Arbejdet er allerede i fuld gang

HB Køges kvindesenior har i efteråret vist, at de kan blande sig i toppen af dansk kvindefodbold, og nu tager klubben nye initiativer, der skal medvirke til at sikre at man også fremadrettet er en integreret del af toppen i dansk kvindefodbold. Således oprettes der fra 1. januar hold på U13-, U14-, U16- og U18-niveau. 

Direktør Per Rud ser satsningen på ungdomsfodbold som en naturlig konsekvens af kvindeholdets aktuelle succes:

Vi glæder os naturligvis over vores øjeblikkelige placering i Gjensidige Kvindeligaen, men ved også at godt, at der skal arbejdes benhårdt for, at vi også i fremtiden kan vedblive at være en del af toppen i dansk kvindefodbold.

Derfor er det også helt naturligt, at vi nu opgraderer vores talentsetup på pigesiden, således at vi kan søge licens til pigeungdommet allerede i foråret 2021. Vi har et fint fundament i de eksisterende ungdomshold, og det kombineret med de synergier der ligger i, at vi igennem mange år har arbejdet med talentudvikling på drengesiden, har gjort, at vi ret hurtigt har kunne etablere et setup, vi tror på dels kan kvalificere os til at få ungdomslicens på pigesiden og dels kan udvikle fremtidige kvindeligaspillere.

HB Køge tilknytter Head of Coaching

Til at være med til at udvikle talentarbejdet har HB Køge tilknyttet Klaus Tølbøl, som Head of Coaching for ungdomsholdene i kvindesektoren.

Med Klaus får vi en frontfigur, der kombinerer en kandidatgrad i idræt, erfaring fra talentudvikling på drengesiden, samt indgående kendskab til gymnasieverdenen, hvor han har undervist igennem en årrække. Vi ved, hvor meget såvel spillere som forældre betoner vigtigheden af en god balance mellem uddannelse og fodbold, og med ansættelsen af Klaus har vi fundet en person, som vi tror på kan være med til at skabe et miljø, hvor der hverken bliver gået på kompromis med kvaliteten på uddannelse eller fodbold, siger Per Rud.

Udover ansættelsen Klaus Tølbøl har HB Køge at tilknytte følgende cheftrænere på ungdomsniveau:

  • U14: Malene og Jacob Erbo, som begge har spillet på eliteniveau, og som kommer med trænererfaring fra bl.a. BSF og HB Køge.
  • U16: Bo Hillmann, der udover trænererfaring fra bl.a. BSF og B.93, har arbejdet med individuel spillerudvikling gennem sit firma Fodboldfokus.
  • U18: David Rigelsen, som udskifter rollen som ungdomssportschef og assistent på Kvindeligaholdet med ansvaret for U18.

Vi udnytter synergierne

I en klub som HB Køge, hvor talentudvikling på drengesiden har været prioriteret igennem en årrække, er der mange erfaringer at trække på, og det er noget af det som giver Per Rud tro på, at det relativt hurtigt kan lykkedes at skabe et talentmiljø, der kan konkurrere med de bedste i Danmark.

Talentudvikling er en integreret del af vores DNA, og vi har i klubben mange ressourcepersoner, som vi kan trække på i udviklingen af vores setup på pigesiden. Hertil kommer at klubben har en størrelse, der gør at det er helt naturligt at man hjælper hinanden på tværs af kvinde- og herresektoren – f.eks. i forhold til at man kan benytte sig af de samme faciliteter og ressourcepersoner.

Det betyder at vi f.eks. ikke skal ud og finde nye behandlere, mentaltrænere, diætister og at man kan deles om det samme testudstyr. Det gør alt andet lige tingene noget nemmere, slutter sportsdirektøren, der ser frem til at stadig flere at fremtidens ligaspillere udvikles lokalt.

Åbne træninger

Der afholdes åbne træninger den 7. og den 14. december for U13-14 (årgange 2007-2010). Derudover er der åbne træninger den 8. december samt den 15. december for U16-18 (årgange 2004-2007). Alle træningerne vil blive afholdt på Capelli Sport Stadion. Tilmelding sker ved at sende en mail til U18-cheftræner David Lee Rigelsen dlr@hbkoge.dk