Brøndby møder forsvarende mestre i Champions League

0
1755
Foto: Joh-Foto / Brøndby IF

Brøndby IF har trukket de 7-dobbelte mestre fra Lyon som modstandere i 1/8 finalerne af Champions League. Det står klart efter tirsdagens lodtrækning, hvor Brøndbys modstander skulle findes mellem storklubberne Lyon, Paris Saint-Germain, Manchester City og Chelsea.

Af Marie Bebe

Der venter en meget stor opgave for Brøndby, når kampen om kvartfinalepladserne i Champions League skal afgøres. De skal nemlig møde de forsvarende CL-mestre fra Lyon, der er det højest seedede hold i hele turneringen. Selvom det er en stor udfordring, glæder de sig på Vestegnen,

”Det bliver en spændende og stor oplevelse. Når man spiller Champions League, får man lov at måle sig med de bedste, og det kan man i høj grad sige, at vi gør med Lyon. De 4 hold, vi kunne trække, er noget nær top 4 i Europa, så det ville blive svært uanset, hvem vi trak, men det her bliver uden tvivl en stor mundfuld, men vi glæder os”, siger cheftræner Per Nielsen til klubbens egen facebookside.

Holdets anfører, Theresa Eslund, er også klar til at tage kampen op mod de franske favoritter,

”Det er en sindssyg spændende modstander, og vi skal bare nyde det og være stolte af at få lov at møde sådan et godt hold. Jeg forventer, at vi kommer ud af de her to kampe med oprejst pande, trætte, tilfredse og kan se os selv i spejlet og sige: Vi gjorde ALT, hvad vi kunne. Vi har alt at vinde – og i fodbold kan ALT ske. Jeg synes, det kunne være virkelig sjovt at være det hold, der endelig får skovlen under Lyon, så det går vi benhårdt efter”, siger Theresa Eslund til klubbens facebookside.

Den første kamp spilles på udebane i Frankrig d. 3.-4. marts og returopgøret spilles på hjemmebanen i Brøndby d. 10.- 11. marts 2021.

Brøndby kvalificerede sig til 1/8 finalen efter en dramatisk kamp mod norske Vålerenga, der efter 1-1 i ordinær spilletid og en målløs forlænget spilletid endte i straffesparkskonkurrence. Her trak Brøndby det længste strå og vandt med cifrene 6-5.