Drømmelegat skal styrke unge fodboldtalenter mentalt

0
1638
Greve IF’s U16s anfører-team sammen med træner Kenneth Kretschmer.

Greve IF’s U16 piger har som nogen af de første fået tildelt Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat. Pengene skal gå til et mentaltræningsforløb, der skal give de unge piger en større psykisk ballast og derigennem fastholde deres ambitioner og glæde ved fodbolden.

Af Susan Blindbæk Vestergård, Kvindeliga-ansvarlig hos Gjensidige

SPONSORERET ARTIKEL | Som yngste hold i U16 Liga 1 har pigerne fra Greve IF allerede mærket de knubs, det kan give både sportsligt og mentalt at spille i den bedste række. Det kom bl.a. til udtryk i sæsonens sidste kamp, hvor holdet måtte indkassere et nederlag på hele 7-1 til FCN.

Næsten symbolsk blev kampen spillet på Right to Dream Park. Efter kampen skulle pigerne nemlig retur til klubhuset i Greve og have overrakt Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat, som deres træner og talentchef Kenneth Kretschmer Petersen havde søgt på vegne af holdet.

Legatet på 15.000 kroner er øremærket et 6 måneders mentaltræningsforløb i samarbejde med Mind Your Talent, der er en sportspsykologisk konsulentvirksomhed. Forløbet skal styrke pigerne både individuelt og som hold og samtidig bidrage til at fastholde dem i sporten.

Netop frafaldet af unge talenter i dansk pigefodbold er en udfordring. Derfor var juryen bag Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat helt enige om at støtte Greve IF’s projekt, der forhåbentlig kan være til inspiration for andre klubber i deres arbejde med at udvikle unge kvindelige talenter.

Den mentale GPS skal indstilles korrekt

I forlængelse af overrækkelsen havde pigerne den første workshop med Katrine Windahl Kofoed fra Mind Your Talent. Her skulle pigerne bl.a. sætte ord på, hvad de er gode til som hold, hvor de gerne vil være om to år, og hvad de forventer at få ud af forløbet.

Det var tydeligt en uvant øvelse for pigerne. De håber dog, at de stadig spiller sammen som hold om to år, og der var også enighed om, at de kan blive bedre til at kommunikere med hinanden på og udenfor banen. Flere af pigerne var dog usikre på, hvad mentaltræning egentlig går ud på.

Katrine prøvede at forklare det således: ”Det er fint at drømme om at køre til Italien på ferie, men hvis din GPS ikke er korrekt indstillet, kan det være svært at finde frem. Det gælder også for de drømme og mål, du har i livet”.

Hendes mål er selvfølgelig, at pigerne undervejs bliver mere klar på, hvem de hver især er – både som fodboldspillere og som individer, og hvilken vej det er rigtigt for dem at følge. Vi glæder os til at følge dem og se resultaterne.

Gjensidige gør pigers fodbolddrømme til virkelighed

Som hovedsponsor for Gjensidige Kvindeliga vil vi ikke alene støtte ligaens mission om at inspirere piger til at drømme. Vi vil også bidrage til, at drømmene kan blive til virkelighed. Derfor har vi stiftet Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat, som kan søges af alle fodboldpiger og -kvinder mellem 8 og 21 år.

Man kan søge som individuel spiller, som hold eller som klub, og man kan søge om lige præcis det, der kan bidrage til at gøre ens fodbolddrøm til virkelighed. Vi uddeler drømmelegater 3 – 4 gange årligt. Næste ansøgningsfrist er onsdag den 30. december 2020.

Læs mere om Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat og følg med på Facebook på www.facebook.com/droemmelegat, hvor du også kan se nogle af de andre ansøgninger og legatmodtagere.