Allan Frederiksen forbliver AGF-træner resten af efterårssæsonen

0
1829
AGF Talentchef Allan Frederiksen fortsætter som cheftræner for kvindeligaholdet resten af efterårssæsonen. Foto: Agf.dk

Da AGF sagde farvel til Anders Nim, blev Allan Frederiksen og Allan Nørgaard ansat som midlertidige trænere, indtil klubben havde en permanent løsning på plads. Nu fortsætter de resten af sæsonen.

Af Charlotte Stentebjerg

Nuværende cheftræner Allan Frederiksen og assistenttræner Allan Nørgaard bliver fast trænerstabel for AGF’s kvindeligahold indtil jul. Trænerduoen blev præsenteret som en midlertidig løsning, efter at Anders Nim for et par uger siden valgte at forlade klubben. Men nu skal de blive i trænersædet resten af efterårssæsonen.

Klubben udsendte tidligere en pressemeddelelse, hvori der stod, at klubben ville bruge landsholdpausen mellem syvende og ottende runde i Kvindeligaen til at finde en permanent træner. Men landsholdspausen blev i stedet brugt på at finde ud af, hvad der kunne være den bedste løsning for AGF.

”Vi har brugt landsholdspausen på at finde ud af, hvilken løsning, der er den rigtige. Her har vi fundet ud af, at Allan Frederiksen og Allan Nørgaard skal fortsætte resten af efterårssæsonen,” siger direktør for AGF Kvindefodbold Marie Greve.

Hun fortæller også, at man kigger på mange parametre og kvaliteter hos en ny træner, før de finder ud af, om det er et match.

”Lige nu har vi et træner-team, der komplimenterer hinanden godt, og det vil vi også gerne have fremadrettet. Vi leder også efter en træner, der er ambitiøs på dette nye projekts vegne, og som har tid og lyst til at bruge kræfter på det. Derudover kigger vi på fodboldfaglige og menneskelige kvaliteter,” siger Marie Greve.

Hun fortæller også, at man også vil gå i dialog med spillerne, før en endelig beslutning tages.

Allan Frederiksen: Det har hele tiden været en midlertidig løsning

Cheftræneren selv fortæller, at det hele tiden havde været meningen, at han skulle forlade trænerposten til fordel for en permanent træner efter sidste uges pokalkamp mod Varde. Men da der endnu ikke var fundet en løsning i landsholdspausen, blev Allan Frederiksen spurgt, om han ville fortsætte til julepausen. Til daglig er han ellers talentchef for AGF Talent (drenge elite U10-19), men efter en dialog med sin chef, takkede han ja.

”Det har hele tiden været en midlertidig løsning, at jeg skulle være cheftræner, så derfor dobbeltjobber jeg også lige nu. Men det er et projekt, som AGF A/S prioriterer højt, og derfor er jeg udpeget som cheftræner for resten af sæsonen,” siger han.

Nu har Allan Frederiksen sat en målsætning om, at AGF skal have nogle point på kontoen i Kvindeligaen. Foreløbigt har de tre point, efter de vandt 3-0 over AaB i fjerde runde.

”Først og fremmest skal vi have lavet nogle gode præstationer og skabe individuel og holdmæssig udvikling. Vi spillede en rigtig god kamp i går mod FCN, og jeg synes, at pigerne havde fortjent et point eller tre, men heldet desværre går ikke vores vej pt. I det lange løb jagter vi stærke individuelle og holdmæssige præstationer, og så må vi se hvilke resultater det kaster af sig,” siger han

Han afviser dog, at han skal fortsætte som AGF-træner permanent.

”Jeg har et spændende fuldtidsjob, der ikke er foreneligt med cheftrænerposten i AGF. Begge jobs er meget omfangsrige og kræver mange timer, så det er ikke fair i længden for nogen parter.”

Trænerduoen har givet en tryghed på holdet

Marie Greve er ikke i tvivl om, at trænerduoen kan følge opgaven til dørs. Hun mener, at de to trænere har bidraget med erfaring og tryghed på holdet, på trods af at det er de to herreres første samarbejde nogensinde.

”Det har skabt noget tryghed med to gange Allan ved roret. Allan Frederiksen er kommet ind med erfaring og tydelighed. Det går godt i spænd med det, vi gerne vil have nu. Vi er desuden glade for, at vi har kunnet løse det internt i AGF foreløbigt,” siger Marie Greve.