede sikret en plads i Gjensidige Kvindeliga i næste sæson, men på søndag skal HB Køge møde AaB, som bliver en slags ”finale” for de to hold. Begge hold er nemlig ubesejret og har hver 12 point på kontoen.

Anfører Maria Uhre Nielsen ser frem til kampen, og på trods af at oprykningen allerede er i hus, går hun 100% efter en sejre over AaB.

”Jeg forventer, at det bliver en sindssyg fed kamp med høj intensitet, hvor man får to hold at se, som går 100% efter sejren, på trods af at begge hold allerede er sikret oprykning! I og med det er kvalligaens “finale” ser jeg frem til en kamp, hvor vi skal kunne bibeholde vores hidtil høje spillemæssige niveau. Dertil håber jeg selvfølgelig også, at der kommer en masse opbakning fra lægterne, der kan være med til at give den nødvendige energi, som alle ved kan være med til at give det ekstra i sådanne kampe,” lyder det fra HB Køges forsvarsspiller og anfører, Marie Uhre Nielsen.

AaB og HB Køge begge er ubesejret i sæsonens kvalliga, men til gengæld har HB Køge scoret hele 10 mål på de blot fire kampe, mens de, modsat AaB, endnu ikke har lukket nogle mål ind i eget net.

”Vi har rigtig meget respekt for AaB, og vi ved, at de besidder en god offensiv, men det skal bestemt ikke holde os fra at gøre det, som vi har gjort i de fire foregående kampe, for vi ønsker at slutte kvalligaen af ubesejrede!” fortæller Maria Uhre Nielsen.

Hård træning har båret frugt

Op til Kvalifikationsligaen har HB Køge Pigefoldbold oprustet med adskillige nye spillere, og nogle er endda fløjet ind fra USA. Truppen er derfor blevet tvunget til hurtigt at lære hinanden at kende både inden- og udenfor banen.

”I og med at vi har oprustet holdet markant til kvalligaen og har skulle opbygge nye relationer relativt hurtigere end normalt, synes jeg, at vi har klaret de første fire kampe bedre, end jeg nogensinde har turde håbe på. Vores gode og hårde arbejde på træningsbanen har båret frugt og resulteret i flotte resultater,” siger Maria Uhre Nielsen.

Hun fortsætter:

”I de første fire kampe synes jeg, at vi har været solide over hele banen. Vi har haft en klar plan inden hver kamp, som vi alle har fuldført til punkt og prikke, hvilket også kan ses på vores resultater. Jeg synes, at vi har været dominerende i alle kampe med mange mål, dertil har vi stort set ikke givet nogle chancer væk, og vi har også formået at lægge et højt pres på modstanderne i hver kamp, hvilket jeg synes har været det essentielle for vores succes”.

Turde ikke tro på oprykning

Maria Uhre Nielsen er en fast del af den skarpe HB Køge truppe, hvor hun både har rollen som anfører og forsvarsspiller. Hun kom til klubben i sommeren 2018, hvor holdet lå i serie 1.

”Personligt gik jeg med en tro på, at vi ville slutte kvalligaen af med gode præstationer, men helt ærligt havde jeg ikke turde tro på en oprykningsplads. Så, at vi nu står og skal spille i Kvindeligaen til næste sæson, tror jeg kommer som en stor overraskelse for mange og tilmed også lidt for mig selv. Dog har vi med denne sæson formået at svare kritikkerne tilbage og vi, i HB Køge, kan se meget stolte og tilfredse tilbage på sæsonen,” lyder det begejstret fra HB Køges anfører.

Men inden oprykningen kan finde sted, skal HB Køge spille mod AaB på hjemmebane på søndag. De to hold har klaret sig suverænt bedre end nogle af de resterende hold i ligaen, og det kan derfor forventes, at der er en intens og tæt kamp i vente.

”Vi glæder os alle til et brag af en oprykningsfest på søndag, hvilket vi kan fejre takket være en god og bred spillertrup, en fantastisk stab, en klub der tror på kvindefodbolden og et projekt der tør drømme stort allerede tidligt i processen,” siger Maria Uhre Nielsen afslutningsvist.

Søndagens kampe i Kvalifikationsligaen:
Odense Q – BSF: Klokken 14:00
B. 93 – Vildbjerg: Klokken 14:00
HB Køge Pigefodbold – AaB: Klokken 14:00

Stillingen i Kvalifikationsligaen med én runde igen: