Pernille Harder nomineret som årets angriber i Champions League

0
1277
Alle kan se med gratis, når Champions League sparkes i gang. Illustration: UEFA

Den danske landsholdsanfører er blandt de tre nominerede til titlen som årets bedste angriber i Champions League

Med ni mål og to assists fik Pernille Harder sat markant aftryk på Champions League-turneringen 2019-2020. Kun én spiller, Arsenals hollandske angriber Vivianne Miedema, fik med 10 mål scoret flere gange end Pernille Harder. Derfor er de to angribere ikke overraskende blandt de monimerede, når prisen som “Årets forward i Champions League” skal uddeles ved det årlige UEFA Season Kick Off, der finder sted i Athen den 1. oktober.

En tredje spiller er også nomineret, nemlig Delphine Cascarino, der spiller for Champions League-vinderne Olympique Lyon. Men Lyon-angriberen har kun scoret et enkelt mål, så et godt bud er, at enten Pernille Harder eller Vivianne Miedema løber med prisen.

Første scoring for Chelsea

Pernille Harder scorede sine ni mål for tyske Wolfsburg, der som bekendt spillede sig frem til finalen i årets Champions League. Hun er siden skiftet til engelske Chelsea, hvor hun i sidste weekend scorede sit første ligamål, da Chelsea vandt 9-0 i sæonpremieren over Bristol City.

Det er første gang, at UEFA kårer sæsonens bedste positions-spillere i Champions League på kvindesiden. Spillerne er blevet nomineret af jury, som tæller journalister, der dækker kvindefodbold. Det danske jurymedlem er FODBOLD FOR PIGERs redaktør.

I næste uge bliver det offentliggjort, hvilke tre spiller, der er nomineret til prisen som UEFA Women’s Player of the Year. Prisen er tidligere blevet vundet af Pernille Harder, der også har været nomineret flere gange.

Sådan præsenterer UEFA de nominerede til prisen som årets angriber i Champions League 2019-2020. Illustration: UEFA

De nominerede til “2019/20 UEFA Women’s Champions League Positional award” er disse:

Keeper:
Sarah Bouhaddi (Lyon), Christiane Endler (Paris Saint-Germain), Sandra Paños (Barcelona)

Forsvarsspiller:
Lucy Bronze (Lyon), Lena Goessling (Wolfsburg), Wendie Renard (Lyon)

Midtbane:
Sara Björk Gunnarsdóttir (Lyon/Wolfsburg), Dzsenifer Marozsán (Lyon), Alex Popp (Wolfsburg)

Angriber:
Delphine Cascarino (Lyon), Pernille Harder (Wolfsburg), Vivianne Miedema (Arsenal)