Nordjysk lokalopgør med premiere på Aalborg Portland Park

0
1032
AaB under kamp mod Fortuna Hjørring i 2020. Foto: Martin Kitchen

Ugens runde i Kvindeligaen byder på lokalopgør mellem AaB og Fortuna Hjørring. Dagen er historisk, for de sædvanlige rammer på anlægget i Aalborg er skiftet ud med Aalborg Portland Park.

Af Charlotte Stentebjerg

Når 11. runde af Gjensidige Kvindeliga sparkes i gang lørdag eftermiddag, løber AaB’s Kvindeligahold på Aalborg Portland Parks græs for første gang i historien. Her er det lokalrivalerne og de forsvarende mestre fra Fortuna Hjørring, der er gæster.

Banen bruges normalt af klubbens Superligahold, og direktør for AaB’s kvindeeliteafdeling Pia Nielsen håber på flere kvindeligakampe på stadionet.

”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi håber, at dette også bliver vores hjemmebane en dag. Kvinderne bruger næsten lige så meget tid på fodbold, som vores herrer, så derfor synes jeg også, det er rimeligt, at vores kvindeligahold får samme muligheder som herrerne,” siger hun.

På grund af corona-restriktioner må klubben kun lukke 400 tilskuere ind. Sponsorer af klubben kommer gratis ind, og der vil være et lille arrangement inden kampen, hvor der blandt andet kommer besøg fra DBU og Kvindedivisionsforeningen. Pia Nielsen regner med et udsolgt Portland Park.

”Vi kan desværre kun få 400 ind på grund af corona, men vi var et godt stykke over de 300 i går, så jeg er ret sikker på, at vi kan melde udsolgt til kampstart,” siger hun.

En drøm fra barnsben at spille på Aalborg Portland Park

Det er ikke kun AaB, der er glade for, at opgøret skal foregå på Aalborg Portland Park. Også Fortuna Hjørrings cheftræner Niclas Hougaard ser frem til de nye rammer. Holdet har allerede spillet her for seks år siden, da de tog imod svenske Rosengaard i Champions League

”Det er jo en god bane, og det er altid fedt, når vi får lov til at spille på de store stadion i Danmark. Mange af vores spillere er jo også fra Nordjylland, og har måske været ude at se herrerne spille derinde, så det bliver også en stor oplevelse for dem. Og så er det også et tydeligt skridt i den rigtige retning for kvindefodbolden generelt,” siger han.

Hør AaB-spillernes reaktioner til morgendagens kamp her:

En svær kamp for hjemmebaneholdet

Foruden af være forsvarende mestre i sæsonen 19/20, ligger Fortuna Hjørring også nr. 3 i Kvindeligaen. AaB er oprykkere og har stadig første Kvindeligasejr til gode. De ligger desuden sidst i tabellen med et enkelt point efter 10 runder.

Stillingen før 11. runde af Kvindeligaen sparkes i gang. Grafik: Kvindeliga.dk

”Vi er klar over, at det bliver en svær opgave, men vi forbereder os grundigt til kampen, og jeg ved, at spillerne er meget opsatte på at gøre en god figur. Det er stort, at vi skal spille på Aalborg Portland Park, og vi vil gerne give publikum en god fodboldoplevelse,” siger AaBs cheftræner Martin Dale Stephens til Aabkvindefodbold.dk

Niclas Hougaard undervurderer ikke Aalborgenserne.

“Jeg synes de har leveret nogle fine kampe, de har fået organiseret sig bedre end i starten af sæsonen, og giver ikke så meget rum og plads, som de plejer. De er blevet bedre til at lukke af,” siger han.

Hougaard siger også, at holdet ikke gik upåvirket ind til første opgør.

“Vi er en større klub, og man vil jo gerne ud og bevise, at man er støresøster-klubben, så det giver altid et lidt større pres, når man spiller mod en så lokal klub som AaB,” siger han.

Pia Nielsen tror på et spændende opgør.

“Bolden er rund og kan trille alle veje, så det burde dette opgør i princippet også kunne,” siger hun.

Kampen spilles lørdag d. 17. oktober klokken 14. Er der ikke mulighed for at komme på stadion, er opgøret ugens TV-kamp og kan ses på SPORT Live.

Øvrige kampe der spilles i runden er:

Øvrige opgør i 11. runde af Gjensidige Kvindeliga. Grafik: Kvindeliga.dk