Hjem LANDSHOLD Kristian Mørch ny assistent for kvindelandsholdet – Claus Struck ny U17-landstræner

Kristian Mørch ny assistent for kvindelandsholdet – Claus Struck ny U17-landstræner

0
2171
Kristian Mørch Rasmussen bliver ny assistent med ansvar for analyse på A-landsholdet. Foto: DBU

U17-landstræner Kristian Mørch Rasmussen tilknyttes Kvindelandsholdets trænerteam som assistenttræner med ansvar for analyse. Samtidig bliver Claus Struck ny U17-pigelandstræner

Når Kvindelandsholdet i september genoptager jagten på EM 2022 i England, bliver det med en udvidet og forstærket trænerstab. Kristian Mørch Rasmussen skifter jobbet som landstræner for U17-pigelandsholdet ud med en fuldtidsstilling som assisterende landstræner for Kvindelandsholdet med ansvar for analyse. I stedet overtager Claus Struck jobbet som landstrænre for U17-landsholdet.

Og Kristian Mørch Rasmussen ser frem til at skulle arbejde med Danmarks allerbedste fodboldspillere, fortæller han til dbu.dk:

”Jeg glæder mig rigtig meget. Med DBU’s retning og alle de spændende træneransættelser på det seneste er det et DBU, som jeg gerne vil være en del af og være med til at præge. Rollen er skræddersyet til mig og mine kompetencer, da jeg både skal arbejdet struktureret med de langsigtede præstationsparametre og være på træningsbanen,” siger Kristian Mørch Rasmussen.

Landstræner Lars Søndergaard glæder sig også:

”Siden forlængelsen af landsholdsaftalen har det været et stort fokus at få tilknyttet en analytiker. Med Kristian slår vi to fluer med et smæk, da han både skal analysere og være på træningsbanen. Det optimerer vores arbejde og er et godt skridt i forhold til at kunne konkurrere med de allerbedste nationer,” siger Lars Søndergaard, der også beskriver Kristian Mørch Rasmussen som et ”stort trænertalent, der kan bidrage med meget til Kvindelandsholdet og DBU’s arbejde med kvindefodbold,” siger Lars Søndergaard tildbu.dk.

Kvindelandsholdet næste kamp er EM-kvalifikationsopgøret på udebane mod Bosnien-Hercegovina torsdag den 17. september. Fem dage senere gælder det Malta på udebane.

Claus Struck ny U17-landstræner

Det er et velkendt ansigt, der afløser Kristian Mørch Rasmussen som U17-landstræner. Claus Struck har i flere år har været assisterende U16-pigelandstræner og talenttræner Vest for piger. Han glæder sig også til de nye opgaver, som han skal løse på fuld tid:

”Jeg kender langt de fleste spillere og glæder mig bare til at kunne arbejde med de mange dygtige spillere og prøve at stå i spidsen for et landshold selv. Det har været virkelig inspirerende at være assistent for Frank (Johnson, U16-pigelandstræner, red.), og nu kan jeg selv se frem til at føre det videre. Det er bare fedt,” siger Claus Struck til dbu.dk