Pernille Harder nomineret til titlen som Europas bedste 2020

0
1239
Illustration: UEFA

Pernille Harder, Lucy Broze og Wendy Renard nomineret til prisen som Womens Player of the Year 2019/20. Harder vandt prisen i 2018

For nylig blev Pernille Harder kåret til årets bedste kvindelig spiller i Tyskland, og snart kan hun måske også kalde sig årets bedste spiller i Europa. Den danske landsholdsanfører, der netop er skiftet fra tyske Wolfsburg til engelske Chelsea, er nemlig en af tre nominerede til titlen som UEFA Women’s Player of the Year 2019/2020. De to andre nominerede er engelske Lucy Bronce, der netop er skiftet fra Lyon til Manchester City, og franske Wendy Renard, der er anfører for de franske Champions League-vindere Lyon.

Lucy Bronce vandt prisen sidste år, mens Pernille Harder blev Womens Player of the Year i 2017/18.

Alle tre spillere er i forvejen nominerede i konkurrencen om årets bedste Champions Leaugue-spiller på deres position. Pernille selvfølgelig som angriber – hun er med sine ni mål i årets Champions League-turnering nomineret sammen med Arsenals Vivianne Miedema og Lyons Delphine Cascarino. Lucy Bronze og Wendy Renard er begge nomineret som årets forsvarsspiller.

Læs også: Pernille Harder nomineret som årets angriber i Champions League

Illustration: UEFA

Det er en jury bestående af trænere fra de otte bedst placerede klubber i Champions League samt 20 journalister med speciale i kvindefodbold, der har stået for nomineringen. Hver jurymedlem har afgivet hhv. 5, 3 og 1 stemmer til en spiller efter eget valg. Det danske jurymedlem er FODBOLD FOR PIGERs redaktør. Han har givet følgende stemmer i årets afstemning: 5: Pernille Harder, 3: Lucy Bronze, 1: Wendy Renard.

Tidligere vindere af Womens Player of the Year er Nadine Angerer (2013), Nadine Kessler (2014), Célia Šašić (2015), Ada Hegerberg (2016), Lieke Martens (2017), Pernille Harder (2018) og Lucy Bronze (2019).

Prisen uddeles i næste uge i forbindelse med Champions League-lodtrækningen. Det sker i UEFAs hovedkvarter i Nyon i Schweiz.

Du kan se en film med de tre nominerede her

Sidste år kom Pernille Harder på sjettepladsen. I år er følgende spillere placeret på pladserne 4-10:

4. Vivianne Miedema (Arsenal) – 26 stemmer
5. Delphine Cascarino (Lyon) – 24 stemmer
6 Eugénie Le Sommer (Lyon) – 13 stemmer
7 Ada Hegerberg (Lyon) – 11 stemmer
8 Amel Majri (Lyon) – 11 stemmer
9 Marie-Antoinette Katoto (Paris Saint-Germain) – 8 stemmer
10 Dzsenifer Marozsán (Lyon) – 7 stemmer