Oprykkere i duel mod de forsvarende mestre fra Fortuna Hjørring

0
1069
Foto: Kvindeliga.dk

Lørdag er der budt op til et spændende opgør mellem Fortuna Hjørring og HB Køge, når et af sæsonens oprykkerhold tager imod de forsvarende mestre. HB Køge-træner Peer Lisdorf er optimistisk før kampen.

Af Charlotte Stentebjerg

I morgen spilles 6. runde af Gjensidige Kvindeliga, og her tager HB Køge imod Fortuna Hjørring. Der er vigtige point på spil for begge hold. HB Køge kan med en sejr overhale de forsvarende mestre, der også jagter en sejr for at melde sig ind i ligaens top tre.

Stillingen før sjette runde. HB Køge ligger på 5. pladsen, mens Fortuna Hjørring har indtaget ligaens 4. plads. Grafik: Kvindeliga.dk

Hjemmebaneholdet er oprykkere i denne sæson men på trods af det, har de stadig fået en god start.

“Det har vist sig i kampene, at vi godt kan være med. Vi har klaret os fint mod andre tophold som Brøndby og FC Thy. Vi er gode til at komme frem til chancherne,” siger cheftræner Peer Lisdorf.

Det er især offensiven, som sjællænderne har været stærke til. I de seneste fem kampe har de scoret 12 gange, og HB-køge angriberen Kyra Carusa er desuden udvalgt til månedens hold i Kvindeligaen for august måned. De er foreløbigt det mest scorende hold i ligaen.

”Vi har klaret os rigtig fint offensivt. Det er ikke sikkert, at vi når frem til så mange chancer, som vi plejer i denne kamp, og det behøver vi egentlig heller ikke. Så handler det jo bare om at score på de chancer, man får,” siger han.

Månedens hold i Gjensidige Kvindeliga. Månedens hold er stillet efter at landstrænere og ligatrænere har stemt på deres favoritter. Grafik: Kvindeliga.dk

Fokus på defensiven

Holdet har dog ikke været ligeså skarpe på defensiven og har i de seneste kampe lukket otte mål ind, mens Fortuna Hjørring kun har ladt det halve passere egen målstreg. I sidste runde tabte HB Køge også 3-1 mod FC Nordsjælland, og derfor har der været fokus på at styrke defensiven i forberedelserne til lørdagens kamp.

”Vi har trænet defensive indlæg imod os, for vi var jo virkelig sårbare mod FC Nordsjælland, hvor de lavede to mål, fordi vi ikke stod rigtigt placeret defensivt. Det har ikke været noget, vi har haft fokus på fra starten af sæsonen, så vi har trænet det meget i løbet af ugen,” siger Lisdorf.

For et år siden, var der nok ingen, der turde drømme om, at vi skulle møde Fortuna Hjørring i en Kvindeligakamp hjemme på vores fine stadion” – Peer Lisdorf, cheftræner HB Køge

Glæder sig til at møde mestrene

Peer Lisdorf er ikke bekymret for at møde mestrene.

”Det bliver jo en fodboldkamp som enhver anden, så man skal undgå at lade sig påvirke af det faktum, at de vandt ligaen sidste år,” siger han.

I stedet mener han, at kvinderne skal prøve at vende den om til noget, de skal glæde sig til.

”Det er bare fedt, at vi kan få lov til at måle os og spille mod de danske mestre. For et år siden, var der nok ingen, der turde drømme om, at vi skulle møde Fortuna Hjørring i en Kvindeligakamp hjemme på vores fine stadion, ” siger han.

Kampen spilles på Capelli Sport Stadion og sendes desuden klokken 14 på Sport Live.

Yderligere kampe, der sparkes i gang lørdag, er:

Brøndby IF – AaB, lørdag 5. september kl. 14.00
KoldingQ – AGF, lørdag 5. september kl. 14.00
FC Thy-ThistedQ – FC Nordsjælland, lørdag 5. september kl. 15.00