FC Nordsjælland topper Gjensidige Kvindeliga efter to runder

0
946
Camilla Kur scorede FCNs første mål mod AaB. Det var Kurs anden scoring i denne sæson. Arkivfoto: Steen Trolle

Sidste sæsons bronze- og pokalvindere har fået en stærk start på den nye sæson i Gjensidige Kvindeliga

Efter to runder af Gjensidige Kvindeliga har sidste sæsons bronze- og pokalvindere, FC Nordsjælland, lagt sig i spidsen med seks point og to gange cleensheets. Lørdag blev det til sæsonens anden sejr, da AaB ude blev slået med 2-0. Dermed har FCN en målscore på solide 6-0 efter to kampe.

Camilla Kur gjorde det til 1-0 i Alaborg i overtiden af 1. halvleg, og ni minutter før tid slog Laura Lilholm Petersen sejren fast. Lilholm kom først på en ripost og sparkede bolden ind, efter at AaBs keeper Line Andersen havde disket op med endnu en redning.

I følge Nordjyske havde AaB flere muligheder i kampen, blandt andet en dobbeltchance kort inde i 2. halvleg. Men FCNs brasilianske keeper Tatyane Amaro Santos stod stærkt.

FC Nordsjælland tager i næste weekend mod Brøndby hjemme i Farum. Brøndby vandt lørdag 1-0 hjemme over HB Køge. Dermed er der lagt op til en tidlig topkamp mellem to hold, der begge har maksimumpoint.

Første sejr til Fortuna

Det samme har FC Thy – ThistedQ, der heller ikke har lukket mål ind. Nordjyderne vandt lørdag 1-0 hjemme over KoldingQ på et mål af Beate Marcussen – et mål scoret langt inde i overtiden. Med sejren ligger FC Thy – ThistedQ pt. på 2. pladsen med en målscore på 3-0.

De forsvarende mestre Fortuna Hjørring fik sæsonens første sejr i tv-kampen mod AGF på Ceres Park i Aarhus Fortuna vandt 2-0 – målene sat ind af Olivia Holdt (5. minut) og Rebekka Frederiksen (54. minut).

“Det var enormt forløsende med en sejr. I dag sparkede vi bolden i mål, men jeg synes også, vi arbejdede hårdere. Vi stod sammen, når det virkelig gjaldt,” siger cheftræner for Fortuna Hjørring, Niclas Hougaard, til DR Sporten.