Hellerup Idræts Klub (HIK), der spiller 2. division i mændenes rækker, vil nu være en 100% M/K-klub. Målet er at få et kvindeseniorhold i 1. division

Endnu stor, dansk traditionsklub skruer nu op for ambitionerne indenfor kvindefodbold. Det er Hellerup Idræts Klub (HIK), hvis herrehold spiller 2. division, der nu går efter at få et hold i kvindernes 1. division.

“De seneste 6 år har vi gjort en stor indsats for at genopbygge klubbens kvinde-afdeling, så vi i dag har topplacerede hold i alle rækker op til u18 og en stor talentmasse. Nu skal vi have kvinde-seniorrækken med. Og klubbens mål er klart: vi vil spille divisionsfodbold, ligesom vi gør det på herresiden,” skriver HIK i en invitation til to informationsmøder, der holdes den 29. juni og den 3. august.

Her inviteres spillere, der har “lyst og ambitioner om at spille seniorfodbold på et lidt højere niveau”, til at komme og høre mere om planerne.

Mål: 1. division fra 2023 eller 2024

HIK har udarbejdet en ny strategi, der indeholder en ambition om, at HIK skal være en 100 % M/K klub, hvor piger og drenge har fuldstændig lige muligheder. Målet er at gøre HIK til den førende pige- og drengeklub i Gentofte Kommune, med plads til både bredde og elite. Skal den ambition lykkes, kræver det et kvindeseniorhold på højt niveau, siger Kim Meurs-Gerken, der er formand for HIK Fodbold:

“Tiden er inde til at hæve barren og gå efter også at få et hold i 1. division. Vi har en stor talentmasse og hvis de skal kunne fastholdes – ligesom vi gør på drengesiden – skal de kunne se sig selv på vores 1. damesenior. Målet er 1. division fra 2023. Men med corona kan det godt være, at det først bliver 2024,” siger han.

Informationsmøder

Cheftræner for det nye, ambitiøse kvindeseniorhold er Maria Dong-Kruse, mens Kenneth Andersen er assistenttræner. Sportchef er Martin Storm. Alle tre er sammen med fodboldformand Kim Meurs-Gerken tilstede ved informationsmøderne, der finder sted i HIKs klublokaler på Bregnegårdsvej 25, 2900 Hellerup, på følgende tidspunkter:

Mandag d. 29. juni kl. 17:00-18:00 og mandag d. 03. august kl. 17:00-18:00

Tilmelding på mail til: traenerdongkruse@gmail.com

Læs også tidligere artikel om HIK:

I aften spiller Mathilde sin første U16-landskamp som den eneste spiller uden licensklub