Topholdene tog pointene efter tætte dueller

0
960
Fortuna Hjørring tog sejren mod VSK Aarhus. Foto: Jess Madsen.

Lørdag blev der afviklet tre kampe i Gjensidige Kvindeliga Slutspil. Både tætte kampe og flot fodbold karakteriserede denne weekends opgør. I sidste ende løb topholdene dog med sejrene.

Af Camilla Bergholm

Nord Energi Arena lagde lørdag græs til opgøret mellem Fortuna Hjørring og VSK Aarhus. Efter sidste weekend, hvor Hjørring-mandskabet vandt 2-0 over FC Nordsjælland, hvorimod VSK Aarhus tabte til FC Thy-ThistedQ, var det spændende, hvordan holdene ville komme ud til lørdagens opgør.

Og det blev heldigvis en spændende kamp, hvor det var tydeligt, at århusianerne havde lært af opgøret mod thyboerne. Fra start af viste de, at de ville spille fodbold og pressede Fortuna Hjørring-mandskabet. Især det genpres, som Anders Nim har trænet med holdet, gav pote. Efter 32 minutter lykkedes det for Emma Andersen at passere Fortuna Hjørring-keeperen og sende udeholdet på måltavlen. 1-0 til VSK Aarhus.

VSK Aarhus fastholdte herefter presset, og det lykkedes også Janni Thomsen at gøre sig fri ude på højre kanten flere gange og søge ind mod mål, men Fortuna Hjørring forsvarede godt. Også i modsatte ende pressede hjemmeholdet på, og kort inden pause udlignede Emma Snerle.

Begge hold kom godt ud til anden halvleg, men efter ti minutters tid begyndte tempoet at ryge ud af kampen. Det lykkedes Fortuna Hjørring at overtage spillet mere efterhånden, hvilket førte til, at Emma Snerle afgjorde kampen efter 74 minutter. Fortuna Hjørring vandt kampen 2-1 efter et spændende opgør.

Thyboerne kæmpede for at fastholde rytmen
Det andet evige tophold, Brøndby, var på besøg hos FC Thy-ThistedQ. Hjemmeholdet havde forrige weekend sikret sig tre point mod VSK Aarhus efter en 3-1-sejr. Brøndby scorede derimod i de døende minutter mod KoldingQ og tog pointene.

Også i dette opgør kom FC Thy-ThistedQ frem til flere gode chancer, men Brøndby pressede på og viste også, hvor stærke de er. Alligevel spillede hjemmeholdet godt op imod dem. I store dele af kampen var de med i spillet, og de lykkedes med at lægge et solidt pres på vestegnsholdet.

Efter 56 minutter faldt thyboerne dog lidt ud af rytmen, hvilket man skal passe med mod et hold som Brøndby. Det udnytter de nemlig, hvilket de også gjorde i dette tilfælde. Nanna Christiansen gjorde det til 1-0. Selvom der var tale om to tætte kampe, var det alligevel de to evige tophold, der i sidste ende tog pointene.

FC Nordsjælland sejrede i Kolding
KoldingQ tog lørdag imod FC Nordsjælland. Her lykkedes det nordsjællænderne efter sidste weekends nederlag mod Fortuna Hjørring at tage sejren. Cheftræner, Brian Sørensen, siger blandt andet om kampen på FC Nordsjællands hjemmeside:

”Det var en dejlig sejr i dag, især i forhold til sidste weekends nederlag. Så det er meget dejligt at komme tilbage på sporet. Vi spiller ikke verdens bedste kamp, men jeg synes, vi har fin kontrol igennem hele kampen.”

Efter ni minutter kom udeholdet på måltavlen, da koldingenserne sendte bolden ind i eget net. Og efter 79 minutter var gæsterne igen klar, da de scorede til 2-0, hvilket også blev kampens resultat.

I Kvalifikationsligaen mødtes flere hold også. Her spillede Odense Q og Vildbjerg 2-2, mens AaB vandt 3-0 over B.93. HB Køge spillede søndag mod BSF, en kamp der endte 4-0 til HB Køge.

Stillingen i Gjensidige Kvindeliga Slutspil efter anden runde. Screenshot fra kvindeliga.dk
Stillingen i Kvalifikationsligaen efter anden runde. Screenshot fra kvindeliga.dk