Flere europæiske pladser til kvinde-VM i 2023

0
2373
Det danske og andre europæiske landshold får flere pladser at kæmpe om til VM i 2023. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Europa får minimum 11 nationer med til VM for kvinder i 2023, når turneringen for første gang har deltagelse af 32 lande

Pressemeddelelse fra DBU

Når Australien og New Zealand i 2023 er værter for VM, bliver turneringen for første gang nogensinde afviklet med 32 lande. FIFA har nu fastlagt fordelingen af de otte nye VM-pladser, og her er der godt nyt for Danmark og resten af de europæiske fodboldlande. Europa får 11 pladser til mesterskabet og har mulighed for yderligere en plads via en play-off-turnering. Det er en fremgang på op til tre pladser sammenlignet med VM i 2019, hvor Europa – inklusiv værtsnationen Frankrig – var repræsenteret med ni lande.

Nu har UEFA også endeligt godkendt fordelingen af de europæiske pladser og kvalifikationsformatet.

Mette Bach Kjær, der sidder med i Women’s Football Committee og er bestyrelsesmedlem i DBU, glæder sig over, at Europa er så stærkt repræsenteret ved den historiske slutrunde i 2023:

”Kvindefodbolden udvikler sig på fantastisk vis i disse år, og både UEFA og FIFA skubber til den udvikling med flere forskellige tiltag. 32 hold til VM betyder, at vi kan vise kvindefodbolden frem til endnu flere mennesker og inspirere flere piger til at spille fodbold. Det er samtidig en stor anerkendelse, når FIFA belønner UEFA og Europa med flere af de nye pladser ved VM. Med danske øjne er det selvfølgelig ekstra glædeligt, da det øger vores chancer for at komme med,” siger Mette Bach Kjær til dbu.dk

Også Lars Søndergaard, landstræner for Kvindelandsholdet, ser yderst positivt på, at Europa dækker over en tredjedel af deltagerlandene ved VM:

”Jeg er glad for, at der kommer flere europæiske billetter til VM. I 2019 var syv ud af otte VM-kvartfinalister fra Europa. Det var og er både et godt bevis på kontinentets store kvalitet, og at de europæiske lande i høj grad hører hjemme ved VM. Jeg glæder mig selvfølgelig også over, at det giver os lidt bedre kort på hånden i forhold til en svær kvalifikation, hvor mange dygtige hold kæmper om få pladser,” siger Lars Søndergaard.

De seneste tre år har DBU i tæt samarbejde med de nordiske lande arbejdet på et fælles nordisk værtskab for kvinde-VM i 2027. Budarbejdet har fået navnet ’Vision 2027’ og har stor opbakning fra Nordisk Råd.

Danmark og resten af de europæiske nationer begynder rejsen mod VM 2023 til september, hvor VM-kvalifikationen sparkes i gang. Kvalifikationen løber fra september 2021 til efteråret 2022, og Kvindelandsholdet har fortsat hjemmebane på Viborg Stadion, hvor der skal bygges videre på det stærke samarbejde og velfærdsalliancen med Viborg Kommune.

Lodtrækningen til VM-kvalifikationen finder sted den 30. april.