HB Køge nupper førstepladsen og Kolding Q tager storsejr i Kvindeligaen

0
1864
KoldingQ tager storsejr på 5-1 over FC Nordsjælland. Foto: KoldingQ Facebook.

HB Køge er Kvindeligaens nye førerhold og KoldingQ vinder storsejr over FC Nordsjælland. FODBOLD FOR PIGER har samlet 12. rundes målscorere og resultater.

Af Charlotte Stentebjerg

Nyt førerhold, en storsejr, ligaens nye selskab med anden sejr i træk og endnu et nederlag til favoritterne. 12. runde i Kvindeligaen bød på flere mærkværdige resultater efter to ugers landsholdspause. Læs, hvordan de forskellige hold klarede sig herunder.

Fortuna Hjørring – Brøndby (3-1)

Rammerne for ugens TV-kamp lignede sidste sæsons finale. Fortuna på hjemmebane og Brøndby med en nødvendig sejr for at nå 1. pladsen. Men denne gang gik Fortuna ind til opgøret som underdogs, efter Brøndbys indtagning af 1. pladsen i flere uger.

Det var dog Fortuna, der lagde højt pres fra start, og allerede efter 14 minutter kunne Olivia Møller Holdt bringe de grønne foran til 1-0, der også var stillingen i pausen. Det gode spil fortsatte i 2. halvleg, hvor Vicky Bruce kort efter startfløjt på 2. halvleg kunne nette for hjemmeholdet. Tre minutter senere i 55. minut kunne Sara Thrige bringe Fortuna Hjørring foran til 3-0.

Agnete Kristine Nielsen kunne reducere til 1-3 for Brøndby, men det var Fortuna, der ligesom efter sidste års finale, kunne stå tilbage som vindere af rivalopgøret med en sejr og nu kravle op på ligaens 3. plads.

Læs, hvad DR skriver om kampen her.

Fortuna møder KoldingQ i næste opgør, mens Brøndby tager imod AGF.

AGF – AaB (2-0)

12. runde bød også på bundopgør, hvor AGF kunne hente sæsonens anden sejr i træk, mens AaB kunne hente sæsonens første.

Opgøret startede jævnbyrdigt, hvor begge hold tydeligt jagtede en sejr. Men efter 30 minutter kunne Sofie Bloch sparke bolden ind på et fladt indlæg fra Maria Herdel Pedersen og kæmpe sig til en føring til hjemmeholdet. Resultatet holdt til pausen på trods af flere forsøg fra AaB.

Efter halvlegen forsøgte AaB gentagne gange at udligne, men i overtiden var det igen Maria Herdel Pedersen, der var på pletten, da hun lukkede kampen med en scoring til 2-0, og hjemmebaneholdet kunne stå tilbage som vindere. AaB ligger fortsat sidst i ligaen, mens AGF stadig holder spændingen i gang inden slutspillet. Aarhusianerne har nu fire point op til nedrykningsstregen.

Se reaktioner fra spillerne her:

AaB møder FC Thy-Thisted til næste rundes TV-kamp.

FC Nordsjælland – KoldingQ (1-5)

Søndagens første opgør endte med at blive en målrig af slagsen, da KoldingQ endte med at tage en storsejr over FC Nordsjælland på Right To Dream Park.

Amalie Vangsgaard kunne bringe hjemmebaneholdet foran efter cirka en halv times spil, da hun bankede bolden i kassen til 1-0. Dette var også stillingen frem til pausen, hvor spillet var tæt.

Det tætte spil fortsatte i 2. halvleg, hvor KoldingQ kunne udligne til 1-1 efter 52 minutters spil med en scoring fra Ida Guldager. Herfra gik det stærkt, og KoldingQ satte sig på meget af spillet. Cecilie Fløe scorede til 2-0 i 77. minut, mens indskiftede Emma Hoppe 10 minutter senere kunne gøre sig til dobbeltmålscorer i 87. og 90. minut. I minutterne mellem de to mål var det Molli Plasmann, der kunne udbygge koldingensernes føring.

KoldingQ kunne dermed overhale tigrene med en sejr på 1-5 og kravle op på 4. pladsen, mens FC Nordsjælland intager 5. pladsen.

FC Nordsjælland møder HB Køge i næste runde.

Kampen startede tæt ud, men endte med en storsejr til udebaneholdet.
HB Køge – FC Thy Thisted (2-1)

Weekendens sidste opgør tog også sted på Sjælland, hvor HB Køge tog imod FC Thy. Her kunne de sorte og blå-stribede hente en 1. plads med en sejr, efter Brøndby tabte til Fortuna dagen før. En uafgjort ville sende dem tilbage på 2. pladsen, og de gik derfor tydeligt ind i kampen med et mål om at hente point.

Efter 21 minutters spil gav det også pote, da Cecilie Buchberg kunne score til 1-0. Rikke Dybdahl kunne dog holde spændingen i kampen i gang, da hun udlignede til 1-1 et kvarters spilletid senere. De to hold kunne gå til pause med en uafgjort. Der var intenst spil med chancer til begge hold, men med fem minutter tilbage af den ordinære spilletid, kunne Lærke Bjergager score til kampens resultat 2-1 på en assist fra første målscorer Cecilie Buchberg.

De to målscorer i søndagens sidste opgør. Foto: HB Køge Facebook.

HB Køge er dermed nyt førerhold i Gjensidige Kvindeliga, mens FC Thy Thisted placerer sig som nummer seks med fire point foran AGF, der er første hold under nedrykningsstregen.