Fortuna Hjørring-træner forventer hård dyst

0
1029
Fortuna Hjørring og VSK Aarhus i sidste års slutspil. Foto: Jess Madsen.

2-0. Sådan lød cifrene efter sidste weekends opgør mellem Fortuna Hjørring og FC Nordsjælland. Et opgør, som også bød på trænerdebut i Gjensidige Kvindeliga til Niclas Hougaard, der i december blev præsenteret som ny træner i Fortuna Hjørring. Lørdag venter slutspillets anden runde, hvor Fortuna Hjørring denne gang tager imod VSK Aarhus.

Af Camilla Bergholm

Lørdagens kamp mellem FC Nordsjælland og Fortuna Hjørring bød på trænerdebut i Gjensidige Kvindeliga. Niclas Hougaard, der i december overtog trænergerningen fra Carrie Kveton i Fortuna Hjørring, kunne i sin debutkamp se sine spillere på banen score to mål og dermed tage tre point med hjem til det nordjyske. Og det giver selvtillid, fortæller træneren.

”Vi kunne kontrollere mod et rigtigt fint hold i store dele af kampen. Det giver selvtillid, at vi ved, at når der er brug for det, så kan vi forsvare rigtig godt, og når der er brug for det, så kan vi holde rigtig fint fast i bolden og sætte nogle fine angreb op og sidst, men ikke mindst, så kan vi slå til på nogle farlige kontraangreb,” siger Niclas Hougaard.

Lørdag venter VSK Aarhus, der tabte sidste weekends opgør mod FC Thy-ThistedQ med 3-1. Det bliver en anderledes opgave, fortæller Hjørring-træneren, hvor han forventer, at de kan have bolden i længere perioder.

“Jeg har meget fokus på, at den enkelte kommer til sin ret, og vi skal forstå, hvordan vi sætter hinanden op og gør hinanden gode”

Niclas Hougaard, træner Fortuna Hjørring

Samtidig vurderer Niclas Hougaard, at de har en fordel inden lørdagens opgør i og med, at de har en bred trup, hvorfor det er svært for ham at vælge, hvem der skal spille fra start af. På den måde, mener han, at holdet har en stor styrke i og med, at han kan ændre tingene, hvis det ikke går godt. Man skal dog ikke afskrive århusianerne på forhånd.

”Vi skal være dygtige til at afslutte vores angreb, fordi de (VSK Aarhus, red.) kan være farlige i deres omstillinger. Samtidig skal vi også sørge for, at vi er klar på at stå tæt sammen, hvis de kommer frem over banen. Så det bliver noget med at kunne forsvare rigtig godt på nogle andenbolde og være stærke i nærkampe og hjælpe hinanden med at stå imod fysisk,” siger Niclas Hougaard.

”Jeg forventer, at det bliver en hård dyst, og at vi forhåbentlig kan flytte bolden hurtigt fra start af, og at vi får VSK ud at løbe en masse. Så skal vi nok forhåbentlig få de rum, som vi gerne vil ind og arbejde i. Det handler for os om at kunne kontrollere kampen med bolden og derigennem forsøge at udmanøvrere VSK,” udtaler Fortuna Hjørring-træneren.

Vil involvere spillerne
For den nordjyske træner var det en forløsning, at de i lørdags kunne komme på banen igen efter en længere pause grundet coronavirussen. Og det var også en spillertrup fuld af godt humør, han stod i spidsen for, der glædede sig til at trække i kamptrøjen igen. Netop dette positive miljø og spillerinvolvering er vigtige elementer i hans trænerstil.

”Jeg vil rigtig gerne have spillerne involveret i den måde, vi spiller på, så de skal involveres i forhold til forberedelsen, så vi er enige om, hvad vi vil, og hvordan vi gør det. Derfor bruger jeg spillerne meget i løbet af ugen i forhold til, at de kommer med deres input. Så forsøger jeg at få det bedste frem i den enkelte og dermed det bedste ud af holdet. Jeg har meget fokus på, at den enkelte kommer til sin ret, og vi skal forstå, hvordan vi sætter hinanden op og gør hinanden gode,” siger han.

Men han har dog også nogle input til spillestilen, og derfor kommer man også til at opleve nogle ændringer med ham ved roret.

”Vi vil først og fremmest komme til at se en lille ændring i forhold til formation, hvor vi tidligere har spillet mere 4-4-2, så har vi nu spillet nogle forskellige varianter af 4-3-3. Derudover håber jeg også, at man kan se, at vi kan variere meget i forhold til vores udtryk uden bolden, og at vi kan være rigtige dygtige til at være i et højt vedvarende pres, men at vi kan gøre det på forskellige måder og ændre i det i kampen,” siger han og fortsætter:

“Og så kommer man forhåbentlig også til at se, at vi er dygtige og sprudlende med bolden. Så forhåbentlig et godt spillende hold, der også forsøger at dominere med bolden og kan være varierende uden bolden på forskellige måder,” slutter han.

Kampen fløjtes i gang klokken 14:00 og kan ses på Eurosport 2 og Dplay.

Andre kampe, der spilles lørdag:

  • KoldingQ – FC Nordsjælland: klokken 14:00 (slutspillet)
  • FC Thy-ThistedQ – Brøndby: Klokken 14:00 (slutspillet)
  • Odense Q – Vildbjerg: Klokken 14:00 (Kvalifikationsligaen)
  • AaB – B.93: Klokken 15:00 (Kvalifikationsligaen)

Én kamp spilles søndag:

  • HB Køge – BSF: Klokken 14:00 (Kvalifikationsligaen)