Solrød FC debuterer i 1. division: Målet er overlevelse

0
1239
Senest Solrød FC (i rødt) spillede en turneringskamp var sidst i juni, hvor B73 Slagelse blev slået 6-1 i tredje runde af pokalturneringen. Foto: Jimi Bøgevig

Lørdag eftermiddag spiller kvinderne fra Solrød FC på udebane mod BSF (Ballerup-Skovlund Fodbold), der netop er rykket ned fra landets bedste række, Gjensidige Kvindeliga.

Af Solrød FC

KLUBNYT: Efter flere sæsoner med konstant succes skal Solrød FC nok vænne sig til, at pointene ikke blot vælter ind på kontoen. Som oprykker i landets næstbedste række handler det til at begynde med også først og fremmest om ikke at rykke ned med det samme igen.

– Vi er meget stolte over vores status som divisionshold, så derfor er den altoverskyggende målsætning, at vi overlever og etablerer os i 1. division, fastslår cheftræner Rasmus Skovby.

Men Rasmus Skovby tror og forventer alligevel, at kvindeholdet kan fortsætte med at spille positiv fodbold, som det har været tilfældet de foregående år:

– Vi tror faktisk, at vi kan være med til at præge rækken og leverer gode præstationer. Vi er et hold, som er inde i en god udvikling, så vi kommer på ingen måde til at fremstå som et benovet oprykkerhold. Vi går efter at spille med i den sjove ende og slutte i toppen af grundspillet.

Tror på tre point
Hvor gode chancerne er for det, kan den første kamp give et meget godt billede af. Her er modstanderen BSF, der i mange år var Sjællands næstbedste hold efter Brøndby, men som er blevet overhalet af andre klubber, og som nu tilmed er rykket ned fra landets bedste række.

– BSF er jo en mastodont i dansk fodbold, som måske længe har haft en nedadgående formkurve, men som vi er stolte af at kunne sammenligne os med – og måske endda slå. Vi går i hvert fald ind til kampen med selvtillid og en tro på, at der venter tre point og dermed en rigtig god start. Men vi ved godt, det bliver svært, lyder vurderingen fra Rasmus Skovby.

Solrød FC har spillet flere træningskampe de seneste uger. Her har de netop scoret mod Sundby, som dog endte med at vinde 3-1. Foto: Jimi Bøgevig

Udover BSF er Solrød FC i gruppe med Herlufsholm, Næsby og Fredensborg BI, og alle hold mødes to gange. Herefter går de to bedste hold videre til et oprykningsspil – sammen de to bedste fra de øvrige tre grupper i 1. division – mens de tre svageste skal kæmpe om at undgå nedrykning.

Flere nye spillere
Når Rasmus Skovby tror, at hans mandskab har en chance for at kæmpe med om de to bedste placeringer i den indledende gruppe, skyldes det blandt andet, at flere nye, stærke spillere er kommet til henover sommeren. Fem spillere er således kommet til fra HB Køge, mens en er kommet fra B93 og en fra KoldingQ.

– Vi mærker tydeligt, at vi er blevet en mere attraktiv klub, hvilket også er forståeligt set i lyset af vores præstationer de forgangne år, konstaterer cheftræneren.

Kampen mod BSF spilles lørdag 13.30 i Ballerup Idrætspark, og syv dage senere spiller Solrød FC sæsonens første hjemmekamp. Her kommer Fredensborg BI på besøg.

Allerede i sidste uge blev de to første kampe i gruppen spillet. Næsby vandt 1-0 over BSF, mens Herlufsholm besejrede Fredensborg BI med det samme cifre.