Optakt: Anden runde af Kvalifikationsligaen byder på intense opgør

0
1495
Vildbjerg møder Odense Q på lørdag i anden runde af Kvalifikationsligaen. Foto: Pinkii Productions TV

I sidste weekend blev der endelig fløjtet til start i Kvalifikationsligaen, som har været udskudt grundet coronavirus. I den kommende weekend spilles anden runde af Kvalifikationsligaen, som byder på tre spændende kampe.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

I lørdags blev årets første runde af Kvalifikationsligaen afholdt, og det bød på tætte opgør hele vejen rundt. Både Odense Q, AaB og HB Køge Pigefodbold vandt på udebane over henholdsvis B.93, BSF og Vildbjerg.

I den kommende weekend afvikles anden af de i alt fem runder i Kvalifikationsligaen, og det byder på tre vigtige og spændende kampe.

Odense Q – Vildbjerg

I første kamp tabte Vildbjerg 0-2 til HB Køge Pigefodbold, mens Odense Q formåede at stjæle point fra B.93 i overtiden. Det bliver derfor spændende om Odense Q kan holde de gode takter, når de i weekenden tager imod Vildbjerg på hjemmebane. Odense Q’s cheftræner Bo Sundahl fortæller, at der skal arbejdes hårdt for en sejr.

”Som resultaterne udartede sig i denne weekend, så er det svært at løbe fra favoritværdigheden mod Vildbjerg. Det er også en kamp, vi skal vinde på hjemmebane, hvis vi skal gøre os forhåbninger om oprykning. Mine forventninger er, at vi sætter os på kampen og viser, at vi er en oprykningskandidat, men jeg kender Vildbjerg ganske godt, og de er altid svære at spille imod, så vi kommer helt sikkert til at arbejde hårdt for en sejr,” fortæller Bo Sundahl.

Han fortsætter:

”Vores fordel er måske at vi har 20 kampklare spillere, hvor der er meget lille forskel fra nummer 8 til nummer 20, så vi burde kunne holde momentum, selvom der bliver skiftet 4-5 spillere i anden halvleg”.

Kampen spilles på lørdag kl. 14:00

 

AaB – B.93

På lørdag venter endnu et spændende opgør, når AaB får besøg af B.93. De to hold endte begge i efteråret med at vinde hver deres pulje i 1. division, og der er derfor formentlig en tæt kamp i vente. I første runde vandt AaB over BSF, og det ser AaB’s anfører Line Damgaard Andersen som en rigtig god start på sæsonen.

”Sejren i BSF var en rigtig god start på sæsonen for os i AaB. Alle kampe i den her korte sæson er helt vildt vigtige, så det var dejligt at lægge godt ud. Nu skal vi ud og bygge videre, og jeg ser frem til en tæt kamp mod B.93 i weekenden, hvor vi selvfølgelig vil gøre alt, hvad vi kan for at hive en sejr hjem,” udtaler Line Damgaard Andersen som er målvogter og anfører for AaB.

Kampen spilles på lørdag kl. 15:00

Line Damgaard Andersen er målvogter og anfører for AaB. Foto: AaB

 

HB Køge Pigefodbold – BSF

Spændende bliver det også på søndag, når HB Køge Pigefodbold møder BSF på hjemmebane. HB Køge har netop fået assistance fra tidligere landsholdsmålmand Stina Lykke, som tager sig af holdets bagerste skanse under Kvalifikationsligaen. Der er endnu ikke gået nogen mål ind på Stina Lykke i kvalspillet, mon BSF skal være de første til at sende bolden i hendes net?

BSF’s cheftræner Kasper Klarskov Nielsen ser frem til weekendens kamp mod HB Køge Pigefodbold, og han ser holdet som en stærk modstander.

”Vi forventer en rigtig svær kamp, hvor HB Køge må være klare favoritter. De spillede en god kamp i Vildbjerg, og samtidig er det et hold, der i den grad har oprustet med syv nye spillere i startopstillingen. Det betyder også, at kemien og aftalerne måske ikke er helt på plads, og det skal vi prøve at udnytte. Omvendt har de her kampe sit eget liv, og det er efter den første kamp min oplevelse, at det er andre parametre end lige det taktiske, som er primær årsag til resultaterne,” forklarer Kasper Klarskov Nielsen som er BSF cheftræner.

BSF tabte i lørdags 3-1 til AaB, men i den kommende weekend går det unge hold stålfast efter sejren.

”Vi er i en ny proces med det her unge hold, hvor vi i weekenden havde ni spillere i aktion i alderen 16-19 år. Af dem tror jeg ikke, der er nogen, der har mere end 10 seniorkampe i bagagen, så vi bruger kampene som værdifuld erfaring og forsøger at blive lidt bedre fra kamp til kamp. Når det så er sagt, så var vi trods alt foran 1-0 frem til en time inden i kampen. Vi har derfor en tro på, at vi både kan score, men også forsvare os, så vi går selvfølgelig efter en sejr,” fortæller Kasper Klarskov Nielsen afslutningsvist.

Kampen spilles på søndag kl. 14:00

Den nuværende stilling i Kvalifikationsligaen: