Pernille Harder skifter til Chelsea og bliver den dyreste nogensinde

0
5429
Pernille Harder er igen at finde højt oppe på listen over verdens bedste kvindelige fodboldspillere. Foto: Chelsea Football Club Women

Pernille Harder har underskrevet en tre-årig kontrakt med Chelsea. Skiftet gør hende til den dyreste kvindelige fodboldspiller nogensinde

Pernille Harder kan nu kalde sig verdens dyreste kvindelige fodboldspiller. Hun har netop underskrevet en 3-årig kontrakt med de engelske mestre fra Chelsea, og London-klubben har i følge flere tyske medier måttet betale 330.000 euro til de tyske mestre Vfl Wolfsburg, hvor Pernille Harder har været på kontrakt siden 2017. Det svarer til 2,6 millioner kroner, hvilket gør den 27-årige landsholdsanfører til verdens hidtil dyreste kvindelige fodboldspiller.

“Det viser, at kvindefodbolden rykker sig. Hvis nogen havde fortalt mig for 3-4 år siden, at jeg ville blive solgt for dette beløb, ville jeg ikke have troet på dem. Det er kæmpestort. Både personligt, men også generelt for kvindefodbolden,” siger Pernille Harder til DR Sporten.

Hun understreger, at det ikke er økonomien, der driver hende. Men det er et godt signal, at der nu også skal betales for at hente kvindelige spillere, siger hun.

“Jeg er stolt af at være med til at starte samtalen om noget så vigtigt som den økonomiske udvikling i kvindefodboldverdenen,” siger Pernille Harder til DR Sporten.

Til Chelseas hjemmeside, siger Harder, at “hun er ekstremt lykkelig” over skiftet.

“Jeg er begejstret over at skulle spille i en klub med så mange fantastiske spillere, og at blive en del af Womens Super League,” siger Pernille Harder.

På hold med kæresten

Med skiftet kommer den danske stjerne, der netop er blevet kåret til årets kvindelige fodboldspiller i Tyskland, på hold med sin kæreste gennem syv år, den svenske landsholdsspiller Magdalena Eriksson, der er anfører for Chelsea.

“Det har været hårdt at bo så langt fra hinanden. Nu kan jeg mærke, at ‘Magda’ skal være tættere på, og vi har begge været fast besluttede på, at vi skulle tættere på hinanden nu. Derfor gør det valget om at tage til Chelsea endnu lettere, hvor fodbold og privatlivet kommer til at passe perfekt sammen,” siger Pernille Harder til DR Sporten, der har fulgt den danske stjerne i forbindelse med skiftet og som bringer en reportage om skiftet på søndag i Sportsmagasinet.

Pernille Harder får nummer 23 i Chelsea. Hun kan få debut på lørdag mod Manchester United, når Womens Super League starter op igen.