Fortuna og Brøndby vinder igen: Tæt guldkamp bevares

1267
Brøndby vandt 4-1 over VSK Aarhus. Foto: Steen Trolle

Onsdag bød på fuldt kampprogram for holdene i Kvindeligaen, og her var der vigtige point at hente for Brøndby for at holde tæt med ligaens førerhold Fortuna Hjørring.

Af Charlotte Stentebjerg

Onsdag aften var der lagt op til mange spændende fodboldopgør i medaljeslutspillet, da alle kvindeligaens hold skulle i kamp. Her hentede Brøndby tre vigtige point fra FC Nordsjælland, og klubben holder dermed snoren tæt til ligaens førerhold Fortuna Hjørring. Både Fortuna Hjørring og Brøndby holder sejrstimen i denne runde, og meget tyder dermed på, at førstepladsen skal afgøres, når Brøndby besøger nordjyderne i slutspillets sidste kamp.

Tredje rundes resultater i slutspullet. Tabel: Gjensidige Kvindeliga facebook
Brøndby IF – FC Nordsjælland (1-0)

De blå-gule kvinder fra Vestegnen havde meget på spil, da de onsdag aften tog imod FC Nordsjælland på hjemmebane. Her var der kamp om toppen i tabellen, hvor Brøndby skulle forsøge at jagte førstepladsen, mens de nordsjællandske kvinder kunne øge forspringet til FC THY – ThistedQ og komme tættere på at vinde bronze.

Kampens ene mål blev allerede scoret efter seks minutter, hvor Nanna Christiansen bankede Brøndby foran til 1-0. Et resultat, der blev bevaret indtil slutfløjt på trods af intensivt spil fra begge hold.

1-0 sejren til Brøndby betyder også, at de sikrer sæsonens andenplads, der dermed giver dem Danmarks anden billet til UEFA Women’s Champions League. Fortuna Hjørring har allerede sikret sig den første.

Brøndby holder dermed tæt med førerholdet Fortuna Hjørring, som de stadig er to point bag.

Brøndby tager imod VSK Aarhus i næste runde. FC Nordsjælland tager imod FC THY-ThistedQ.

Fortuna Hjørring – FC THY–ThistedQ (3-0)

Også Fortuna Hjørring havde en vigtig kamp i vente onsdag aften, da der var lagt op til nordjysk opgør mod FC THY–ThistedQ. Her skulle Fortuna Hjørring kæmpe for at bevare førstepladsen, mens FC THY-ThistedQ skulle forsøge at nærme sig ligaens tredjeplads. Præmisserne mindede altså meget om rundens sjællandske opgør, og det afspejlede sig også i kampen, hvor Fortuna Hjørring især dominerede. Efter 22 minutter kunne Sara Holmgaard gøre det til 1-0 for de grønne nordjyder, og kort før pausen scorede Sanni Franssi til 2-0 for hjemmeholdet. Sara Thrige nettede til 3-0 i 2. halveg, der også blev kampens resultat.

Fortuna Hjørring beholder altså forspringet på to point ned til Brøndby og ligger derfor stadig til at vinde årets mesterskab. Meget kan dog nå at ske endnu, når kvinderne lørdag drager mod syd i fastlandet for at besøge KoldingQ i slutspillets fjerde runde.

VSK Aarhus – KoldingQ (0-3)

Medaljespillets sidste kamp blev spillet i Aarhus, da VSK tog imod KoldingQ. Her bragte gæsterne sig hurtigt foran, og kampens resultat stod allerede klart efter cirka 20 minutters spilletid. Mollie Plasmann bragte gæsterne foran efter blot 10 minutter, og fem minutter senere udbyggede Emma Hoppe føringen til 2-0. Cecilie Fløe, der blev noteret for assist for både første og andet mål, kunne banke bolden ind til 3-0, der også blev kampens resultat.

Stillingen efter medaljespillets fjerde runde ser nu således ud:

Også kvalifikationsligaen var i gang onsdag aften. Her endte kampene som følgende:

OdenseQ – HB Køge: 0-2

Vildbjerg – AaB: 0-1

BSF – B.93: 1-2